• سه‌شنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1401102013155
  • خبرنگار : 71368

لزوم استانداردسازی مراکز یاورشهر سطح تهران

لزوم استانداردسازی مراکز یاورشهر سطح تهران

رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد که تعامل با گروه معتادان متجاهر نیاز به تدوین شیوه‌نامه‌های رفتاری بسیار پیچیده دارد که سطح اصحکاک بین نیروی انسانی شاغل در مرکز و معتادان را به حداقل برساند.

به گزارش ایسنا، زهرا شمس‌احسان در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به استانداردسازی مراکز یاور شهر اظهار داشت: ارائه‌ خدمات درمانی و مراقبتی مطلوب به گروه‌های آسیب‌پذیر و آسیب‌دیده یکی از اولویت‌های مدیریت شهری به‌ویژه در مواقعی که عدم جمع‌آوری و عدم اسکان مناسب این جمعیت‌ها، موجب برهم‌زدن نظم و مخدوش کردن چهره‌ زیبای شهر می‌شود، است.

وی با بیان اینکه طراحی فضاهای مناسب و دارای استانداردهای کالبدی، اولین قدم برای ورود به این عرصه و ایجاد چرخه‌ حمایت، مراقبت و توانمندسازی در تمام گروه‌های در معرض خطر  است، اظهار کرد: با عنایت به ماده ۸۰ قانون ششم توسعه، شهرداری موظف به همکاری با سازمان بهزیستی درباره بهره‌برداری و تکمیل مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر و بی‌خانمان و راه‌اندازی مراکز جامع توانمندسازی و صیانت اجتماعی برای معتادان بهبود یافته است تا اقداماتی انجام دهد.

رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه همچنین اقدامات انجام شده در حوزه‌ مراکز مراقبتی و سازوکارهای جمع‌آوری معتادان متجاهر در مأموریت‌های سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی گنجانده شده است، تاکید کرد: مهمترین بُعد در تاسیس و بهره برداری این مراکز، نحوه‌ طراحی و مدیریت آنان است، باید توجه داشت که رسالت اصلی شهرداری تهران در این مدل از ساماندهی معتادان، باید متمرکز بر درمان و توانمندسازی باشد و صرفاً جنبه‌ انضباطی آن مدنظر نباشد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه تعامل با گروه معتادان متجاهر نیاز به تدوین شیوه‌نامه‌های رفتاری بسیار پیچیده دارد که سطح اصحکاک بین نیروی انسانی شاغل در مرکز و معتادان را به حداقل برساند، افزود: رعایت نسبت‌های آماری بین مساحت مرکز و تعداد ساکنین آن نیز یکی از عوامل کاهش احتمال اغتشاش و درگیری است؛ این نکته در خصوص حداکثر تعداد افراد اسکان‌یافته در هر خوابگاه 60 نفر، تعداد طبقات تختخواب‌ها، سرانه‌ سرویس بهداشتی و ... نیز صادق است.

شمس‌احسان تاکید کرد: از شهرداری تهران خواستارم برای احصای استانداردهای همه‌جانبه برای طراحی و مدیریت مراکز یاورشهر و بازطراحی مجدد فضاهای پیشین بر اساس این شاخص ها و ایجاد مراکز جدید اقدام کند و این شاخص های استاندارد مربوط به کالبد و تمام جوانب امنیتی، مراقبتی، بهداشتی و درمانی بوده و عدول از آن با توجه به وضعیت کلی ساکنان آن مرکز و تراکم آنان، می‌تواند منجر به وقوع اتفاقات ناگوار شود.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود که مراکز کوچک‌مقیاس که طراحی، متناسب‌سازی و مدیریت آن‌ها در دسترس‌تر است، در دستور کار قرار بگیرد و هم‌زمان رسالت اصلی که همانا موضوع صیانت پس از اتمام دوره درمان است، به‌عنوان جزء لاینفک چرخه‌ توانمندسازی گروه‌های آسیب‌دیده مورد تأکید قرار گیرد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha