محمدهادی غفاریان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقشه پهنهبندی کشت غلات دیم بر اساس خصوصیات خاک استان، اظهار کرد: ۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان تحت کشت دیم است؛ در حالی که از خاکهای استان، ۴۷ درصد خیلی نامطلوب، ۲۹ درصد متوسط و ۲۶ درصد نامطلوب شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه نقشه پهنهبندی کشت غلات دیم نشان میدهد که همان ۸ درصد اراضی خیلی مطلوب هم بسیار تحتتاثیر تنشهای محیطی است، افزود: مسئله کم عمق بودن خاک
در برخی مناطق همچون خدابنده یکی از مسائل حائز اهمیت دیمکاران در زمان حال و آینده است.
غفاریان با اشاره به فقر خاکهای استان، اضافه کرد: از نظر تناسب با اقلیم و همه مسائل دخیل در دیم، متاسفانه خاک مطلوب آن طور که باید در استان نداریم.
این کارشناس آب و خاک با اشاره به تغییرات اقلیمی و تاثیر بارندگی در خاک، خاطرنشان کرد: براساس شاخص پایش منابع آب کشور در نیمه نخست سال آبی، ۷ استان کشور در گروه مناطق مواجه با کمبود آبی قرار گرفت و استان زنجان در وضعیت خشکسالی متوسط قرار دارد. البته بعضی مناطق مانند ماهنشان و قسمت غربی زنجان در وضعیت خشکسالی شدید قرار دارند.
به گزارش ایسنا، خاکهای استان زنجان در بین استانهای تراز اول در مقولهی فرسایش خاک قراردارد و همین موضوع باعث وضعیت خاک نامناسب و نامساعد در استان است. کمبود مواد آلی در حد نرمال عامل دیگری برای افزایش بیماری و آفات خاکزیری و کاهش عملکرد است.
گفتنی است میزان موادآلی خاک آلی در استان طبق آمار ۰.۸ درصد بوده که میزان نرمال ۲ تا ۳ درصد است؛ از این رو لازم است تا کشاورزان قبل از کاشت آزمون خاک را انجام داده تا از میزان عناصر موجود در خاک مطلع شوند. همچنین کاشت، داشت و برداشت به موقع و شخم اصولی با حفظ بقایای خاک موجب تقویت این نعمت گرانبها میشود.
انتهای پیام
نظرات