• جمعه / ۱۶ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401101610108
  • خبرنگار : 71415

اذعان سئول به ورود پهپاد کره شمالی به منطقه پرواز ممنوع کاخ ریاست جمهوری

اذعان سئول به ورود پهپاد کره شمالی به منطقه پرواز ممنوع کاخ ریاست جمهوری

مقامات نظامی کره جنوبی گفتند یکی از پنج پهپاد کره شمالی که ماه گذشته میلادی به حریم هوایی این کشور وارد شد، توانسته از شمال منطقه پرواز ممنوع به شعاع ۳.۷ کیلومتر بر فراز کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی در سئول به داخل این منطقه نفوذ کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه شبکه الجزیره، یک مقام ارشد ارتش کره جنوبی به خبرگزاری یونهاپ این کشور اذعان کرد: "این پهپاد برای مدت کوتاهی از سمت مرز شمالی منطقه پرواز ممنوع به داخل آن نفوذ کرد، اما به تأسیسات کلیدی امنیتی نزدیک نشد."

این پهپاد یکی از پنج هواپیمای بدون سرنشین کره شمالی بود که در ۲۶ دسامبر با عبور از مرز کره جنوبی وارد حریم هوایی این کشور شدند و ارتش کره جنوبی را وادار کردند جنگنده‌ها و بالگردهای رزمی خود را برای دفع نفوذ آنها اعزام کند. ارتش کره جنوبی با این وجود نتوانست این پهپادها را که ساعت‌ها بر فراز خاک این کشور پرواز کردند، سرنگون کند.

پیشتر رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی نفوذ یکی از این پهپادها به منطقه پرواز ممنوع دفتر ریاست جمهوری این کشور را رد کرده بود، با این حال، روز پنجشنبه تایید کرد که یک پهپاد مرز شمالی این منطقه امنیتی را نقض کرده اما مستقیماً بر فراز منطقه یونگسان، محل قرارگیری دفتر یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی پرواز نکرده است.

این نفوذ پهپادی کره شمالی، باعث انتقاد از آمادگی ناکافی پدافند هوایی کره جنوبی در بحبوحه تبدیل شدن کره شمالی به یک تهدید فزاینده با تداوم توسعه فناوری های موشک‌های بالستیک خود و پرتاب‌های موشکی آزمایشی بی‌سابقه شد.

خبرگزاری یونهاپ نوشت: "این تعدی پهپادها آمادگی ناکافی نیروهای کره جنوبی را برای شناسایی، ردیابی و سرنگونی چنین پهپادهای کوچکی آشکار کرده است."

رئیس‌جمهور کره جنوبی روز چهارشنبه هشدار داد، در صورت نقض مجدد حریم هوایی کشورش توسط پهپادهای کره شمالی، پیمان نظامی سال ۲۰۱۸ بین دو کره را تعلیق خواهد کرد.

کیم یون های، سخنگوی مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی در یک نشست خبری گفت: "او (یون سوک یول) به دفتر امنیت ملی دستور داد در صورتی که کره شمالی اقدام تحریک آمیز دیگری در تعدی به خاک ما انجام دهد، اعتبار توافقنامه نظامی را تعلیق کند."

پیمان سال ۲۰۱۸ در حاشیه نشست بین کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و مون جائه این، رئیس جمهور سابق کره جنوبی امضا شد. این پیمان خواستار توقف "همه اقدامات خصمانه"، ایجاد منطقه پرواز ممنوع در اطراف مرز و حذف مین‌ها و پست های نگهبانی در منطقه غیرنظامی شده مرز دو کره (DMZ) شده است.

تهدید یون به ترک پیمان ۲۰۱۸ می‌تواند به معنای بازگشت به اجرای مانورهای با آتش جنگی در منطقه پرواز ممنوع سابق و از سرگیری پخش اقلام تبلیغاتی در سراسر مرز دو کره باشد؛ این اقدامات قبل از انعقاد آن پیمان با واکنش های خشمگینانه پیونگ یانگ مواجه می شدند. یون از نحوه پاسخ ارتش کشورش به نفوذ پهپادی کره شمالی انتقاد کرده و از نیروهای این کشور خواسته است که آماده مقابله به مثل حتی اگر به قیمت "خطر تشدید تنش" تمام شود، باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha