"اسلام جاودان خرد" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: ۳۷ بطانه سنجاب در آخرین لحظات برنامه ریزی برای قاچاق به خارج از استان از متخلف کشف و به دامان طبیعت دنا بازگشتند البته شرایط بدی که متخلف برای نگهداری استفاده کرده بود باعث تلف شدن یک بطانه از سنجابها شد.
وی از کشف محموله سنگین سنجاب برای نخستین بار در تاریخ محیط زیست استان در شهرستان بویراحمد خبر داد و اظهارکرد: از مدت ها قبل گزارش هایی کم و بیش از قاچاق سنجاب این گونه ارزشمند به ما می رسید بنابراین همکاران یگان حفاظت محیط زیست در سطح استان موضوع را بصورت نامحسوس تحت نظر داشتند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سنجاب ها بومی زاگرس هستند و به باغبان طبیعت هم معروف هستند، خاطرنشان کرد: طی گزارشی از مردم طبیعت دوست استان متوجه شدیم، متخلفی در یکی از روستاهای شهرستان بویراحمد با زنده گیری ۳۷ بطانه سنجاب ایرانی قصد قاچاق این گونه مهم را دارد.
جاودان خرد تصریح کرد: با هماهنگی و همکاری خوب مراجع قضایی، صبح امروز لحظاتی قبل از آنکه متخلف موفق شود ، سنجاب ها را قاچاق و از استان خارج نماید توسط یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بویراحمد و اداره حیات وحش محیط زیست استان به همراه ۳۷ بطانه سنجاب دستگیر شد.
وی ادامه داد: با همکاری دانشگاه یاسوج به منظور استفاده های آتی، از خون سنجاب ها نمونه برداری و در بانک ژن محیط زیست استان نگهداری شد، ضمن آنکه متاسفانه بدلیل شرایط بد نگهداری این سنجاب ها در هنگام اسارت توسط متخلف یک بطانه از آنها تلف شد.
جاودان خرد عنوان کرد: پس از هماهنگی با دامپزشک و تائید سلامت ۳۶ بطانه سنجاب به داما طبیعت بازگشتند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه متخلف برای تحقیقات تکمیلی به مراجع قضایی معرفی شده است، بیان کرد: سامانه ۱۵۴۰ آماده دریافت گزارش های مردمی در حوزه محیط زیست است.
گفتنی است که سنجاب ها جوندگان زیرک و دم بوته ای هستند که در سراسر جهان یافت می شوند. آن ها از خانواده سنجاب سانان هستند محل زندگی آنها بیشتر جنگل هاست و به طور متوسط هر هفته حدود ۴۵۰ گرم غذا می خورند. به طور عمده از قارچ ها، دانه ها، آجیل ها و میوه ها تغذیه می کنند. در مواقع آماده شدن برای روزهای سرد زمستان، سنجاب ها غذای خود که عمدتا" دانه های سالم هستند را دفن می کنند. اغلب محل دفن دانه ها فراموش می کنند، دانه های مدفون شده به محض فراهم شدن شرایط بعنوان یک نهال سر از خاک بیرون می آورند و تبدیل به درخت می شوند و این رفتار سنجاب باعث زادآوری طبیعت می شود و حفظ این گونه برای تکثیر طبیعت مهم و حیاتی است.
انتهای پیام
نظرات