• چهارشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401101408772
  • خبرنگار : 71415

برای نمایش یک "اتحاد قوی"، نخست وزیر ژاپن ۱۳ ژانویه به کاخ سفید می رود

برای نمایش یک "اتحاد قوی"، نخست وزیر ژاپن ۱۳ ژانویه به کاخ سفید می رود

کاخ سفید اعلام کرد، جو بایدن در تاریخ ۱۳ ژانویه با نخست وزیر ژاپن در کاخ سفید دیدار خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس اعلام کاخ سفید، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قرار است روز ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن در محل کاخ سفید دیدار کرده و در این دیدار در خصوص مسائل کره شمالی، اوکراین، تنشهای چین با تایوان، و یک "منطقه هند-اقیانوسیه آزاد و باز" مذاکرات داشته باشند.

کاخ سفید اعلام کرد: این دو رهبر در خصوص " طیفی از مسائل جهانی و منطقه‌ای از جمله برنامه‌های غیر قانونی جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) در زمینه موشکهای بالستیک و تسلیحات کشتار جمعی، جنگ روسیه علیه اوکراین، و حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان" به بحث بپردازند.

کیشیدا متعهد شده که اتحاد کشورش با ایالات متحده را تحت سیاست دفاعی جدید ژاپن که از موضع منحصراً دفاع از خود در مواجهه با تنش های منطقه ای فزاینده خارج می شود، عمیق تر کند.

او در یک کنفرانس خبری پس از بازدید از معبد ایسه در مرکز ژاپن گفت که برای تاکید بر قدرت اتحاد ژاپن و ایالات متحده و تاکید بر همکاری نزدیک تر بین کشورها تحت استراتژی های امنیتی و دفاعی جدید ژاپن، برای گفتگو با رئیس جمهور جو بایدن از واشنگتن بازدید خواهد کرد.

کیشیدا گفت که دیدار او با بایدن «بسیار مهم» و «مهم‌تر از نشان دادن چهره‌ام به عنوان رئیس‌ G-7» خواهد بود. ما اتحاد قوی تر ژاپن و ایالات متحده را به بقیه جهان نشان خواهیم داد که محور امنیت و دیپلماسی ژاپن است. ما همچنین همکاری بیشتر خود را در جهت دستیابی به یک « هند و اقیانوس آرام باز و آزاد» نشان خواهیم داد.»

سفر به ایالات متحده بخشی از سفر آتی کیشیدا به اکثر کشورهای گروه هفت است که از دوشنبه آغاز می شود.

ژاپن، تحت برنامه‌های امنیتی و دفاعی جدید، صدها موشک تاماهاوک و دیگر موشک‌های کروز دوربرد تولید شده توسط ایالات متحده را خریداری می‌کند تا از حملات احتمالی جلوگیری کند و همچنین در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده از وضعیت اضطراری تایوان، دفاعی را در جنوب غربی ژاپن ایجاد کند. رسانه های ژاپنی گفتند که انتظار می رود ایالات متحده و ژاپن در مورد چگونگی همکاری در صورت بروز درگیری بر سر تایوان گفتگو کنند.

این نشست واشنگتن و متحد آسیایی مهمش با هدف ایستادگی در برابر نفوذ رو به افزایش چین بوده و در حالی قرار است برگزاز شود که آزمایشهای موشکی کره شمالی و فراخوانش برای گسترش دادن زرادخانه هسته‌ای آن باعث نگرانی متحدان آمریکا در منطقه شده است.

همچنین بر اساس گزارش رویترز، کیشیدا قصد دارد موضوع برنامه سیاست امنیتی جدید توکیو را هم مورد بحث قرار دهد؛ برنامه ای رونمایی شده در ماه دسامبر که طبق گزارش چند روز قبل روزنامه ژاپنی یومیوری، شامل بزرگترین پروسه تقویت ارتش ژاپن از زمان جنگ جهانی دوم است.

کاخ سفید اعلام کرد،‌ بایدن نیز بر حمایت کاملش از استراتژی امنیت ملی جدیدا منتشر شده از سوی ژاپن تاکید مجدد خواهد کرد.

کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: "این رهبران، قدرت بی‌سابقه اتحاد آمریکا و ژاپن را گرامی خواهند داشت و مسیر شراکت خود را در سال پیش رو تعیین خواهند کرد."

بایدن در سفری که در ماه مه به ژاپن داشت، عزم کیشیدا برای تقویت توانمندی‌های نظامی ژاپن را تحسین کرد.

طرح استراتژی نظامی ۳۲۰ میلیارد دلاری ژاپن شامل خرید موشک هایی با قابلیت حمله به چین و تدارک این کشور برای درگیری پایدار است؛ طرحی که در میان نگرانی ها مبنی بر اینکه حمله روسیه به اوکراین، چین را برای اقدام علیه تایوان، همسایه ژاپن، جسور سازد مطرح شده است.

ژاپن امسال میزبان اجلاس گروه هفت از جمله نشست سران اعضای این گروه در ماه مه در هیروشیما است و بایدن قصد دارد در آن شرکت کند. این گروه که اعضایش شامل انگیلس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و کانادا می شود، کانون تلاش های بایدن برای احیای اتحادهای آمریکا برای مقابله با تهدیدات چین، روسیه و فراتر از آن بوده است.

ژاپن همچنین در اول ژانویه دوره دو ساله عضویت غیر دائمش در شورای امنیت سازمان ملل را شروع کرد و ریاست دوره ای ماهانه این نهاد متشکل از ۱۵ عضو را برای ماه ژانویه بر عهده دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha