مجتبی احمدلو در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح جدیدترین اقدامات حمایتی این نهاد در حوزه بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان مددجویان اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۸ کمیته امداد مددجویان شهری خود را به عنوان یکی از سازمانهای بیمهگر تحت پوشش بیمه پایه درمان میبرد و از سال ۱۳۹۸ بیمه پایه درمان مددجویان شهری کمیته امداد طی تفاهمنامهای تا سقف یک میلیون نفر به سازمان بیمه سلامت واگذار شد و اکنون تمامی مددجویان این نهاد با جمعیتی حدود پنج میلیون نفر دارای بیمه پایه هستند که عمده این افراد عضو سازمان بیمه سلامت هستند.
وی با بیان اینکه عمده مددجویان تحت پوشش کمیته امداد دارای بیمه پایه سلامت هستند، گفت: جمعیت مددجویان دارای بیمه روستایی معادل ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است. ۶۰۰ هزار نفر از مددجویان بیمه شده نظام ارجاع یک و حدود ۵۰۰ هزار نفر دارای صندوق بیمه همگانی هستند و همچنین ۸۰۰ هزار نفر دارای بیمه درمان تامین اجتماعی هستند. البته تعداد محدودی هم دارای سایر بیمه مانند نیروهای مسلح و... هستند.
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد ادامه داد: بعد از واگذاری بیمه مددجویان شهری به سازمان بیمه سلامت قرار بود تا سقف یک میلیون نفر از مددجویان شهری در صندوق نظام ارجاع یک بیمه سلامت تحت پوشش قرار گیرند لذا طی صورتجلسه اخیر با سازمان بیمه سلامت مقرر شد مددجویان شهری از صندوق بیمه همگانی به نظام ارجاع یک تا پایان دیماه منتقل و تغییر صندوق داده شوند.
احمدلو همچنین با اشاره به مصوبه هیات دولت در اردیبهشت ماه سال جاری مبنی بر اینکه تمام مددجویان کمیته امداد و بهزیستی که با نظام ارجاع در مراکز دولتی بستری شوند فرانشیزشان رایگان خواهد شد، اعلام کرد که در سال گذشته فقط مددجویان شهری دارای صندوق نظام ارجاع برای اولین بار فرانشیز بستریشان رایگان شد که در این زمینه سهم سازمان بیمه سلامت از ۹۰ به ۹۵ درصد افزایش یافت و پنج درصد نیز از محل هدفمندی یارانهها تامین میشود لذا در سال جاری تمامی مددجویان امداد و بهزیستی فرانشیز بستریشان در مراکز دولتی رایگان و همچنین فرانشیز سرپایی از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: البته رایگان شدن فرانشیز دلیل بر رایگان شدن صورتحساب بیمار نیست، زیرا در صورتحساب بیمار هزینههایی خارج از شمول بیمه هم وجود دارد، اما با این مصوبه مبلغ پرداختی از سوی بیمار کاهش خواهد یافت.
مدیرکل بهداشت و درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد همچنین از انعقاد تفاهمنامهای میان سازمان بیمه سلامت و کمیته امداد خبر داد و گفت: به دنبال این تفاهمنامه هزینه مابهالتفاوت بیمهای دارو و لوازم پزشکی بیماران بستری مددجویان را نیز بیمه سلامت میپردازد.
احمدلو با تاکید بر اینکه سیاست کمیته امداد در زمینه افزایش سهم و تعهدات سازمانهای بیمهگر و وزارت بهداشت است تا پرداخت از جیب بیماران تحت پوشش کاهش یابد خاطرنشان کرد: با این وجود در حال حاضر تمام مددجویان تحت پوشش (مددجویان بیمه سلامت، مددجویان تامین اجتماعی و مددجویان تحت پوشش سایر بیمهها) در صورتی که در بحث درمان مشمول هزینه شوند کمیته امداد اعتباراتی به عنوان کمک هزینه درمان اعم از هزینه بیمارستان، دارو، دنداپزشکی، توانبخشی، تجهیزات و حتی هزینه نگهداری و پوشینه بیماران بسترگرا به مددجویان میپردازد.
به گفته وی، در سال جاری اعتباری که از منابع کمیته امداد دفتر مرکزی مرکز به عنوان کمک هزینه درمان مددجویان تحت پوشش درنظر گرفته شده معادل ۳۰۰ میلیاردتومان است که طی ۹ ماه سال جاری ۲۰۰ میلیاردتومان از این منابع برای کمک هزینه درمان مددجویان هزینه شده است؛ البته این رقم به غیر از مبالغی است که از محل صدقات و خیرین هزینه میشود.
مدیرکل بهداشت، بیمه های اجتماعی و درمان کمیته امداد در همین راستا نیز از اقدام دولت و مجلس مبنی بر راهاندازی صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج در سازمان بیمه سلامت خبر داد و گفت: قرار است بیماران صعبالعلاج و پر هزینه از این صندوق بهرهمند شوند، در این زمینه نیز جلساتی برای معرفی مددجویان امداد برگزار شده تا بتوانند از آن صندوق در جهت کاهش هزینههای خود کمک گیرند.
احمدلو با بیان اینکه یکی از مهمترین هزینههای خانوار، هزینههای درمان است؛ چراکه یک بیمار صعب العلاج میتواند اقتصاد خانواده را فلج کند، یادآور شد: به عبارتی هزینه درمان جزو هزینههای مهم و تاثیرگذار در خانواده است و اعتباراتی که بابت آنها داریم به نسبت هزینههای گزافی که بیماران متحمل میشوند و بعضا هم پوشش بیمهای ندارند، کم است. بر همین اساس لازم است دولت و مجلس به غیر از بالا بردن سهم و تعهدات سازمانهای بیمهای، اعتبارات کمیته امداد در زمینه کمک هزینه درمان بیماران تحت پوشش را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید:
پرداخت کمک هزینه درمان به مددجویان بهزیستی تا سقف ۱۶ میلیون تومان
اسامی ۲۷ بیماری تحت پوشش «صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج»/ کاهش چشمگیر هزینههای ۴۵۰هزار بیمار
انتهای پیام
نظرات