• سه‌شنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401101307827
  • خبرنگار : 71635

شناسایی ۳۶۷ مبتلا به وبا؛ امسال/ عمده مبتلایان در سنین ۲۰ تا ۲۶ سال

شناسایی ۳۶۷ مبتلا به وبا؛ امسال/ عمده مبتلایان در سنین ۲۰ تا ۲۶ سال

در سال جاری به دنبال وقوع طغیان بیماری وبا در برخی کشورهای همجوار، ۳۶۷ مورد ابتلا به این بیماری در کشور ما نیز گزارش شده است که عمده مبتلایان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۶ سال و عموما مذکر بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، وبا یک عفونت اسهالی حاد است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریوکلرا ایجاد می‌شود. این بیماری اساسا با دسترسی ناکافی به آب آشامیدنی ایمن و سیستم جمع آوری فاضلاب نامناسب ارتباط دارد. بیماری از سرایت پذیری بالایی برخوردار است و اگرچه اغلب افراد آلوده علائم بالینی نداشته یا علائم خفیف دارند و می‌توانند با موفقیت درمان شوند، اما در مواردی نیز به دنبال بروز علائم اسهال حاد آبکی شدید می‌تواند با مرگ و میر و ناتوانی بالایی توام و در عرض چند ساعت منجر به مرگ بیمار شود.

با توجه به شرایط جمعیت و منطقه درگیر، این امکان وجود دارد که بیماری به سرعت گسترش یابد. بیماری وبا هنوز در دنیا به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی جوامع محسوب می‌شود. بر اساس تخمین محققین سالانه بین ۱.۳ تا ۴ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا می‌شوند و بین ۲۱ هزار تا ۱۴۳ هزار نفر نفر به دلیل ابتلای به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. این شرایط در حالی است که با درمان صحیح و مناسب میزان کشندگی بیماری می‌تواند حتی به کمتر از یک درصد کاهش یابد.

انتقال این بیماری کاملا با شرایط بهداشتی نامناسب شامل عدم دسترسی کافی و مناسب به آب سالم و تسهیلات دفع بهداشتی فاضلاب مرتبط است. نواحی پر جمعیت حاشیه شهر، کمپ‌های تعبیه شده برای جمعیت‌های داخلی جا به جا شده (به عنوان مثال در شرایط وقوع بلایای طبیعی) و یا کمپ‌های جمعیت‌های مهاجرین در صورت عدم دسترسی به حداقل ملزومات مورد نیاز شامل آب سالم و فاضلاب بهداشتی، مناطقی هستند که به طور قابل توجهی در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، در نظام مراقبت بیماری‌های واگیر در کشور ما بیماری وبا در گروه بیماری‌های مشمول گزارش فوری بوده و هر مورد ابتلا باید به صورت تلفنی گزارش شود. در سال جاری به دنبال وقوع طغیان وبا در برخی از کشورهای همجوار (عراق، افغانستان و پاکستان)، از تاریخ ۲۷ خرداد ماه سال ۱۴۰۱ مواردی از ابتلا به این بیماری در استان‌های واقع در مرزهای غربی کشور ما نیز شناسایی و پس از آن موارد وبا در برخی از مناطق دیگر کشور نیز گزارش شد.

بر اساس اطلاعات حاصل از نظام مراقبت وبا در سال جاری به دنبال وقوع طغیان بیماری وبا در کشور، ۳۶۷ مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده است. موارد ابتلا که از اواخر خرداد ماه آغاز شده بود تا پایان آبان ادامه داشت و از هفته پایانی آبان ماه تاکنون مورد جدیدی از ابتلا به وبا در کشور گزارش نشده است.

حداقل و حداکثر سن در مبتلایان شناسایی شده به ترتیب یک سال و ۸۲ سال بود ولی مبتلایان عمدتا (تا ۷۶ درصد) در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۶ سال قرار داشتند. اغلب موارد یعنی تا ۶۶.۷ درصد ابتلا در جنس مذکر و عموما (تا ۷۹.۵ درصد) ساکن مناطق شهری بودند. کلیه موارد شناسایی شده بیماری از بیوتایپ التور و سروتایپ اوگاوا بوده‌اند.

در بررسی ملیت مبتلایان مشخص شد که ۹۵ درصد موارد ملیت ایرانی و ۵ درصد از اتباع سایر کشورها بوده‌اند. در طبقه بندی انجام شده بر اساس شرح حال بیماران، ۸۰درصد از موارد ابتلا موارد وارده به کشور (افراد با سابقه سفر اخیر به مناطق اندمیک وبا در سایر کشورها) بوده و ۲۰ درصد موارد نیز در شرح حال خود سابقه تماس با موارد وارده به کشور را ذکر کرده‌اند. همچنین حدود ۷۰ درصد مبتلایان به صورت سرپایی درمان شده و سایر موارد نیاز به بستری داشته‌اند.

شناسایی ۳۶۷ مبتلا به وبا؛ امسال/ عمده مبتلایان در سنین ۲۰ تا ۲۶ سال
تعداد موارد ابتلا به وبا در کشور طی سال‌های ۱۳۹۳ تا دی ماه ۱۴۰۱

به گزارش ایسنا و بنابر جدول منتشر شده توسط وزارت بهداشت؛ در سال ۱۳۹۳ تعداد ۷ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۴ تعداد ۹۱ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۵ تعداد ۵ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۶ تعداد ۶۳۵ مورد ابتلا، در سال ۱۳۹۷ تعداد ۷ مورد مبتلا، در سال ۱۳۹۸ تعداد ۴ مورد ابتلا و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تعداد یک مورد مبتلا به ثبت رسیده است. بر این اساس آخرین طغیان بیماری وبا در کشور مربوط به سال ۱۳۹۶ با ۶۳۵ مورد مبتلا بوده است و در سال‌های بعد تنها موارد تک‌گیر از بیماری ثبت شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha