به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «الکساندر ووجیچ» رئیسجمهوری صربستان عصر دوشنبه گفت که غرب به مقامات آلبانیاییتبار در استان جدا شده کوزوو به خاطر کارزار خشونتآمیزشان علیه صربها پاداش میدهد.
ووجیچ پس از دیدار با رهبری حزب حاکم خود این سخنان را مطرح کرد؛ جلسهای که به «پیشنهاد» غرب پرداخت که از صربستان خواسته بود عضویت این استان جدا شده –کوزوو– را در سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو بپذیرد. او گفت که این سند «به سختی حاوی چیزی است که ما از آن خوشحال باشیم.»
رئیسجمهوری صربستان توضیح داد که اتحادیه اروپا عملاً در حال جنگ در اوکراین است، بنابراین میخواهد «حیاط خلوت» خودش – از جمله صربستان – را تحت کنترل بگیرد. اما احساس این رهبر صربستان این است که درگیری در اوکراین «آرام نخواهد شد، بلکه گسترش خواهد یافت.»
او گفت: خواهید دید که فقط روسیه در مقابل اوکراین نیست. بهزودی این وضعیت به مناطق دیگر گسترش خواهد یافت. این به ما بستگی دارد که کشور ما در میان آنها نباشد.
الکساندر ووجیچ از عدم تمایل غرب به شنیدن منطق ابراز تاسف کرد، «حتی پس از اینکه مشخص شد تمام حوادث اخیر در کوزوو از طرف مقامات آلبانیاییتبار در پریشتینا ایجاد شده است. حتی زمانی که اتحادیه اروپا این موضوع را پذیرفت، آنها به کوزوو پاداش دادند، درخواست عضویت آن را پذیرفتند و اجازه ورود بدون ویزا به آن را دادند.»
ووجیچ گفت، در حالی که بلگراد قصد دارد از منافع خود دفاع کند، توقف پذیرش کوزوو در شورای اروپا یا ناتو دشوار خواهد بود. او توضیح داد که این سند از بلگراد نمیخواهد که صراحتا کوزوو را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت بشناسد، اما به طور ضمنی از صربستان میخواهد که با عضویت آن در سازمان ملل مخالفتی نداشته باشد.
الکساندر ووجیچ گفت که اگر صربستان امتناع کند، اتحادیه اروپا همه فرآیندهای ادغام آن را متوقف میکند، رژیم ویزا را دوباره اعمال میکند، تمام سرمایهگذاریهای جدید را متوقف میکند و همه سرمایهگذاریهای فعلی را پس میگیرد. او گفت که این بدتر از هر تحریمی است و او مصالحه و سازش را به «پذیرش فوری همه چیز» ترجیح میدهد.
به گفته ووجیچ، در صورت عدم همکاری در موضوع کوزوو اتحادیه اروپا، آمریکا، فرانسه، آلمان و ایتالیا به او گفتهاند که روند عضویت صربستان در این بلوک نمیتواند پیشرفت کند و سرمایهگذاریها خارج خواهد شد.
رئیسجمهوری صربستان با اشاره به تحریمهای اعمال شده در دهه ۹۰ در طول جنگهای یوگسلاوی گفت «میدانید منزوی شدن صربستان به هر نحوی چه معنایی دارد.» او همچنین خاطرنشان کرد که این آخرین دوره ریاست جمهوری اوست و اگر معنای «استعفا» حفاظت از این کشور یا خرید زمان باشد، او با استعفای خودش مخالف نیست.
نیروهای ناتو پس از نزدیک به سه ماه بمباران صربستان به نمایندگی از شبهنظامیان قومیت آلبانیایی، کوزوو را در سال ۱۹۹۹ به کنترل درآوردند. دولت موقت این استان در سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرد، اما بلگراد تاکنون با اتکا به حمایت روسیه و چین در برابر فشار ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن آن مقاومت کرده است.
انتهای پیام
نظرات