سیدصمد ضیائی صبح امروز در گفتوگو با ایسنا برنامهریزی برای تولید و تأمین نیاز کشور به محصولات و فرآوردههای کشاورزی و دامی و توسعه صادرات با رعایت مزیتهای نسبی در چارچوب سیاستهای بازرگانی کشور را وظیفه اصلی در وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و اظهار کرد: بازار ضامن بقای تولید پایدار است و باید تلاش کنیم تا رونق آن حفظ شود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه یکی از مهمترین مباحث و موضوعات تولید در جهاد کشاورزی "کشت پائیزه" است که "کشت قراردادی" برای تقویت این بخش در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: این نوع کشت میتواند در بهرهوری تولید، ارتقاء امنیت غذایی و جایگاه صنعت کشاورزی در استان نقش بسزایی ایفا کند.
وی کشت قراردادی برای حمایت از تولید "گندم" برای اراضی آبی را از سیاستهای این بخش در استان گلستان عنوان کرد و افزود: مقرر شده بود در سالجاری در ۱۴۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت قراردادی گندم انجام شود که با برنامهریزیهای انجام شده در سطح ۱۳۵ هزار و ۵۶۲ هکتار محقق شد.
ضیائی با تأکید بر اینکه بالغ بر ۱۱ هزار و ۸۴۳ نفر کشاورز استان از مزایای کشت قراردادی در سالجاری بهرهمند شدند، خاطرنشان کرد: طرح کشت قراردادی در سال گذشته در ۲۷ هزار هکتار از اراضی گندم استان گلستان اجرایی شد.
وی به تأمین و در اختیار قرار دادن مواد اولیه کشت توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان برای کشت قراردادی اشاره کرد و گفت: در این راستا بیش از یک هزار و ۹۴۱ تن انواع کود شیمیایی حدود یک هزار و ۱۴۴ تن کود ازته، ۴۸۹ تن کود فسفاته و ۳۰۸ تن کود پتاسه در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان تأمین به موقع کودهای پایه ازته، فسفر و پتاسه را یکی از اهداف و انتظارات اجرای سیاستهای کشاورزی قراردادی دانست و تصریح کرد: استفاده از این کوها منجر به افزایش مقاومت گیاه در مقابل آفات، بیماریها و تنشهای سرما و خشکی میشود.
انتهای پیام
نظرات