عفت باقری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: کتابخانههای عمومی در کشور بعد از بیمارستان و آموزش و پرورش، سومین شبکه عنکبوتی خدمت رسان است و این موضوع در هر شهرستان هم به همین شکل خدمات رسانی می کند.
وی افزود: با وجود اینکه جز سومین دستگاه خدمت رسان هستیم ولی ضعف هایی داریم که این موضوع باعث شده نتوانیم آنگونه که شایسته است خدمت بدهیم و طبیعتا رضایتمندی کاهش پیدا کرده است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی اردستان با بیان اینکه اکنون در سطح کشور و استان تجهیزات و بخشهایی به کتابخانه های عمومی اضافه شده است که در اردستان از آن محروم هستیم، گفت: کتابخانههای عمومی شهرستان اردستان از لحاظ فیزیکی، عمرانی، فضا و زیرساخت های لازم فوق العاده ضعیف و فقیر است.
باقری گفت: اردستان دارای ۶ باب کتابخانه شامل چهار کتابخانه شهری و ۲ روستایی با ۱۱۰ هزار و ۴۰۰ جلد کتاب است، اما در بناهای فیزیکی آن حتی حداقل ها وجود ندارد و این موضوع باعث کاهش استقبال مردم شده است.
وی با بیان اینکه کمبود منابع چاپی و غیرچاپی، کتابهای مختلف ویژه گروههای سنی، کتابهای کمک درسی و آموزشی یکی دیگر از چالش های کتابخانههای عمومی شهرستان است گفت: این کمبودها به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات بوده که کمبود کتابخانههای عمومی را تشدید کرده است و باعث نارضایتی اعضا شده است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی اردستان در خصوص حمایت و نگاه مسئولان شهرستان در سالهای گذشته به حوزه کتاب و کتابخانه، خاطرنشان کرد: حمایت مسئولان شهرستان اردستان در سالهای گذشته فقط در حد کلام بوده است، اما در عمل تعاملی با حوزه کتاب و کتاب محور نداشتند و این موضوع باعث عقب ماندگیهای شدیدی در این حوزه شده است.
باقری در خصوص پرداخت سهم نیم درصدی درآمد شهرداریها به کتابخانهها تا پایان آذرماه، گفت: شهرداری اردستان ۳۶ میلیون تومان، شهرداری زواره ۱۳ میلیون تومان و شهرداری مهاباد نیز ۶ میلیون تومان پرداخت کردهاند که سهم شهرداری اردستان به طور کامل پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در دوماه گذشته بیش از ۲ هزار جلد کُتب فرسوده و غیرقابل استفاده در کتابخانه های اردستان «رف خوانی» و «وجین» شده است، گفت: تعداد اعضای کتابخانههای عمومی شهرستان اردستان از ابتدای سال جاری تاکنون از ۲۵۰۰ نفر به بیش از ۴ هزار نفر که حدود ۱۰ درصد جمعیت شهرستان را شامل می شود افزایش یافته است.
انتهای پیام
نظرات