امیر غلامرضا رحیمیپور امروز ۱۵ دیماه در مراسم جشنواره حضرت علی اکبر(ع) و تکریم از مقام سرباز که در مرکز همایشهای صداوسیمای خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه سربازی یک تکلیف دینی است، اظهار کرد: سرباز قرار است سر خود را برای دین، میهن، انقلاب و کشورش فدا کند و آماده است از همه چیز خود که عزیزترین آن جان است، بگذرد.
وی با بیان اینکه سربازی یکی از دغدغههای رهبری است، افزود: چراکه سربازی با جوانان این مملکت سروکار دارد و در خصوص جوانان چالشهایی هست که از جمله آنها میتوان به کاهش جمعیت کشور اشاره کرد. متاسفانه سبک زندگی تغییر یافته و تکفرزندی افزایش پیدا کرده است. از طرفی تغییر وضعیت اقتصادی نیز باعث به وجود آمدن برخی تغییرات شده که این موارد برخی چالش، برخی تهدید و برخی فرصت اند.
رئیس اداره نیروی انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: جوانان امروز ما مانند گذشته نیستند و نیازمند یادگیری مهارتهای عمومی و تخصصی لازم برای زندگی در جامعه امروز اند. در گذشته سربازی صرفا تامین نیروی انسانی بود، اما امروز تنها این نیست و ما مکلف هستیم مهارتهایی به سربازان آموزش دهیم و لذا یک سرباز باید در دوران سربازی برخی از دانشها و مهارتها را کسب کند.
رحیمیپور اضافه کرد: تلاش شده که در سربازی مهارتهای عمومی آموزش داده شود تا سربازی هم برای نیروهای مسلح مفید باشد و هم برای فرد خوشایند باشد. نقشه راهی که برای سربازی تعیین شده، این است که علاوه بر تامین نیروی انسانی، باید سرباز در دوران خدمت تعلیم و تربیت کافی را کسب کند. نیروهای مسلح اقدامات موثری در این راستا انجام داده و تلاش بسیاری شده سربازی امروز از گذشته خیلی بهتر و بومی شود، اما با توجه به آمایش جمعیت کشور و آمایش مرزها که یکی نیست، اینکه سربازی صددرصد بومی شود، امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به افزایش حقوق سربازان، ادامه داد: طی دو سال حقوق سربازان ۱۰ برابر شده است. مطابق قانون، حقوق معادل حداقل حقوق نیروهای مسلح بود، اما با هماهنگی مجلس تبدیل به حداقل حقوق کارکنان لشکری و کشوری شد و تلاش می شود روز به روز بهتر شود. به علاوه سعی کردهایم مدت خدمتها عادلانه باشد و در حال حاضر نیز کسی که در شهر خود خدمت میکند، با کسی که در مرز خدمت می کند، مدت خدمتش متفاوت است و این تفاوت را در آینده بیشتر هم خواهیم کرد.
رئیس اداره نیروی انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: امروز اکثر آسایشگاههای سربازان تمام امکانات را دارد و تلاش شده ارتباط نزدیک با فرماندهان داشته باشد و در کنار آن زحمت هم هست. بر اساس تحقیقات، آنان که سربازی رفتهاند از لحاظ انضباط ظاهری و معنوی، رفتار اجتماعی و تحمل شرایط نسبت به کسانی که سربازی نرفتهاند، بسیار متفاوت هستند.
رحیمیپور با بیان اینکه در ستاد کل نیروهای مسلح تلاش می کنیم سربازی بهینه شود، عنوان کرد: در این خصوص چشماندازهایی ترسیم شده که سربازی در سالهای آینده بهتر شود، اما آسان نمیشود، چراکه سربازی و نظامیگری همواره با سختیهایی همراه است. سربازی ۶ کارکرد دارد که از جمله آنها میتوان به آشنایی با مسائل سیاسی، آشنایی با مسائل اقتصادی و بازار کار و همچنین افزایش قدرت تعامل اشاره کرد. ضمن اینکه عرصههای مختلف از جمله عرصه تحقیقاتی را نیز در سربازی تعریف کردهایم.
وی تاکید کرد: ما در جهت تحقق مطالبات سربازان برنامه داریم. این وظیفه شرعی و قانونی ماست. چشماندازی برای سربازی پیشبینی شده که تا چند سال آینده نتیجه خواهد داد. کسانی که در ستادها و مناصب تصمیمسازی هستند، به فکر شما جوانان اند. همه ما مسئولان در خدمت جوانان کشور و سربازان هستیم، اما از سربازان انتظاراتی هم داریم. باید در برابر سختیها مقاومت و نقش ایثارگران را درک کنید و برای روز بعد از سربازی آماده شوید تا آنچه که فرماندهان به شما واگذار میکنند را انجام دهید.
رئیس اداره نیروی انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: طبق آمار گرفته شده، کمترین میزان ورود به ناآرامیهای اخیر را سربازان داشتند و بر همین اساس، آنان که دارای ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی هستند، اکثرا یا به سربازی نرفته یا سرباز فراری اند.
انتهای پیام
نظرات