محمد یاقوتپور در گفتوگو با ایسنا ادامه داد: توجه به شاخصهها و قرابتها، دغدغههای فرهنگ بومی استان در انتخاب نمایشنامه، بازخوانی و باز قرائت نمایشنامه برای قرابت هر چه بیشتر اثر با اولویتهای موضوعی زاد و بوم فرهنگی محیط جغرافیایی و همچنین کیفیت اجرای نمایش از لحاظ فنی و تکنیکی از شاخصههای مهم ارزیابی و گزینش آثار نمایشنامههای خارجی است.
او با تاکید بر اینکه برای پذیرش آثاری که بر اساس نمایشنامههای خارجی کار میشوند محدودیتی نداریم خاطرنشان کرد: گواه این موضوع حضور آثاری از این دست در جشنوارههای تئاتر استانی در سالهای اخیر است که در نهایت به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز راه یافتهاند چراکه اگر کاری با کیفیت خوب تولید شود و شاخصههای لازم ذکر شده را نیز داشته باشد مورد پذیرش قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان حامی آثار هنری است که براساس سه شاخصه نامبرده شده اثری را تولید و روی صحنه میبرند.
با این موضوع در ایسنا:
/میزگرد/ از مصائب «ملاقات بانوی سالخورده» تا خشونت «مکبث»
«مکبث» ویلیام شکسپیر یا «مکبث» رضا کیانی؛ مساله این است!
یاقوتپور با اشاره به اینکه تئاتر از سه ضلع مهم متن یا اندیشه، گروه اجرایی و مخاطب زنده تشکیل میشود توضیح داد: اولویت انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان توجه به شاخصههای غنی فرهنگی و هنر بومی و منطقهای استان زرخیز خوزستان است زیرا یکی از مهمترین اضلاع تئاتر مخاطب است و در نهایت باید مخاطب فرهیخته تئاتری با اثر ارتباط اندیشهای و فرهنگی برقرار کند و باعث پویایی هر چه بیشتر جامعه هدف شود.
رییس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان با تاکید بر اینکه نمایشنامه تئاتر باید بهروز و متناسب با شرایط زمانی و مکانی که قرار است در آن اجرا شود آماده شود افزود: هنرمند نباید با تماشاگر فاصله زیادی داشته باشد بلکه محیط و شرایط روز اجتماع را درک و براساس آن نمایش تولید کند.
انتهای پیام
نظرات