به گزارش ایسنا، سید حسین داودالموسوی در نشستی خبری که به مناسب هفته گزینش ترتیب داده شده بود با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۲۱۳ هزار پرونده را بررسی کردیم گفت: این بدان معناست که ۲۱۳ هزار نفر درخواست اشتغال داشتهاند.
وی افزود: سالانه ۸۰ هزار بازنشسته داریم و از سوی دیگر با رشد جمعیت دانش آموزی مواجه بوده ایم و همین موضوع کمبود معلم در آموزش و پرورش را پررنگ تر کرده است.
مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طی سال گذشته، ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر ( دو برابر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان) معرفی شدند تا ۲۵ هزار نفر جذب شوند اظهار کرد: علاوه بر این صلاحیت ۲۵ هزار داوطلب ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان یا همان آزمون استخدامی، یک گروه ۳۱ هزار نفره مربوط به ورودیهای سال ۹۷ دانشگاه فرهنگیان، مرحله استخدام قطعی ۴۰ هزار تعیین تکلیف نیروهای حقالتدریس به عنوان استخدام پیمانی، ۳۰ هزار نفر برای مدارس غیردولتی، ۳۰۰۰ سربازمعلم و ۲۰ هزار نفر خرید خدمات آموزشی بررسی شده که روی هم رفته همان ۲۱۳ هزار نفر می شود.
داودالموسوی ادامه داد: در بازه زمانی یاد شده ۱۶۰ هزار مصاحبه و ۲۰۸ هزار تحقیق انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۸۰۰ نیروی انسانی به صورت تمام وقت و ۱۶۰۰ نفر به صورت پاره وقت در گزینش فعالیت میکنند، درباره اصلاح قوانین مربوطه نکاتی را ذکر و عنوان کرد: بحث اصلاح قوانین نیاز به مرجع بالادستی دارد که مرجع آن هیئت عالی گزینش است. ضوابط و معیارهای گزینشی اصلاح شدهاند و به صورت آزمایشی در یکی از هیئتهای مرکزی کشوری انجام میشود که در چند ماه آینده به کل کشور ابلاغ میشود.
مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد که در تلاشیم در فرایندها و روشهای گزینش تغییراتی ایجاد کنیم؛ زیرا در سالهای گذشته، این روند سنتی بوده و از کاغذ استفاده میکردیم، اما حالا به دنبال استفاده از هوشمندسازی هستیم و قصد داریم از فرایند ارزیابی سنتی عبور کرده و از فناوریهای جدید استفاده کنیم.
داودالموسوی پیرامون پرسشی مبنی بر تاخیر در اعلام نتایج گزینش مشمولان ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: سال گذشته اتفاق بدی افتاد و آزمون ماده ۲۸ با تأخیر برگزار شد، به همین علت مصاحبه علمی و تخصصی نیز دیر انجام شد و تا مهر و آبان نتوانستیم پاسخ دقیق و کامل به پذیرفته شدگان ماده ۲۸ بدهیم. این امر باعث شد گروهی بدون گزینش وارد مدارس شوند و بعد از آنکه نتایج آمد، برخی دچار مشکل شدند. البته در حال تعامل هستیم تا مشکل را حل کنیم، با این حال افرادی که صلاحیت ندارند بدون اغماض باید از کلاسهای درس خارج شوند.
وی درباره تغییر در روند گزینش دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان نیز توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: با پیگیریهای وزیر آموزش و پرورش و بخش گزینش و همراهی دانشگاه فرهنگیان، تغییر روش جذب دانشگاه فرهنگیان به روش نیمه متمرکز و ایجاد فرصت سه ماههای با هدف "گزینش اصلح" مطرح شد. در واقع به جای اینکه در شهریور جواب دهیم و این افراد مهرماه وارد دانشگاه شوند، از بهمن وارد دانشگاه خواهند شد. در این راستا نامهای از سوی وزیر آموزش و پرورش به وزیر علوم ارسال شده است.
وی توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه کرد و گفت: دغدغه 40 ساله گزینشگران آموزش و پرورش این بود که فرصت آنها برای بررسی تعداد زیادی از داوطلبان کمتر از 15 روز بود. این در حالی است که شغل معلمی بسیار حساس است. همانطور که گفته شد با پیگیریها و طبق نامه وزیر آموزش و پرورش به وزیر علوم این مشکل حل و مقرر شد تا روش جذب دانشگاه فرهنگیان در رشته آموزش ابتدایی به روش نیمه متمرکز تغییر کند.
داودالموسوی ادامه داد: براین اساس فرصت سه ماههای برای بررسی دقیق و کامل در اختیار خواهیم خواهیم داشت. ما به دنبال اصلاح روش جذب معلمان هستیم و جذب به شیوه اعضای هیئت علمی مدنظر است. مجوز این کار از سوی سازمان اداری و استخدامی صادر شده است و برای سال 1402 اجرا میشود.
مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه قانون متعهدین خدمت نیز تغییر خواهد کرد گفت: علاوه براین در حال تغییر روش برای جذب معلمان ابتدایی هستیم. پیش از این تنها افراد دارای مدرک روانشناسی و آموزش ابتدایی جذب میشدند در حالی که ممکن بود فرد لیسانس کاملا غیرمرتبط داشته باشد و از سوی دیگر فردی با مدرک کارشناسی ریاضی نمیتوانست استخدام شود.
انتهای پیام
نظرات