عباس کاظمی در نشست با اهالی رسانه که امروز دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ در فرمانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: از عمر دولت ۱۶ ماه و از عمر مسئولیتی بنده در فرمانداری ۹ ماه میگذرد؛ شهرستان قروین بیش از ۶۴۰ هزار نفر جمعیت دارد که بخش عمده آن جمعیت شهری و تنها ۱۳ درصد آن جمعیت روستایی است.
فرماندار قزوین تصریح کرد: دولت سیزدهم در ابتدای مسیر سند تحول را در اختیار افکار عمومی گذاشت و از اصحاب رسانه برای نقد آن دعوت کرد. در این سند چهار رکن عدالت محوری و ستادستیزی برای حرکت به سمت آینده، میدان داری مردم با پیشتازی جوانان، دانش و خیزش علمی برای تولید ثروت و خانوادهمداری وجود دارد. بر اساس این ارکان میتوان میزگرد و کرسیهای آزاد اندیشی برگزار کرد و دولت را بر اسناد این سند مورد ارزیابی قرار داد.
در نقد دولت به دستاوردها توجه شود
کاظمی متذکر شد: در نقد دولت باید به دستاوردها نیز توجه داشت، بر اساس آمارهای اقتصادی دولت سیزدهم هنگام آغاز به کار با کسری بودجه، خزانه منفی، رشد اقتصادی صفر درصد، چالشهای داخلی و خارجی مواجه بود که از چالشهای داخلی میتوان به کرونا، نارضایتی اجتماعی، تورم و مسائل معیشتی اشاره کرد. دولت شروع بسیار سختی داشت و باید خیلی سریع برای این مسائل تصمیم میگرفت و اقدام میکرد، نوع ورود به کرونا نشان داد که دولت عزم خود را برای پاسخ به مطالبات به حق مردم جزم کرده است.
وی مطرح کرد: دولت تا به امروز ۵۳ دستاورد داشته؛ دشمنان در سه ماه گذشته تلاش کردند همه چیز را سیاه معرفی کنند. هدف دشمنان مأیوس کردن مردم است تا بگویند نظام جمهوری اسلامی کارآمدی لازم را ندارد لذا ما باید اقدامات مثبت را بیان کنیم البته این به معنای نبود مشکلات در جامعه نیست.
فرماندار قزوین توضیح داد: رشد اقتصادی چهار درصدی بعد از ۱۰ سال، رشد ۶.۷ درصدی صنعت، جهش صادرات نفت خام و میعانات گازی، کاهش ۲۰ درصدی نرخ تورم، افتتاح آبرسانی به روستاها، افتتاح طرح آبرسانی غدیر، کاهش نرخ رشد نقدینگی، انعقاد تفاهم با روسیه، تأمین واکسن، شفافسازی صورتهای مالی بانکها و شرکتهای دولتی برای اولین بار، افزایش ۲۰ درصدی میزان صادرات، عضویت در پیمان منطقهای شانگهای بعد از ۱۵ سال و رشد ۶۸ درصدی ترانزیت خارجی از جمله دستاوردهای دولت در ۱۶ ماه بوده است.
وی اضافه کرد: تورم از ۶۰ درصد به ۳۹.۵ درصد رسیده است در شرایطی که اقتصاددانان تورم ۸۰ درصدی را پیشبینی کرده بودند؛ جا دارد رسانهها با هر نگاه و سلیقه سیاسی برای بیان دستاوردها وقت بگذارند و علیه تبلیغات دشمن دستاوردها و عملکردها را بیان و در عین حال نیز نقد منصفانه داشته باشند.
کاظمی اعلام کرد: در ۹ ماه گذشته ۵۰۱۴ مورد ولادت در شهرستان قزوین به ثبت رسیده است اما روند رشد جمعیت در استان منفی است. در موضوع طلاق نیز شرایط مطلوب نیست و رسانهها با تمرکز با مسائل اجتماعی میتوانند به کاهش آمار طلاق کمک کنند.
۲۰۱ روستای شهرستان قزوین از نعمت گاز برخوردارند
وی خاطرنشان کرد: ۲۰۱ روستای شهرستان قزوین از نعمت گاز برخوردار هستند، ۲۷ میلیارد تومان برای گازرسانی روستاها تخصیص خواهد یافت. گازرسانی به روستاهای هیر، پرچکوه، زردچال،دربند،سوگاه، گیاکلایه، هاشا کلایه، میلک و ورکیل در الموت، مرتضی آباد در کوهین و سنگان علیا و نهران در طارم سفلی به اتمام رسیده است.
فرماندار قزوین با اشاره به اینکه در حوزه برق ۴۳ کیلومتر خط برق ایجاد شده است، بیان کرد: جهاد روشنایی برای اصلاح روشنایی معابر و کاهش مصرف آغاز شده است تا تمامی زیرساختهای قدیمی از معابر جمعآوری و زیرساختهای با مصارف پایین جایگزین شود، البته این طرح را از جنوب شهر آغاز کردیم.
وی اظهار کرد: در حوزه آب آشامیدنی تلاش خود را به کار بستیم تا جمعیت نقاط شهری و روستایی کم آبی را حس نکنند. توزیع آب بیش از ۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب، ساخت و تجهیز سه مجتمع آبرسانی با بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی، توسعه خطوط انتقال آب به طول ۶۶ کیلومتر، توسعه شبکه وزیع آب به طول ۱۴ کیلومتر، آبرسانی سیار به روستاها با بیش از ۵۳۰۰ سرویس در ۷۰ روستای دارای تنش آبی از جمله اقدامات در حوزه تأمین آب آشامیدنی بوده است.
کاظمی ادامه داد: برای انتقال آب از آبیک به قزوین مناقصه برگزار شده و در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد. برای حفظ ذخایر آبی نیز ۱۰۹ چاه غیرمجاز مسدود شده است، البته عمده اعتبارات سفر رئیس جمهور در حوزه آب و راه است.
وی مطرح کرد: پرداخت ۶۹۷ مورد تسهیلات مسکن روستایی، احداث مسکن در قالب طرح اقدام ملی مسکن به تعداد ۴۲۵۳ مورد، بازنگری طرح هادی روستا به تعداد ۲۹ مورد، اجرای طرح هادی و بهسازی معابر روستایی در ۲۵ روستا با بیش از ۱۳ میلیارد تومان اعتبار، اجرای آسفالت معابر روستایی ۴۶ روستا با بیش از ۱۷۰ هزار مترمربع آسفالت از جمله اقدامات انجام شده در حوزه مسکن روستایی بوده است.
فرماندار قزوین در خصوص اشتغالزایی عنوان کرد: تعهد شهرستان قزوین برای ایجاد اشتغال ۱۰ هزار و ۶۸۰ فقره شغل بود که تا به امروز ۹۱۲۳ نفر اشتغال در سامانه رصد ثبت شده است. در حوزه مشاغل خانگی ۲۸ فقره تهسیلات به مبلغ ۲۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت و ۵۰۱ مرود مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.
تولید ۴۳ هزار تُن گندم در شهرستان قزوین
وی اضافه کرد: در سالی که مشکل کم آبی داشتیم ۴۳ هزار تُن گندم، ۱۲ هزار تُن جو، ۱۲۰۰تُن کلزا و ۱۹۸ هزار تُن ذرت علوفهای در شهرستان قزوین تولید شد. در سطح شهرستان قزوین ۲۳ هزار و ۵۰۰ تُن خرید تضمینی گندم داشتیم و ۱۰۰ درصد مطالبات گندم کاران پرداخت شد، دولت به ازای هر کیلوگرم گندم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به گندمکاران پرداخت کرد. در سطح استان ۱۷۸ هزار تُن گندم و در سطح کشور ۷ و نیم میلون تُن گندم از کشاورزان خریداری شد که نیاز یک سال و نیم استان را تأمین میکند.
کاظمی گفت: توزیع انواع کود شیمیایی، توزیع مواد سوختی شامل نفت، گازوئیل و بنزین برای مزارع، توزیع ۳۶۸ هزار تُن بذر اصلاح شده و خرید ۹۱۹۶ هزار تن شیر از دامداران از جمله اقدامات حمایتی از کشاورزان بود، همچنین برای اولین بار خرید تصمینی زیتون در دستور کار قرار گرفت و اگر این اتفاق نمیافتاد باغداران خسارت سنگینی میدیدند.
وی تصریح کرد: تحویل ۲۶ هزار متر لوله آبیاری کشاورزی در ۷۳ روستا، احداث ۱۱۷۰ متر کانال بتنی در ۴ روستا، احداث ۴ استخر معیشتی ذخیره آب، تکمیل پمپاژ آب به باغات طارم سفلی با اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان و انجام ۷۴ هکتار پروژه آبیاری تحت فشار ازجمله اقدامات حفاظتی آب و خاک بوده است.
فرماندار قزوین بیان کرد: توزیع سوخت بین ۲۷۰ دامداری، تولید ۱۷ هزار تُن گوشت سفید، تولید ۷۸۰۰ تُن تخم مرغ، ارائه ۱۰۰۰ مورد تسهیلات دامدار کارت جمعاً به ارزش ۷۸ میلیارد تومان و تولید ۷۲۵ تُن عسل در بیش از ۹۷ هزار کلنی زنبور عسل از جمله حمایتها و تولیدات دام و طیور در شهرستان قزوین بوده است.
وی اشاره کرد: پرداخت ۱۱۱ مورد تسهیلات اشتغال قرضالحسنه به میزان ۱۱ میلیارد تومان، پرداخت حق بیمه زنان سرپرست خانوار به مبلغ ۳۰ میلیارد تومان و پرداخت حقوق مستمری به ۱۷۲۰ زن سرپرست خانوار از جمله اقدامات بهزیستی بوده است.
کاظمی مطرح کرد: توزیع ۳۵۵۰ تُن کالای اساسی شامل شکر، قند، برنج و مرغ، ۴۷۰۰ مورد نظارت از بازار محصولات کشاورزی، برگزاری ۹۲۰ گشت نظارتی از اصناف، ۳۲۰۰ مورد بازرسی از نانواییها، برگزاری ۱۷ جلسه تنظیم بازار شهرستان و برگزاری ۲۴جلسه کارگروه آرد و نان از جمله اقدامات در راستای تنظیم بازار بوده است.
قزوین جزو سه شهر گران کشور در حوزه مسکن
وی بیان کرد: در حوزه مسکن شهری در شهر قزوین چالش جدی داریم و قزوین جزو سه شهر گران کشور در حوزه مسکن است و یکی از دلایل آن مسئله زمین در شهر قزوین است؛ معضل شهرک اندیشه بعد از ۲۰ سال حل شد و بیش از هزار نفر صاحب مسکن خواهند شد، مشکل عظیمیه به زودی حل خواهد شد بنابراین ساخت مسکن جلوی افزایش نرخ مسکن را خواهد گرفت. اهالی باغ عمران اقبالیه مشکل داشتند که با حمایت دولت ۸۰ میلیارد تومان برای فراهم شدن زیرساختها تزریق شد.
فرماندار قزوین تصریح کرد: سایت مسکن قزوین در مهرگان بارگذاری شده است در اقبالیه، کوهین، سیردان و معلم کلایه امکان بارگذاری مسکن وجود دارد ولی درخواست به شدت پایین است. برای الحاق زمین به شهر قزوین اقداماتی نیز انجام شده است در اقبالیه، محمودآباد و قزوین با محدودیت مواجهیم. چون اراضی اقبالیه جزو اراضی درجه یک کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: در اقبالیه ۱۰ هزار و ۱۷۰ نفر برای مسکن ملی تا سه مرحله واریزی داشتند که بخشی در اقبالیه و مهرگان احداث خواهد شد. در قزوین و مهرگان ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر ثبتنام کردند و مراحل واریزی خود را انجام دادند. استان قزوین در نهضت ملی مسکن رتبه نخست کشور را کسب کرد و قطار تولید مسکن نیز به حرکت درآمده است تا دولت به تولید چهار میلیون مسکن برسد.
این مسئول با اشاره به اینکه وضعیت نانواییها بهبود یافته است، اضافه کرد: ۳۵ درصد یارانه نان اسراف میشد. سالانه ۷۴۰ هزار تُن مصرف آرد داشتیم که امروز این رقم به ۵۰۰ هزار تُن رسیده است.
کاظمی تأکید کرد: هر کیسه آرد ۴۰ کیلیویی با یارانه ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان و در بازار آزاد ۷۲۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است لذا پرداخت یارانه افراد را برای تخلف تحریک میکند. از همین هفته نظارتهای بهداشتی را افزایش خواهیم داد. در حال حاضر مفهمومی به نام سهمیه کنار رفته است و نانوا در صورت داشتن تراکنشهای صحیح هر چقدر پخت کند آرد میگیرد؛ این موجب حل مسئله کمیت شده و کیفیت نان افزایش خواهد یافت چون برای فروش بیشتر باید کیفیت را ارتقا دهند.
انتهای پیام
نظرات