به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این انتقاد در بحبوحه تنش فزاینده بین سازمان ملل و حاکمان افغانستان بر سر اعمال ممنوعیت بر تحصیل و اشتغال زنان رخ می دهد.
سازمان ملل از این پولها عمدتا برای ارائه کمکهای بشردوستانه حیاتی به میلیون ها افغان استفاده می کند و به دلیل مختل شدن بانکداری افغانستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان در اوت ۲۰۲۱، به صورت نقدی آنها را به داخل افغانستان منتقل میکند.
کمک های خارجی به افغانستان پس از تصرف این کشور از سوی طالبان متوقف شد. دولت های جهان با توجه به سوابق حکومت طالبان در افغانستان در اواخر دهه ۱۹۹۰ و امتناع آنها از اجازه به آموزش دختران وکار زنان، تحریمهای را علیه حکومت فعلی آنها اعمال و نقلوانتقالات بانکی با آنها را متوقف کردند و میلیاردها دلار دیگر از ذخایر ارزی افغانستان را مسدود کرده و عدم تمایل به همکاری با طالبان را نشان دادند.
طالبان در ۱۸ ماه گذشته، زنان را از تحصیل فراتر از پایه ششم، از جمله تحصیل در دانشگاه و از فضاهای عمومی و بیشتر مشاغل منع کردهاند.
اخیراً آنها همچنین کار زنان در سازمان های غیر دولتی ملی و بین المللی را هم ممنوع کردند.
دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان در واکنش به یک توئیت بانک مرکزی تحت کنترل طالبان، بیانیهای صادر کرد. در این توئیت گفته شد بستهای از ۴۰ میلیون دلار پول نقد در یک بانک بازرگانی در کابل، پایتخت افغانستان واریز شده و عکسی از این حجم پول نقد منتشر کرد.
در این توییت آمده است: "بانک مرکزی افغانستان از هر اقدام اصولی که ارز را به کشور وارد و به نیازمندان جامعه کمک کند، قدردانی میکند."
اما سازمان ملل در بیانیه خود گفت که پولهای آن در حسابهایی معین نزد یک بانک خصوصی قرار گرفته و در افغانستان مستقیماً به آژانسهای وابسته آن و تعداد کمی از شرکایش در امور بشردوستانه که "بررسی شده و مورد تأیید هستند" توزیع میشود.
این نهاد جهانی در بیانیهای اعلام کرد: "هیچ یک از پولهای نقد وارده شده به افغانستان از سوی سازمان ملل به بانک مرکزی افغانستان سپرده نشده و به مقامات طالبان ارائه نشده است. اعلامیههای نهادهای جدای از سازمان ملل درباره محموله های پول این سازمان گمراه کننده و غیرمفید هستند."
انتهای پیام
نظرات