• یکشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401110201137
  • خبرنگار : 50161

متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد

انتشار ویروس آنفلوانزا با ترشحات تنفسی و تماس دست‌ها با سطوح آلوده

انتشار ویروس آنفلوانزا با ترشحات تنفسی و تماس دست‌ها با سطوح آلوده

ایسنا/زنجان متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه ویروس آنفلوانزا توسط ترشحات تنفسی یا تماس دست‌ها با سطوح آلوده انتشار می‌یابد، گفت: فرد سالم از طریق تماس با سطوح آلوده و سپس لمس بینی و دهان و چشم قبل از شستن دست‌ها آلوده می‌شود.

احمدرضا مبین صبح امروز (۲ بهمن‌ماه) در همایش آنفولانزا که در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد، گفت: چهار نوع ویروس آنفلوانزا وجود دارد، A،B،C،D؛ ویروس‌های آنفلوانزای A و B تقریباً هر زمستان باعث اپیدمی‌های فصلی و بیماری در افراد می‌شوند که موسوم به فصل آنفولانزا است.

وی گفت: عفونت‌های ویروس آنفلوانزا C معمولاً باعث بیماری خفیف شده و تصور نمی‌شود که باعث اپیدمی انسانی شود. ویروس‌های آنفلوانزای D عمدتاً گاوها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شناخته شده نیست که باعث عفونت یا ایجاد بیماری در افراد می‌شود.

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: آنفلوانزا فصلی، پاندمی، پرندگان، گراز و آنفلوانزا در حیوانات از انواع آنفلوانزا میزان جهش بالا و انتقال مکرر مواد ژنتیکی در این ویروس‌ها باعث تغییر زیاد آنتی‌ژن‌های HA و NA می‌شود.

مبین با بیان اینکه ویروس آنفلوانزای نوع A دارای دو نوع شاخه است، گفت: آنفلوانزای نوع یک بیماری تنفسی در میان خوک‌ها بوده که توسط ویروس آنفلوانزای H۱N۱ به وجود می‌آید و باعث توهم در آنها می‌شود این به بعد از انتقال به انسان و تغییرات ژنتیکی در انسان تولید بیماری کرده و می‌تواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود.

وی با بیان اینکه هر ساله آنفلوانزا باعث میلیون‌ها بیماری، صدها هزار بستری شدن در بیمارستان و ده‌ها هزار مرگ می‌شود، خاطرنشان کرد: آنفلوانزا همیشه در حال تغییر است و ویروس‌های آنفلوانزا از فصلی به فصل دیگر و گاهی در طول فصل دائما تغییر می‌کنند از اینرو واکسن‌های آنفلوانزا باید به طور مکرر به روز شوند تا با این تغییرات همگام شوند.

متخصص بیماری‌های عفونی، مکانیزم‌های نوع جدید از ترکیب دو نوع مختلف را آداپتاسیون (در یک میزبان واسط) و به طور مستقیم خواند و تصریح کرد: ویروس‌ها با مکانیسم‌های مختلفی دست‌خوش تغییرات ژنتیکی می‌شوند؛ رانش ژنتیکی که در آن بازهای منفرد در DNA یا RNA به سایر بازها جهش می‌یابند. جابه‌جایی آنتی‌ژنی جایی است که تغییر عمده‌ای در ژنوم ویروس ایجاد می‌شود. این در نتیجه ترکیب مجدد رخ می‌دهد.

مبین به علائم بالقوه نوع XBB ۱.۵ اشاره کرد و افزود: در حال حاضر داده‌ای وجود ندارد که نشان دهد نوع XBB باعث ایجاد علائم متفاوت از سویه‌های قبلی SARS-CoV-۲ می‌شود یا در موارد متوسط باعث ایجاد زیرمجموعه خاصی از علائم می‌شود. از آنجایی که هیچ دو مورد کووید - ۱۹ علائم مشابهی با شدت یکسان ایجاد نمی‌کنند، موارد فعلی که ممکن است توسط XBB و سایر زیرمجموعه‌های اُمیکرون ایجاد شوند، به هر ترکیبی از علائم شناخته شده کووید - ۱۹منجر شوند.

وی گفت: اگر فردی در حال حاضر دو یا چند مورد از علائم تب و لرز بدن، خستگی مزمن و بدن دردهای گسترده، سردرد مداوم، سرفه کردن، گلو درد، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، احتقان تنفسی، از جمله آبریزش بینی، از دست دادن حس چشایی یا بویایی و حالت تهوع یا استفراغ اسهال را به طور همزمان تجربه کرد (مخصوصاً اگر احساس شدید داشته باشد!)، باید در اسرع وقت به دنبال آزمایش کووید - ۱۹ باشد.

این متخصص عفونی در پاسخ به این سوال که آیا واکسن‌ها می‌توانند در برابر انتشار نوع XBB مسری محافظت کنند، گفت: به دلیل اینکه ممکن است نوع XBB بتواند سریع‌تر از کووید - ۱۹ در میان جوامع آسیب‌دیده پخش شود، از اینرو واکسن‌های قبلی (آنهایی که قبل از معرفی واکسن‌های دو ظرفیتی جدید در پاییز امسال تجویز شده‌اند) در پیشگیری از عفونت توسط هر گونه اُمیکرون خیلی خوب نیستند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مهم‌ترین علائم اُمیکرون که باید به آنها توجه کرد این است که زیرمتغیرهای اُمیکرون، دوره کمون کوتاه‌تری دارند، به همین دلیل ممکن است علائم زودتر ظاهر شوند. بدترین علامت «گلو در آتش است» و شایع‌ترین علائم این بیماری عبارتند از سرفه کردن، خستگی، تراکم، شلوغی و آبریزش بینی است.

متخصص بیماری‌های عفونی به افرادی که به این بیماری مبتلا شدند توصیه کرد: حداقل ۵ روز در خانه بمانند و از سایر اعضای خانواده جدا شوند، از ماسک مناسب به منظور پیشگیری از ابتلا اطرافیان در خانه استفاده کنید. اگر به مدت ۲۴ ساعت بدون تب هستید و علائم پس از پنج روز بهبود می‌یابند که به آن (CDC) می‌گویند، می‌توانید به انزوا پایان دهید، اما برای پنج روز دیگر اقدامات احتیاطی را انجام دهید. این موضوع شامل استفاده از ماسک و پرهیز از سفر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha