• چهارشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401102819165
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

نبض حیات کاخ "سرهنگ آباد" زواره کُند می‌زند

نبض حیات کاخ "سرهنگ آباد" زواره کُند می‌زند

ایسنا/اصفهان کاخ سرهنگ آباد زواره الگوبرداری شده از عمارت چهل‌ستون اصفهان و باغ عفیف‌آباد شیراز، پس از هزینه‌ها و مرمت‌های مختلف در سال‌های اخیر، بر اثر حوادث طبیعی و دخل و تصرف انسانی در حال تخریب و ویرانی است.

چهار سال پیش ساکنان محلی برای جلوگیری از ورود مردم به روستای سرهنگ آباد این کاخ را آتش زدند که با پیگیری‌های انجام شده متهمان به دادگاه هم رفتند، اما نتیجه‌ای نداشت و متهمان تبرئه شدند.

به گفته شاهدان عینی کامل نبودن مرمت و البته عدم بودجه لازم در دوره‌های قبلی میراث فرهنگی شهرستان باعث ویرانی راه‌پله‌ها و سقف ایوان شده است و با بارش‌های امسال قطعاً خسارات بیشتری به بار خواهد آمد.

میراث فرهنگی برای مرمت کاخ سرهنگ آباد دلسرد است

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان اردستان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال جاری به غیر از ۱۳ میلیارد ریال اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان، تاکنون اعتبار قابل توجهی برای بخش میراث فرهنگی به شهرستان اردستان تخصیص داده نشده است.

نبض حیات کاخ سرهنگ آباد، کُند می‌زند

نرگس بهشاد با اشاره به اتفاقات چند سال گذشته و آتش‌سوزی در مجموعه کاخ تاریخی سرهنگ آباد گفت: تعدد بناهای تاریخی در شهرستان، کمبود اعتبارات لازم، اتفاقات ناگوار و بی‌مهری مالکان شخصی کاخ سرهنگ آباد باعث شده میراث فرهنگی برای رسیدگی، مرمت و اختصاص مجدد بودجه برای این بنا دلسرد شود.

وی با بیان اینکه اداره میراث فرهنگی از ابتدا تاکنون حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و بهسازی و رفع خطرهای احتمالی این بناهای تاریخی هزینه کرد، گفت: همراه نبودن مالکان خصوصی و بی‌مهری‌هایی که به این بنای تاریخی شد، باعث شده بخش‌هایی از این بنا در حالت اضطراری، تخریب و مرگ قرار گیرد.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان، تصریح کرد: کل اعتبار تملک دارایی اداره میراث فرهنگی حدود ۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ بوده است، ولی تاکنون اعتباری برای این اداره ابلاغ نشده است.

نبض حیات کاخ سرهنگ آباد، کُند می‌زند

بهشاد با اشاره به تکمیل پرونده‌های ثبت ملی برخی از بناهای تاریخی در شهرستان اردستان، گفت: با تلاش اداره میراث فرهنگی اردستان در حال تکمیل و رفع ایرادات ۷ پرونده ثبتی شهرستان هستیم، ولی به دلیل کمبود نیروی انسانی متخصص هنوز موفق به تکمیل این پرونده‌ها نشدیم. البته نبود همکاری مالکان بناهای تاریخی با اداره میراث فرهنگی از دیگر علت‌های تأخیر در تکمیل پرونده‌های بناهای ثبتی است.

وی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در اداره میراث فرهنگی اردستان بزرگترین چالش این اداره است، گفت: در اداره اردستان هیچ کارشناس تخصصی در حوزه صنایع دستی، گردشگری، سرمایه‌گذاری، باستان‌شناسی و... حضور ندارد و این کمبودها باعث شده بسیاری از اقدامات و عملکرد این اداره با کُندی انجام شود.

نبض حیات کاخ سرهنگ آباد، کُند می‌زند

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha