محمدرضا یافتیان ظهر امروز (۳۰ دیماه) در گفتوگوی ویژه خبری، با بیان اینکه بحثهای محیطزیستی در جامعه با توجه به افزایش سواد محیطزیستی افزایش یافته است، اظهار کرد: با چالشهای زیادی مواجه هستیم نه به واسطه اینکه این چالشها امروز به وجود آمده باشد، بلکه اطلاع و آگاهی مردم، به مسائل محیطزیستی و دسترسی به اطلاعات بیشتر شده است.
وی با اشاره به تتوع چالشها، افزود: با همراهی مردم کارهای بسیار ارزندهای انجام شده است.
این مسئول با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای امروز ریزگردها است، ادامه داد: بحث آلودگی حاصل از ریزگردها یک بحث منطقهای است و مختص زنجان نیست.
این مسئول با بیان اینکه یکی دیگر از چالشهای مختص زنجان پایشهای صنایع بزرگ است، اضافه کرد: بخش صنایع به سنسورهایی که سنجش آلودگیها را داشته باشد، نیاز دارد.
یافتیان با تاکید بر مجهز شدن صنایع بزرگ استان به این سنسور، ابراز کرد: با حضور معاون سازمان حفاظت محیطزیست در یکی از صنایع بزرگ شهرستان ابهر استفاده از سنسور را افتتاح کردیم که این قدم بزرگی است. امیدوارم این مسئله را با همراهی شرکتهای دانشبنیان رفع کنیم.
وی با بیان اینکه این مسئله نیاز همراهی شرکتهای بزرگ است و دانشبنیانها میتوانند در این بخش یاریرسان باشند، بیان کرد: در رویداد تانا این چالش مطرح شد و بحث استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان برای تولید این سنسورها را مد نظر گرفتیم.
یافتیان با تاکید بر ارتباطگیری صنایع و شرکتهای فعال در زمینه تولید سنسور و مسائل زیستمحیطی، اذعان کرد: سنسورهای موجود در صنایع که به کار گرفته میشود ساخت داخل نیست و از طرفی ما با تحریم مواجه هستیم که این مسئله باعث شده دست صاحبان صنایع باز نباشد که بتوانند به این تجهیزات مجهز باشند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در دی ماه سال ۱۴۰۰ در حوزه محیطزیست جانوری، شاهد کاهش ۳۵ درصدی تعداد آهوان سهرین نسبت به سال ۹۹ بودیم، تصریح کرد: مطابق آخرین سرشماری افزایش ده درصدی آهوان دشت سهرین را داشتیم که این خبر ایدهآل ما نیست اما این روند افزایشی با تدابیری که انجام شده امیدوارکننده است.
این مسئول با بیان اینکه گونههای جانوری شاخص در سهرین آهو، ماهنشان قوچ و میش ارمنی و در طارم کَل و بز است، اذعان کرد: در سه مورد افزایش ۱۳ درصدی داشتیم که با مشارکت مردم امیدواریم این مقدار افزایش بیشتری داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات