• یکشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401110200970
  • خبرنگار : 50455

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد:

بانوان مهمترین عناصر فرهنگ‌ساز و تحول‌آفرین در جامعه هستند

بانوان مهمترین عناصر فرهنگ‌ساز و تحول‌آفرین در جامعه هستند

ایسنا/قم استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بانوان مهمترین عناصر فرهنگ‌ساز در جامعه هستند، گفت: زن مسئول در طرح الگوی چهارم به عنوان عنصر مهم تحول‌آفرین و تاریخ‌ساز مطرح می‌شود که نمونه عینی این زن مسئول، حضرت زهرا علیهاالسلام هستند.

مریم معین الاسلام استاد حوزه و دانشگاه در همایش بین المللی بانوان مؤثر جهان با حضور بانوان فرهیخته حوزوی و جمعی بانوان تأثیرگذار از ۲۳ کشور جهان که شامگاه گذشته در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد، عنوان کرد: هندسه قدرت جهانی درحال تغییر است و حوادثی چون فروپاشی شوروی و افول آمریکا به اذعان تئوری‌پردازان غربی و ظهور رقیب‌های جدید برای آمریکا با خاستگاه‌های متفاوت و صف‌آرایی قدرت‌های جدید را شاهدیم.   

استاد حوزه و دانشگاه افزود: گویا دوره تحقق خلافت الهی و وراثت صالحان در عصر تحقق ایمان و نورانی شدن زمین پس از فرو رفتن در ظلمت‌های ناشی از تفکر مادی گرایانه و ظلمت ناشی از بسندگی عقل و بی نیازی به وحی فرا رسیده است.

معین الاسلام بیان کرد: طبیعی است که تحقق این آرایش جدید، مهمترین ظرفیت فرهنگی است و نیاز به فرهنگسازی دارد و زنان با وجود این ظرفیت روحی و روانی که خداوند در اختیار آنان قرار داده و در وجود آنان به ودیعه گذاشته است، مهمترین عناصر فرهنگ‌ساز در جامعه هستند.

وی تصریح کرد: برای تقویت و ارتقاء این جایگاه فرهنگ‌سازی باید الگوی جدیدی برای زنان طراحی شود که نه مانند الگوی گذشته، زن بدون هیچ‌گونه کنشگری اجتماعی است، نه مانند الگوی فمینیسم که کنشگری زن را در انجام کنشگری‌های مردانه می دید؛ الگوی دیگر در عصر جدید توسط سرمایه‌داری طراحی شد که در این الگو کوشید زن به عنوان زن جدی گرفته شود اما نه در افق انسانیت، بلکه در افق جنسی و زن را به مثابه کالای  جنسی در نظر گرفتند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در الگوی چهارم، زن کنشگر است یعنی نه صرفاً در پستوی خانه و منفعل و خانه‌نشین، بلکه کنشگری است که جنسیت او یعنی زنانگی او باید جدی گرفته شود نه وجه جنسی او؛ در الگوی چهارم، کارکرد خانه تا عمیق‌ترین لایه‌های زندگی اجتماعی ادامه پیدا می‌کند. ولی این نگاه در افق دید ما متناسب با ماهیت و حقیقت حرکت متعالی اسلام نیست.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تحلیل شخصیت زندگانی و زیست الگوی بزرگ زنان عالم یعنی حضرت زهرا(س) افزود: بانوی بزرگ جهان اسلام در عین حال که در خانه بودند و بر این اعتقاد پافشاری داشتند که حضور زن در خانه موجب تقرب بیشتر او به پروردگار عالم خواهد شد، اما وقتی که مقدرات اساسی امت را در خطر دیدند، یک تنه وارد میدان مبارزه و مجاهده شدند و جهادی خستگی‌ناپذیر داشتند.

معین اسلام بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها در مقابل شیاطین زمان خود با تمام قوا ایستادگی کردند و با یک مجاهدت خستگی ناپذیر وادی ایمان را برای ایمان آورندگان برای همیشه در تاریخ بشریت ماندگار کردند و در نهایت، جان خود را در راه تحقق وادی ایمان، ایثار نمودند و شخصیتی ماندگار در عالم شدند به امید آن روزی که موازنه جدید قدرت در هندسه جهان به نفع زنان و با نقش آفرینی زنان اسلام باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha