• سه‌شنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۶
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401102013600
  • خبرنگار : 50448

معاون اقتصادی استاندار بوشهر:

سرانه تولید ناخالص بوشهر ۴برابر میانگین کشوری است

سرانه تولید ناخالص بوشهر ۴برابر میانگین کشوری است

ایسنا/بوشهر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر با بیان اینکه سرانه تولید ناخالصی استان ۴برابر میانگین کشوری است، گفت: شاخص تولید ناخالص داخلی استان بوشهر ۲۰۲هزار میلیارد تومان است.

علی باستین روز سه شنبه ۲۰ دی ماه در نشست خبری "پاسخگویی مسئولان" اظهار کرد: در راستای سفر ریاست جمهوری به استان بوشهر ۵۹پروژه در بخش اقتصادی با سرمایه گذاری بالغ بر ۴میلیارد تومان در دست افتتاح است که آغاز به کار این پروژه‌ها از دهه فجر کلید می‌خورد.

وی خاطرنشان کرد: رسالت اصلی حوزه اقتصادی چه در کشور و چه در استان بوشهر زمینه سازی وبسترسازی در بخش سرمایه گذاری، تولید و اشتغال است بی شک تمام تلاش ما صدور مجوزهای صادرنشده ورفع موانع تولیدی است که بتوانیم ظرفیت‌های بالقوه استان را بالفعل کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر تصریح کرد: اخذ مجوزها و مشوق‌های لازم در زمینه سرمایه گذاری‌های اقتصادی، اصلاح آیین نامه تعاونی‌های مرزنشینان و دعوت از هلدینگ‌ها و شرکت‌های مختلف در بخش‌های عمومی و خصوصی از اقداماتی است که برای سفر ریاست جمهوری به استان بوشهر انجام می‌گیرد.

باستین در خصوص تعاونی مرزنشینان تصریح کرد:ایجاد تعاونی‌های جدید در دستور کار ما نیست بلکه احیا و مرمت تعاونی‌های راکد که از کار خارج شده‌اند را دنبال می‌کنیم و از ۲۲ تعاونی راکد اکثر آن‌ها احیا و مابقی در دست احیا هستند.

وی عنوان کرد: در بخش تعاونی‌های مرزنشینان سهام داران آن‌ها را افزایش داده ایم و در نظر داریم که عمق مرزنشینی استان بوشهر را از محدوده ۳۰کیلومتر به ۸۰کیلومتر برسانیم در این صورت غالب مردم استان بوشهر مشمول این تعاونی‌ها می‌شوند که تا کنون ۳۹درصد جمعیت استان بوشهر مشمول تعاونی‌های مرزنشینان هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: هماهنگی‌های مناسبی میان تیم اقتصادی استان بوشهر برقرار است که با پیگیری‌های ملی و استانی در جهت تحقق شاخص‌های خرد و کلان در حال فعالیت هستند.

باستین با اشاره به تولیدات ناخالص داخلی عنوان کرد: شاخص تولید ناخالص داخلی استان بوشهر ۲۰۲هزارمیلیارد تومان است و به تقریبا ۶درصد از کل سهم کلیدی کشور را با رتبه سوم به خود اختصاص می‌دهد و سرانه تولید ناخالصی استان بوشهر ۴برابر میانگین کشوری است.

افزایش نرخ اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در بوشهر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر افزود: تغییرات شاخص‌ها در فرایند ایجاد اشتغال در استان بوشهر با نرخ خوبی مواجه است که از۸.۴درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۳۹درصد در تابستان ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده که نشان از بسترسازی بهتر برای حضور در بازار کار است.

باستین خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری استان بوشهر از ۱۰.۵درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۷.۵درصد کاهش پیدا کرده است این درحالی است که نرخ بیکاری کشور ۸.۵است و ما یک درصد از آمار کشوری نرخ بیکاری کمتری داریم.

وی تصریح کرد: تعهد اشتغال استان از نرخ ۱۵هزارنفر در ابتدای سال۱۴۰۰ به ۱۶هزار نفر درپایان آن سال افزایش یافت و در سامانه رزرو اشتغال ثبت شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر اظهار کرد:درسال جاری تعهد اشتغال استان بوشهر قریب بر ۲۱ هزارنفر بوده است که تاکنون تعهد ۲۳ هزار نفر تحقق پیدا کرده است یعنی ۱۰۸درصد و تا پایان سال باتوجه به دستور استاندار مبنی بر ایجاد ۳۰هزار شغل در استان بوشهر این درصد به ۱۳۸ افزایش پیداکند.

باستین ادامه داد:نرخ تورم در استان بوشهر نسبت به بقیه استان‌ها در شرایط بهتری است که نرخ رشد تورم آذرماه ۱۴۰۱ به نسبت آبان ماه۱۴۰۱ در کشور ۱.۹درصد بوده و دراستان بوشهر ۱.۱درصد بوده است و نرخ تورم آذرماه ۱۴۰۱ به نسبت آذرماه ۱۴۰۰ در کشور ۴۸درصد و دراستان بوشهر۴۰ درصد بوده است.

افزایش صادرات و واردات بوشهر

وی عنوان کرد: در بحث رونق تجارت خارجی در شاخص‌های صادرات و واردات وضعیت خوبی داریم که صادرات ما یک میلیون ۳۵۶ هزار تن کالا بوده است که از گمرکات استان در ۹ماهه سال جاری صادرات انجام شده است و به نسبت سال قبل به لحاظ وزنی ۹درصد افزایش داشته ایم.

باستین درخصوص واردات کالا به استان بوشهر اظهار کرد: واردات استان بوشهر حدود ۴۷۴هزارتن به ارزش ۱میلیارد و ۴۱۷میلیون دلار از گمرکات استان بوشهر در ۹ ماهه سال جاری بوده است و نسبت به مدت مشابه در سال قبل به لحاظ وزنی ۳۱ درصد افزایش داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری ۴۵۰میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی استان بوشهر پرداخت شد و ۶۸۳میلیارد به واحدهای انسانی در بخش‌های مختلف پرداخت شد.

باستین گفت:در سال جاری تا کنون ۴۲جلسه ستاد تسهیل موانع تولید در استان بوشهر برگزار شده است که ۳۸۰مصوبه داشته است و بیش از ۷۰درصد مصوبات اجرا شده و باقی مصوبات در دست اجرا است از این تعداد ۷۷درصدمصوبات درخصوص بانک‌ها اجرایی شده است و طبق برنامه ریزی تا پایان سال همه مصوبات ستاد تسهیل اجرایی می‌شود.

معاون اقتصادی استاندار گفت: در حوزه تولید ۱۸۸ پروژه تولیدی را در صنایع، گردشگری و کشاورزی داشته ایم و با اعتباری بالغ بر ۲هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به اشتغال ۵۸۷۷ نفر انجامید.

راه اندازی ۱۶ مزرعه پرورش ماهی در دریا

وی ادامه داد:۱۶مزرعه پرورش ماهی در دریا با سرمایه گذاری بیش از ۷۰۰میلیارد تومان در بخش خصوصی و باتولید بیش از ۱۰هزار تن در استان بوشهر افتتاح و راه اندازی شد.

باستین افزود:در برنامه داریم ۶۵۴۰هکتار اراضی مستعد پرورش میگو را تاسیس کنیم و با سایت‌های جدید تولیدات پرورش میگو را افزایش دهیم. با اهمتام ویژه دستگاه‌های متولی در سال جاری پیش بینی می‌شود ۶۵۰۰ هکتار در نقاط مختلف استان برای پرورش میگو تعبیه کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر تصریح کرد:توجه به اشتغال روستایی و اولویت قرار دادن آنان از برنامه‌های قابل توجه ماست که طبق پیش بینی مابرای ۱۱هزار نفر از طریق پرورش آبزیان اشتغال ایجاد می‌شود.

باستین مطرح کرد:۴۷۴واحد تولیدی در استان بوشهر با افزایش ظرفیت تولید همراه بوده است با اشتغال بیش از ۱۲۰۰نفر در واقع تمامی کوشش ستاد تسهیل حفظ و رونق وضعیت اشتغال و تثبیت آن است همچنین واحدهای اقتصادی تامین شوند.

باستین درباره بومی گزینی‌های تولیدات شیلات گفت:با حضور دستگاه‌های نظارتی استان و در قالب کارگروه شیلات با درنظر گرفتن معیارهایی مانند بومی بودن، با اولویت رشته‌های شیلاتی در این زمینه افراد جویای کار به کار گرفته شدند.

وی ادامه داد:در مجاورت سایت‌های تولیدی شیلات، افراد بیکار بومی وجود دارد و ما سعی کردیم از بیرون استان برای واگذاری سایت‌ها اقدامی صورت نگیرد و از افراد بومی استفاده شود. توجه اصلی ما به اشتغال، درآمد پایدار و نمود منابع حاصل در استان بوشهر است.

۴۰۰فارغ التحصیل در شیف به کار گرفته شدند

معاون اقتصادی استاندار تصریح کرد:در جزیره شیف استان بوشهر ۴۰۰ نفر بیکار فارغ التحصیل از حوزه‌های شیلات مشغول به کار شدند که امید داریم تا پایان امسال این آمار افزایش پیدا کند.

ماحصل استان بوشهر از پروژه پایانه مسافربری جام جهانی چه بود؟

باستین درباره پایانه مسافربری جام جهانی قطر عنوان کرد:دربحث پایانه مسافربری جام جهانی ما تلاش خود را مبنی بر برقراری این ارتباط انجام دادیم و با بخش‌های خصوصی و عمومی و دولت قطر مذاکرات زیادی انجام دادیم، ولی متاسفانه تدابیر دولت قطر محدودکننده بود و این مهم اتفاق نیفتاد.

معاون اقتصادی استاندار ادامه داد: در بنادر کنگان، دیر، بوشهر زیرساخت‌هایی برای پایانه مسافربری جام جهانی انجام دادیم، اما محدودیت پهلوگیری شناورها در زمانی نزدیک به یک ماه به مسابقات جام جهانی از سمت دولت قطر مطرح شد و باعث شد از این ظرفیت استفاده نشود.

باستین خاطرنشان کرد: زیرساخت‌هایی که در حوزه صادرات، گردشگری و پایانه انجام گرفت با اینکه منجر به راه ارتباطی با قطر نشد، اما بسیار جای امیدواری دارد و برای استفاده‌های درون استانی و پیشرفت گردشگری ما بسیار حائز اهمیت بود.

اهتمام استانداری بوشهر برای رفع موانع تولید

معاون اقتصادی استاندار ضمن تاکید برتلاش همه جانبه دستگاه اقتصادی استان، متذکرشد: در هیچ دوره تاریخی در استانداری بوشهر به اندازه حال، اهتمام برای رفع مشکلات و موانع تولیدی نبوده است، و این یقین را به شما می‌دهم دستگاه‌های اقتصادی استان در راستای رفع موانع تولیدی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند بود.

تشکیل قرارگاه تامین مالی در راستای رفع مشکلات تولیدی و بانکی

باستین درخصوص منابع بانک‌های استان بوشهر گفت:منابع بانک‌های استان بوشهر ۱۰۰هزار میلیارد تومان است و ۵۴هزار میلیارد مصارف آن بوده است این نسبت در سال گذشته ۳۴درصد بوده است و ۲۰درصد امسال افزایش داشته ایم، اما این درصدکافی نیست و انتظار ما از بانک‌های استان بیشتر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر اظهارکرد:با تشکیل قرارگاه تامین مالی طرح‌های اقتصادی و عمرانی در استان بوشهر این پیش بینی را داریم که رشد بزرگی در زمینه تولیدات و رفع موانع اقتصادی و تولیدی داشته باشیم. این قرارگاه با حضور مدیران بانک‌ها و دستگاه‌های تجاری اقتصادی برقرار می‌شود و قصد داریم منابع بانکی را به سمت حوزه تولید و اشتغال سوق دهیم.

وی یادآورشد: تلاش‌های زیادی در زمینه صنایع پتروشیمی در استان بوشهر صورت گرفته است، مصوبه راه اندازی سه پارک کود شیمیایی را در استان داریم و با پیگیری‌ها و حمایت‌های حوزه صنعت نفت، راه اندازی واحد تولید کود با سرمایه گذاری ۳۰۰میلیون دلار کلنگ زنی شد که باعث اشتغال ۱۰۰۰ نفر به طور مستقیم در دوره ساخت و ۲۰۰ نفر در دوره بهره‌برداری شد.

کارخانه فولاد گناوه با سرمایه گذاری ۱۵هزار میلیاردی

باستین در پایان عنوان کرد: کارخانه فولاد گناوه با سرمایه گذاری ۱۵ هزار میلیارد از برنامه‌های بزرگ ما بود، طرح انرژی متانول کاوه و پروژه‌های اقتصادی زیادی که کلنگ زنی شده و شاهد شکوفایی بیشتر آنها خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha