محمد شفاهی، یکشنبه شب ۲۵ دی به رسانههای گروهی گفت: ایجاد پناهگاه مسقف برای دور نگه داشتن دامها از کوران باد و تهیه بستر مناسب، خشک و عایق برای بالا بردن درجه حرارت بدن دام در دستور کار دامداران قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در صورت استفاده از وسایل گرما زا در محل نگهداری دامها به گونهای برنامه ریزی شود تا گازهای حاصل از احتراق به خارج از دامداری هدایت شوند.
شفاهی ادامه داد: در ساعات گرمتر دامداران دامها را از محل نگهداری خارج کرده یا دربهای اصطبل را باز باقی گذاشته تا هوای تازه جایگزین شود.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار کرد: توصیه میشود تغذیه دامها در فواصل زمانی مناسب صورت گیرد و تا حد امکان میزان مواد خشک و انرژی زا به جیره افزوده شود.
شفاهی بیان کرد: همچنین با توجه به سردی هوا و افزایش مصرف دان لازم است فرمول غذایی طوری تنظیم شود که انرژی مورد نیاز برای تمامی گله تامین شود.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: حیواناتی که هر نوع علائمی از قبیل سرفه و عطسه دارند باید حتما از سایرین جدا شوند تا از گسترش بیماری جلوگیری شود.
شفاهی گفت: با توجه به هشدارهای اخیر در خصوص تداوم سرما و برودت هوا، باید زمان جوجه ریزی واحدها به نحو شایسته مدیریت شود تا در ابتدای دوره، مرغداران با کمبود سوخت مواجه نشوند.
وی افزود: قبل از سرد شدن هوا برق اضطراری، هیتر، ترموستات و اکوستاتها سرویس و به طور مداوم چکشوند،؛ تهویه مرغداری در زمستان به دلیل سرد بودن هوا و کاهش استفاده از هواکشها اهمیت خاصی دارد، چراکه استفاده از هواکشهای سالن محدودتر میشود؛ بنابراین باید از صحت کارکرد تهویهها اطمینان حاصل شود.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: جوجهها در هوای سرد نسبت به هوای گرم، غذا و اکسیژن بیشتری نیاز دارند؛ بنابراین با توجه به سردی هوا و افزایش مصرف دان لازم است چرخه و روند غذایی به گونهای تنظیم شود که با افزودن چربی یا روغن انرژی مورد نیاز برای تمامی گله طیور تأمین شود.
وی یادآور شد: در طول فصل سرما طیور آب کمتری را در بدنشان نگه میدارند؛ بنابراین باید به طور مداوم آبخوریها از آب پر شوند.
انتهای پیام
نظرات