• جمعه / ۱۶ دی ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401101610282
  • خبرنگار : 71498

وزیر نفت خبر داد

بهره‌برداری از ۸ میلیارد دلار طرح نیمه‌تمام نفتی

بهره‌برداری از ۸ میلیارد دلار طرح نیمه‌تمام نفتی

وزیر نفت ضمن برشمردن برخی اقدام‌های جهادی وزارت نفت در دولت سیزدهم به بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌هایی با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد دلار تا پایان امسال خبر داد.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی امروز (جمعه، ۱۶ دی‌ماه) در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی، با بیان اینکه به فضل الهی در سال ۱۴۰۱، هشت میلیارد دلار طرح‌های نیمه‌تمام تکمیل می‌شود، گفت: این پروژه‌ها سال‌های زیادی بلاتکلیف مانده بود و جزو اولویت‌های افزایش تولید نفت و گاز، افزایش ظرفیت پالایشی گاز، خطوط انتقال گاز، مجتمع‌های پتروشیمی، همچنین جمع‌آوری گازهای مشعل و گازرسانی به‌شمار می‌رفت که وزارت نفت تکمیل آن‌ها را در اولویت گذاشت.

وی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهوری بر انجام پروژه‌های نیمه‌تمام و لزوم تعیین تکلیف آن‌ها در اسرع وقت، تصریح کرد: وزارت نفت از آغاز به‌کار دولت با اقدامی جهادی، کارهایی اساسی و زیربنایی برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام انجام داد و پروژه‌های اولویت‌دار مشخص شدند که بخشی از پروژه‌ها امروز آماده بهره‌برداری هستند و بخشی دیگر تا دو ماه و نیم آینده به بهره‌برداری می‌رسند که هشت میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای آنها شده است.

وزیر نفت در تشریح این پروژه‌ها به بعضی از آنها اشاره کرد و افزود: برای نمونه در طرح‌های میدان گازی پارس جنوبی، آخرین فاز یعنی طرح توسعه فاز ۱۱ این میدان مشترک گازی، نزدیک به ۲۰ سال بلاتکلیف مانده بود و هیچ اقدامی برای اجرای آن انجام نشده بود، بنابراین با اقدام جهادی همکاران در شرکت‌های ملی نفت ایران و پتروپارس، زمستان امسال بخش نخست این طرح به‌بهره‌برداری می‌رسد که روزانه ۱۴ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کند.

ردیف سوم شیرین‌سازی فاز ۱۴ پارس‌جنوبی تکمیل شد

اوجی همچنین از تکمیل سومین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی خبر داد و گفت: از همه طرح‌ها مهم‌تر، پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی بود که تا امروز در این دولت سه ردیف از چهار ردیف شیرین‌سازی آن به بهره‌برداری رسیده است و تا پایان سال به‌طور کامل آماده بهره‌برداری خواهد بود.

وی از طرح‌های توسعه‌ای جدید یاد و اعلام کرد: پروژه‌ها و طرح‌های خوبی را برای افزایش تولید نفت، گاز، افزایش ظرفیت پالایشی شامل تولید بنزین، نفت‌گاز، خطوط انتقال گاز و جمع‌آوری گازهای مشعل، همچنین مجتمع‌های پتروشیمی و صنایع زنجیره تکمیلی و از همه مهم‌تر طرح‌های بهینه‌سازی در حال اجرا داریم که برای آنها ۱۱۰ میلیارد دلار تفاهم‌نامه و قرارداد امضا کرده‌ایم.

وزیر نفت افزود: برای این طرح‌ها از ظرفیت مشارکت سرمایه‌گذاری بخش‌های داخلی و خارجی استفاده کردیم و حمایت خوب دولت و گروه اقتصادی آن را نیز در پشت سر داشتیم.

اوجی به نشست با گروه اقتصادی دولت برای اجرای طرح‌های تازه اشاره و تصریح کرد: امروز در نشست با گروه اقتصادی دولت برای طرح‌های تازه به‌ویژه برای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت تبادل‌نظر کردیم.

برنامه‌ها و طرح‌های ویژه وزارت نفت برای بهینه‌سازی مصرف انرژی

وی با بیان اینکه روزانه نزدیک به ۶۳۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش‌های خانگی و تجاری و صنایع غیر عمده مصرف می‌شود، گفت: به عقیده ما بخشی از این رقم بهینه مصرف نمی‌شود و این در حالی است که قوانین خوبی در این زمینه وجود دارد.

وزیر نفت افزود: امیدواریم با طرح‌ها و برنامه‌ها و پیشنهادهایی که وزارت نفت ارائه کرده است، همچنین با دریافت مجوز از دولت و مجلس شورای اسلامی انگیزه دوچندان برای سرمایه‌گذاران و مشترکان در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت ایجاد شود.

اوجی طرح وزارت نفت برای مشترکان خوش مصرف را بازگو کرد و گفت: بارها اعلام شده است که هرکدام از مشترکان حوزه گاز یک درصد کاهش مصرف داشته باشند، سه درصد تخفیف در هزینه مصرف گاز دریافت می‌کنند که برنامه‌ داریم این مقدار تخفیف تا پایان ماه به حساب مشترکان گاز واریز شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۶ ۲۲:۱۶

۱۴ میلیون متر مکعب گاز تولیدی میدان گازی پارس جنوبی را ضربدر ۲۰ سال بلا تکلیفی ایران بکنید، متوجه خواهید شد چرا کشور قطر یکی از قطبهای اقتصادی منطقه شده است.