به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اسناد مالکیت و دفترچههای بانکی متعلق به دختر و پسر "مین آنگ هلاینگ"، رهبر حکومت نظامیان میانمار در آپارتمانی متعلق به "تون مین لات" ۵۳ ساله که به پولشویی و قاچاق متهم شده، یافت شد؛ وی سپتامبر گذشته میلادی توسط مقامهای بانکوک دستگیر شده بود.
تون مین لات که دارای چندین هتل، معدن و شرکتهای تامین کننده انرژی است، یکی از نزدیکان رهبر حکومت نظامیان میانمار است که در فوریه ۲۰۲۱ قدرت را از دست نظام دموکراتیک این کشور ربود و آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه این کشور و چند تن از مقامهای دولتی را بازداشت کرده است.
دو فرزند رهبر حکومت نظامیان میانمار بابت این داراییها با هیچ اقدام حقوقی روبرو نیستند و مقامهای تایلند آنها را بابت پرونده رسیدگی به اتهامات تون مین لات مورد بازجویی قرار ندادند.
" آنگ پیای سونه"، پسر و "خین تیری تت مون"، دختر رهبر حکومت نظامیان میانمار به همراه پدرشان توسط آمریکا و کانادا تحریم شدهاند. آمریکا اعلام کرده که کارهای تجاری آنها به صورت مستقیم از جانب پست و مقام و نفوذ پدرشان است.
کشف این اسناد مالی نشان دهنده روابط نزدیک تون مین لات و خانواده رهبر حکومت نظامیان میانمار است.
یکی از سخنگوهای گروه عدالت برای میانمار گفته که این کشف همچنین مشخص میکند که خانواده رهبر حکومت نظامیان در میانمار یکسری مایملک دارد که در تایلند مخفی کرده و به دولت این کشور تاکید دارد تا اقدامی فوری برای جلوگیری از تبدیل شدن آن به مکانی امن برای مجرمان جنایات جنگی انجام دهد که شامل جلوگیری از دسترسی حکومت نظامیان و اعضای آن به بانکها و املاکشان در تایلند و مسدودسازی داراییهای مسروقه متعلق به مردم میانمار میشود.
در جریان یورش ماه سپتامبر ۲۰۲۲ به آپارتمان تون مین لات در آپارتمانی در بانکوک، پلیس اعلام کرد که داراییهایی به ارزش ۸.۹۶ میلیون دلار از جمله اتومبیلهای لوکس، ساعت و کیفهای گرانقیمت را به همراه ۲۳۹ هزار دلار پول نقد کشف و ضبط کرده است.
طبق سوابق رسمی توقیف دارایی به تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۲، آنها همچنین اسناد مالکیت و یک قرارداد خرید از سال ۲۰۱۷ یک واحد آپارتمان چهار خوابه در همان ساختمان به نام آنگ پیای سونه به همراه دو دفتر بانکی برای حسابهایی به نام خین تیری تت مون در بانک تجاری سیام (SCB) را کشف کردند.
بر اساس اعلام سازمان ملل، از زمان کودتای نظامی در میانمار سرکوبهای گسترده و خونین در این کشور رخ داده که به کشته شدن هزاران مخالف منجر شده است.
تایلند که بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مرز زمینی با میانمار دارد، از انتقاد آشکار از حکومت نظامیان در این کشور خودداری کرده و ماه گذشته میلادی وزرای حکومت نظامی را برای شرکت در اجلاس منطقهای دعوت کرد که به دلیل حضور آنها توسط چندین کشور تحریم شد.
انتهای پیام
نظرات