اسماعیل زارعیکوشا، در سومین جلسه کارگروه استانی ساماندهی تالاب بینالمللی زریبار مریوان با اشاره به اینکه اقدامات اجرایی در زریبار مبتنی بر کارهای مطالعاتی انجام شود، اظهار کرد: برای مشخص کردن مسیر حرکت و انجام کارهای مؤثر، دقیق و کامل باید پروژههای مطالعاتی برای زریبار تعریف شود.
وی بر حضور اساتید دانشگاه و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در کارگروه ساماندهی تالاب زریبار تاکید کرد و افزود: تعرض به حریم تالاب بین المللی زریبار اگر به ضد ارزش تبدیل شود بازدارندگی آن بیشتر از احکام قضایی است و تحقق این مهم نیز توسط سازمان های مردم نهاد امکان پذیر است.
استاندار کردستان مهمترین نکته در حفاظت و مدیریت تالاب را هماهنگیهای مدیریتی بین دستگاههای ذیربط خواند و اضافه کرد: این کارگروه رسالت ایجاد هماهنگی و انسجام بخشی در مدیریت تالاب را برعهده دارد و باید اعضای آن در این زمینه بیشتر تلاش کنند.
زارعی کوشا با اشاره به اینکه تاکنون از ظرفیت گردشگری تالاب زریبار استفاده بهینهای نشده است، یادآور شد: اداره کل محیط زیست باید آگاه باشد که اجرای برنامههای گردشگری، هنری و ورزشی منافاتی با برنامههای حفظ تالاب ندارد.
وی اظهار کرد: در یک سال اخیر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه و طرحی در ارتباط با استفاده از ظرفیت گردشگری تالاب زریبار ارائه نکرده است و باید در جلسه آینده کارگروه برنامههای خود را در این رابطه اعلام کند.
استاندار کردستان با بیان اینکه حفظ و اقتصاد تالاب از مسائل جدی است، گفت: این تالاب از ظرفیت فراوانی برخوردار است و افزون براین سرمایهگذارانی هم هستند که خواهان سرمایهگذاری در آن هستند و باید مسیر را برای این موضوع هموار کرد.
زارعی کوشا ادامه داد: حذف و ممانعت از انجام هر گونه فعالیتی در محدوده تالاب بین المللی زریبار راهکاری برای حفظ آن نیست، بلکه پاک کردن صورت مسئله است، بنابراین باید با همکاری جامعه علمی و فعالان محیط زیست در این رابطه بهترین اقدام انجام شود.
انتهای پیام
نظرات