• یکشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401101811424
  • خبرنگار : 50163

علایم سویه جدید کرونا را بیشتر بشناسیم

علایم سویه جدید کرونا را بیشتر بشناسیم

ایسنا/زنجان یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: تب و لرز، احساس خستگی و کوفتگی سردرد، گردن درد، سرفه و گلو درد، آبریزش بینی، اسهال و استفراغ و اختلال در بویایی و چشایی از علائم سویه جدید کرونا است.

احمدرضا مبین در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شیوع سویه جدید بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: تقریبا همه سویه‌های این بیماری، علائم شبیه به هم در بیماران دارند.

وی با بیان اینکه تب و لرز، احساس خستگی و کوفتگی سردرد، گردن درد، سرفه و گلو درد از علائم شایع این سویه هستند، تصریح کرد: برخی از بیماران ممکن است احساس تنگی سینه نیز داشته باشند.

این متخصص با بیان اینکه در سویه جدید بیماران ممکن است مانند سرماخوردگی آبریزش بینی نیز داشته باشند، ادامه داد: بر عکس اومیکرون، در سویه جدید بویایی و چشایی نیز دچار اختلال می‌شود و مبتلایان حتی ممکن است حالت تهوع و اسهال را نیز تجربه کنند.

مبین با یادآوی اینکه یک بیمار ممکن است همه این علائم را باهم تجریه نکند، افزود: میزان سرایت این سویه به نسب بالاتر از سویه‌های دیگر است لذا باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیشتر مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سویه جدید از گروه‌های اومیکرون است که نسبت به سایر سویه‌ها خطرناک‌تر است، عنوان کرد: این سویه در بیماران مسن می‌تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با توضیح اینکه به مردم توصیه می‌کنیم حتما واکسن تزریق کنند زیرا قبل از تزریق واکسن هیچ چیز نتوانست جان بیماران را نجات دهد، ادامه داد: واکسن‌های خوب و مطمئنی در کشور وجود دارد، لذا هموطنان اگر شش ماه از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته است حتما نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.

مبین با یادآوری اینکه بیماری‌های این شکلی از راه تنفس انتقال می‌یابد و نیاز به مراقبت دارد، تصریح کرد: اگر بیمار هستیم باید تا پنج روز قرنطینه فردی را رعایت و در اماکن بسته حتما از ماسک استفاده کرده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه در اکثر کشورها قسمت اصلی مبارزه با این بیماری، پیشگیری است، اضافه کرد: اگر مردم پروتکل‌ها را رعایت نکنند ممکن است دچار اپیدمی شویم.

مبین با یادآوری اینکه علائم سویه جدید مانند آنفلوانزا است، بیان کرد: استفاده از آنتی‌بیوتیک در این بیماری به هیچ وجه سفارش نمی‌شود زیرا باعث می‌شود بیمار حال بدتری داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha