• چهارشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۸:۰۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401101409271
  • خبرنگار : 71214

آخرین خبرها از برنامه و بودجه

آخرین خبرها از برنامه و بودجه

در شرایطی که مجلس بررسی و تصویب لایحه بودجه سال آینده را منوط به تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه کرده است، خبرهای رسیده حاکی از این است که تا آخر این ماه برنامه هفتم توسعه آماده و به مجلس تقدیم خواهد شد.

به گزارش ایسنا، همزمانی تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه، با مسائل و حواشی همراه شده است؛ چرا که لایحه بودجه سال آینده - با تاخیر حدود ۲۰ روزه- هفته گذشته (پنجم دی ماه) طی نامه‌ای از سوی رئیس‌جمهور به مجلس ارسال شد اما مجلس به دلیل اینکه تکلیف برنامه هفتم توسعه مشخص نشده آن را تا کنون اعلام وصول نکرد.

البته ماده ۱۸۰ آیین نامه داخلی مجلس دولت را مکلف کرده «حداکثر تا پایان خرداد سال پایانی قانون برنامه پنج ساله توسعه، لایحه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بعدی را به مجلس تقدیم کند.» و در ماده ۱۸۲ همین آیین‌نامه نیز آمده است که دولت باید لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس بفرستد.

برخی نمایندگان مجلس معتقدند که ابتدا باید لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه شود و پس از آن لایحه بودجه اعلام وصول می‌شود. گرچه این استدلال بهارستانی‌ها درست به نظر می‌رسد اما برخی از نمایندگان می‌گویند، لایحه بودجه ۱۴۰۲ می‌تواند با تمدید برنامه ششم توسعه زودتر اعلام وصول و بررسی شود تا شاهد تصویب بودجه سال آینده به صورت دو دوازدهم یا سه دوازدهم نباشیم و مشکلات اقتصادی در این شرایط بیشتر نشود.

با وجود پیگیری‌های متعدد خبرنگار ایسنا از سازمان برنامه و بودجه، تا کنون خبری از چگونگی بررسی و جزییات برنامه هفتم توسعه منتشر نشده است. اما امروز برخی از نمایندگان مجلس و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور عنوان کردند که دلیل تاخیر دولت در تدوین برنامه هفتم توسعه این بود که روند بررسی آن در مجمع تشخیص طولانی شد و سیاست های کلی برنامه در شهریورماه در مجمع تشخیص مصلحت اعلام شد که این موضوع بر روند تدوین برنامه و بودجه اثر گذاشته است.

طبق همین اظهارات دولت تصمیم گرفته نهایتا تا یک ماه آینده لایحه برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارسال کند و از سوی دیگر به گفته علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس، سران قوا اخیرا جلسه‌ای داشته‌اند و برای تعیین تکلیف این موضوع برنامه‌ریزی کرده‌اند. البته این نماینده مجلس معتقد است که باید برنامه ششم توسعه با پیشنهاد دولت، یکسال دیگر از سوی مجلس تمدید شود تا لایحه بودجه سال آینده هر چه سریعتر توسط نمایندگان بررسی و تصویب شود.

حالا باید منتظر ماند و دید که مجلس شورای اسلامی چه تصمیمی در این زمینه خواهد گرفت و آیا بودجه سال آینده به دلیل اولویت‌بندی صورت گرفته پس از تصویب برنامه هفتم توسعه، بررسی خواهد شد و باید شاهد بودجه دو دوازدهم یا سه دوازدهم باشیم یا آنکه برنامه ششم توسعه تمدید و امسال تکلیف بودجه سال ۱۴۰۲ مشخص خواهد شد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۵ ۰۱:۱۸

سلام، برنامه هفتم توسعه ظاهرا توسط مجلس باید پیگری شود زیرا سازمان برنامه و بودجه تمایلی به ارایه ی آن به مجلس ندارد. مجلس نباید سال گذشته تمدید برنامه تاریخ مصرف گذشته ششم را می پذیرفت. اکنون هم دارد تنبلی های سازمان برنامه و بودجه را در تأخیرهای مکرر ارایه برنامه هفتم تأیید می کند. وقت آن رسیده است که مدیران ناکارا و پشت گوش انداز سازمان برنامه و بودجه را مآخده و اخراج کنند. آیا ما از عربستان کمتریم که چند روز پیش چند قاضی متخلف را اعدام کرد؟ چرا دولت باید پاسخگوی برخی مدیران بی مسئولیت باشد و از حیثیت خود هزینه کند. خدا نگهدار.