• چهارشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1401101408802
  • خبرنگار : 50463

رییس شورای سیاست‌گذاری خانه دیپلماسی در یزد:

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

ایسنا/یزد رئیس شورای سیاست‌گذاری خانه دیپلماسی کشور گفت: دیپلماسی اقتصادی اولویت اصلی ما است به این معنا که بتوانیم روابط اقتصادی خارجی بهتری داشته باشیم.

«رامین مهمان پرست» شامگاه رو گذشته در نشست خبری خانه دیپلماسی با بیان اینکه باید ساختار دیپلماسی اقتصادی در کشور مشخص و سازماندهی شود تا هماهنگی بین دستگاهها مختلف ایجاد گردد اظهار کرد: اولین کاری که به معرفی خانه دیپلماسی منجر شد در همایشی با حضور افراد و شخصیت های مختلف از مراکز متنوع مانند دولت، تشخیص مصلحت نظام و بخش خصوصی و غیره برگزار شد و هریک دیدگاه های خود را در بخش دیپلماسی اقتصادی مطرح کردند.

وی ضمن تاکید بر اینکه واژه دیپلماسی اقتصادی دارای اهمیت است افزود: تمام سازمان ها و عناصری که به شکلی در دیپلماسی اقتصادی دخالت دارند همه به صورت هماهنگ دنبال یک هدف باشند تا بتوانیم دیپلماسی اقتصادی را پیش ببریم.

دیپلمات و سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ادامه داد در ادامه گفت: پس از جمع بندی، ساختاری به اسم شورای عالی دیپلماسی اقتصادی پیشنهاد شد که زیر نظر رئیس جمهور و دبیر آن وزیر امور خارجه و دبیرخانه آن هم در وزارت امور خارجه مستقر شود و برخوردار از ۹ کارگروه تخصصی باشد.

وی با بیان اینکه  پس از ارائه پیشنهاد، با مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه و بعضی از نمایندگان مکاتبات موثر انجام شد. افزود: تقریبا کلیات طرح که لازم است یک هسته و مجموعه قدرتمندی صاحب اختیار برای مصوبات کلان شکل گیرد، طرح شد؛ پیشنهاد ما این است به صورت شورای عالی زیر نظر رئیس جمهور باشد که در قالب طرح ۲ فوریت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که یک لایحه ان مورد تصویب قرار گرفت.

مهمان پرست گفت: ما با خانه دیپلماسی نمی خواهیم سازمان جدیدی ایجاد کنیم، ایجاد سازمان جدید موجب بروز مشکل می شود، تشکیلات دولت خیلی بزرگ و هزینه آفرین است باید چابک و کوچک شود، از این‌رو به دنبال ایجاد سازمان جدید نیستیم بلکه در پی سازمان‌دهی جدید هستیم که در این راستا باید هماهنگی لازم بین دستگاه‌های مختلف به وجود آید.

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

رئیس شورای سیاستگذاری خانه دیپلماسی کشور با بیان اینکه یزد یکی از استانهای موفق در حوزه روابط بین المللی است گفت: دوره تخصصی DBA با گرایش دیپلماسی اقتصادی با هدف ارتقاء دانش فعالان اقتصادی در ۱۳ درس با موضوعات از جمله زبان بدن، آداب پذیرایی، اصول و فنون مذاکره، دیپلماسی عمومی و نقش آن در دیپلماسی اقتصادی با حضور اساتید با تجربه و زبده برگزار می شود که در نهایت شرکت کننده ها پس از گذراندن این دوره، توسط استاد راهنما پایان نامه ای معرفی و در نهایت پس از موفقیت مدرک DBA را دریافت می کند.

مهمان پرست خاطرنشان کرد: اولویتهای استان یزد متناسب با نیازهای تعیین شده به ویژه حوزه اقتصادی است و حتما معدن و صنایع معدنی و گردشگری و حتی محصولات کشاورزی را در دستور کار خواهیم داشت.

رئیس شورای سیاستگذاری خانه دیپلماسی کشور با بیان اینکه اکنون این دوره تخصصی در تهران، گیلان، مازندران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، یزد، کرمان، اصفهان، شیراز، بوشهر و هرمزگان برگزار می شود افزود: در همین رابطه با دانشگاه های مختلفی در کشورمان از جمله دانشگاه پیام نور، دانشگاه علامه، علوم و فنون،   واحد بین الملل داشگاه ازاد و دیگر دانشگاه ها قرارداد امضا کرده یا در دست اقدام داریم و علاوه بر این با دانشگاه های اسیایی و اروپایی نیز در حال رایزنی برای همکاری هستیم.

مهمان پرست با بیان اینکه در کنار آموزش موضوع مشاوره دیپلماسی اقتصادی هم دنبال می شود گفت: با همکاری و همفکری مسوولان هر استان، اتاق بازرگانی و فعالان بنگاههای اقتصادی اولویت اصلی و نقشه راه هر استان مشخص می شود ودر راستای پیشبرد این فعالیت ها از تجربیات دیپلمات های با سابقه استفاده می شود.

دیپلمات و سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه با بیان اینکه فعالیت خانه تازه شروع شده و چارچوب برنامه ها در استانها مشخص شده است و مقدمات را برای حرکت اصلی که شامل مشاوره و همایشهای ملی و منطقه ای در کنار بحثهای اموزشی در حال تدارک داریم گفت:در جذب سرمایه گذار خارجی نیز در صورت تقاضا اقدام خواهیم کرد، هرچند تحریم ها در این حوزه تاثیرگذار است.

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

دیپلماسی اقتصادی برای روابط بهتر خارجی، ضروری است

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha