عباس پاپیزاده دیشب در جلسه شورای عشایر مازندران از تهیه و تدوین چهار طرح اقتصادی با عنوان تنوع بخشی به کسب و کار عشایر در این سازمان و ابلاغ آن به مراکز استانها خبرداد.
وی افزود: چهار طرح اقتصادی در زمینه کشت گیاهان دارویی، زنجیره تولید گوشت قرمز، گردشگری و صنایع دستی است که با اجرایی شدن آنها علاوه بر اشتغالزایی میتوانیم نسبت به پایداری جمعیت خانوارهای عشایری نیز اقدام کنیم.
پاپیزاده با اشاره به اینکه جمعیت عشایری کشور با توجه به خشکسالی در ۲ سال گذشته علاوه بر بحث معیشتی، در تامین نهادههای دامی و همچنین تولید گوشت قرمز دچار مشکل خواهند شد، گفت: این طرح اقتصادی نیز با هدف کمک به بهبود وضعیت اقتصادی جمعیت عشایری تهیه و در استانها مراحل اجرایی آن در حال انجام است.
وی افزود: در سالهایی که عشایر مازندران شناخته نشده بودند از بسیاری مزایا نیز محروم بودند؛ در دولت سیزدهم اقدامات ارزشمندی برای خدماتدهی مناسب به جمعیت عشایری صورت گرفته است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران، تصریح کرد: برابر دادههای آماری ۱۵ درصد عشایر کشور از نعمت برق و کمتر از ۳۰ درصد از آب آشامیدنی سالم برخوردارند ضمن اینکه ۶۵ درصد فرزندان عشایر نیز از تحصیل بازماندهاند.
رئیس سازمان امورعشایر ایران با بیان اینکه دستگاههای اجرایی در بودجه سالانه خود سهم عشایر را در نظر بگیرند، خاطرنشان کرد: در خدمت رسانی درمانی به عشایر با مشکل مواجه هستیم.
این مسئول ضمن یادآوری مبنی بر اینکه سوخت عشایر و آرد مورد نیاز آنان باید در محل به عشایر تحویل داده شود، گفت: ۴۷۰۰ خانوار عشایر در مازندران زندگی میکنند. سالانه ۱۲۰ میلیارد تومان برای این خانوارها هزینه میشود
پاپیزاده از عشایر به عنوان سبک زندگی و یک فرهنگ با سابقه طولانی یاد کرد و افزود: عشایر دارای سبک زندگی، موسیقی، لباس بومی و محلی خاص هستند و برای احیای خرده فرهنگها باید به عشایر توجه کرد.
رئیس سازمان امور عشایری ایران با اشاره به نقش عشایر در حوزه گردشگری، یادآور شد: گردشگری مبتنی بر بوم گردی، طبیعت گردی در جمعیت عشایری کشور باید مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات