• یکشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1401101106464
  • خبرنگار : 71496

با تشکیل کابینه نتانیاهو؛ غزه خود را برای احتمال جنگی جدید آماده می‌کند

با تشکیل کابینه نتانیاهو؛ غزه خود را برای احتمال جنگی جدید آماده می‌کند

به نظر می‌رسد با توجه به داده‌های موجود در عرصه سیاسی فلسطین چه در ارتباط با شرایط کرانه باختری اشغالی، چه نقض‌های اسرائیل در مسجد الاقصی و نیز اتفاقات جاری در زندان‌های رژیم اشغالگر، شرایط میدانی غزه هر لحظه برای آغاز درگیری جدیدی آماده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، سال ۲۰۲۲ برای بیش از ۲.۲ میلیون فلسطینی که ساکن نوار غزه و دامنه جغرافیایی محدودش که بیش از ۳۶۵ کیلومتر مربع نبوده و از سال ۲۰۰۶ تحت محاصره شدید زمینی، دریایی و هوایی رژیم صهیونیستی قرار دارد، سال عادی نبود.

این منطقه تحت محاصره، از درگیری سال ۲۰۲۱ برای دومین سال متوالی شاهد تقابل بود و درگیری این بار به جنبش جهاد اسلامی و گردان‌های سرایا القدس، شاخه نظامی آن محدود بوده و ۵۶ ساعت ادامه داشت.

با وجود این درگیری، به نظر می‌رسد با توجه به داده‌های موجود در عرصه سیاسی فلسطین چه در ارتباط با شرایط موجود در کرانه باختری اشغالی چه نقض‌های اسرائیل در مسجد الاقصی و نیز اتفاقات جاری در زندان‌های رژیم اشغالگر و خشونت‌های روزافزون در حق نزدیک به ۵۰۰۰ اسیر زن و مرد، شرایط میدانی غزه هر لحظه برای آغاز درگیری جدیدی آماده است.

ارزیابی‌ها درباره جنگ اسرائیل در غزه

یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در غزه درباره ارزیابی‌های دستگاه اطلاعات ویژه گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس گفت، سال ۲۰۲۳ با یک درگیری واقعی با رژیم اشغالگر همزمان با روی کار آمدن کابینه راست‌گرا و افراطی بنیامین نتانیاهو همراه خواهد بود.

به نظر می‌رسد حماس و گروه‌های مقاومت همزمان با افزایش احتمال اقدامات تحریک‌آمیز کابینه جدید اسرائیل در قدس اشغالی و یا کوچاندن دسته جمعی فلسطینی‌ها و یا انجام هرگونه اعدام‌های میدانی و جمعی نیروهای مقاومت، برای درگیری جدیدی مشابه جنگ سال ۲۰۲۱ علیه غزه آماده هستند.

در این رابطه اسماعیل رضوان، یکی از رهبران حماس به العربی الجدید گفت: کابینه جدید اسرائیل منطقه را به یک تنش خطرناک سوق خواهد داد که رژیم اشغالگر مسؤول‌ آن خواهد بود و با نقض‌ها و تجاوزهایی که این رژیم مرتکب خواهد شد، این درگیری به یک جنگ دینی تبدیل خواهد شد.

رضوان اظهار کرد: تشکیل کابینه‌ای اسرائیلی که افراطی‌ترین کابینه رژیم اشغالگر است، در کنار تهدیدهای علنی ایتامار بن گویر، رئیس حزب "قدرت یهود" و بتسلئیل اسموتریچ، رئیس حزب صهیونیسم دینی و تحریک علیه عرب‌ها و فلسطینی‌ها، به افزایش روند شهرک‌سازی‌ها و تلاش برای تغییر وضعیت مسجد الاقصی و یهودی‌سازی قدس منجر خواهد شد.

این رهبر حماس افزود: پرونده‌هایی همانند اسرا و تحریک علیه فلسطینی‌های مناطق ۱۹۴۸ در کنار تلاش برای تحمیل تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی که می‌تواند منطقه را به سوی یک تقابل سوق دهد، به منزله چالش‌های سال ۲۰۲۳ خواهد بود.

او تاکید کرد: آنچه برای مقابله با این چالش‌ها لازم است، برقراری وحدت ملی، پایان اختلافات جهت مقابله با رژیم اشغالگر، اقدامات عملی تشکیلات برای لغو هماهنگی امنیتی و رهایی از رویکرد اسلو، از بین بردن نفوذ نیروهای مقاومت در کرانه باختری اشغالی و توافق درباره یک استراتژی جامع جهت مقابله با اشغالگران هستند.

رضوان درباره مقاومت در غزه نیز بر لزوم تقویت هماهنگی میان تشکل‌های نظامی در کرانه باختری در راستای مقابله فراگیر تاکید کرد و گفت: مقاومت در غزه هرگز به کابینه آتی اسرائیل اجازه نخواهد داد طرح‌هایش را اجرا کند.

به نظر می‌رسد گروه‌های فلسطینی این روزها برای احتمال مقابله با رژیم اشغالگر آماده می‌شوند به ویژه که فایل صوتی از محمد الضیف، فرمانده گردان‌های القسام منتشر شد که در آن از گشایش میدان‌های درگیری و به‌کارگیری تمامی نیروها علیه اسرائیل سخن گفت.

مهمترین چالش‌های پیش‌روی فلسطینی‌ها

نافذ عزام، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی نیز به العربی الجدید گفت: طرح مردم فلسطین روشن بوده و آن استمرار مقاومت علیه رژیم اشغالگر اسرائیلی و مقابله با تمامی اشکال جنگ و تقویت مقابله در تمامی میدان‌ها و جبهه‌ها است، مشکل بزرگتر فلسطینی‌ها اختلافات داخلی است که نیازمند افزایش تلاش‌ها برای خروج از این وضعیت و در پیش گرفتن برنامه یک کار ملی و مشترک میان گروه‌های فلسطینی است.

عزام افزود: وجود کابینه‌ای شامل چهره‌های افراطی حامی شهرک‌سازی همانند کابینه‌های قبلی، نفعی برای فلسطینی‌ها ندارد و این مساله احتمال تقابل را افزایش خواهد داد و این نیازمند یک رویکرد فلسطینی ملی و مشترک برای مقابله با آن و تلاش برای مواجهه با دشمن است.

این رهبر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه گفت: کابینه جدید اسرائیل همان رویکرد کابینه‌های قبلی را در پیش خواهد گرفت، این کابینه‌ها با حضور چهره‌های افراطی حامی شهرک سازی در آنها، اقدامات خود در منطقه را گسترش خواهند داد.

ماهر مزهر، یکی از اعضای کمیته مرکزی جبهه مردمی آزادسازی فلسطین نیز به العربی الجدید گفت: سال ۲۰۲۳ سال چالش‌های بزرگ برای فلسطینی‌ها و به طور کلی مساله فلسطین خواهد بود، این چالش‌ها همراه با تحولات سال ۲۰۲۲ و تقویت قدرت مقاومت و پایداری مردم در مقابله با محاصره و سیاست رژیم اشغالگر وجود خواهند داشت.

مزهر افزود: مقاومت در سال ۲۰۲۲ موفق شد تشکل‌های نظامی وابسته به خود از جمله عرین الاسود، گردان جنین، گردان بلاطه و دیگر گروه‌ها را ساماندهی کند و این نشان می‌دهد که مقاومت در کرانه باختری در برابر نقطه عطف جدیدی قرار دارد.

این عضو جبهه مردمی آزادسازی فلسطین بر نیاز فلسطینی‌ها به یک آشتی مبتنی بر مشارکت، اصلاح دوباره سازمان آزادی‌بخش، خروج از توافقنامه اسلو و تمامی توافقنامه‌های مرتبط با آن، لغو به رسمیت شناختن اسرائیل و فشار بر حاکمیت‌های عربی جهت توقف تمامی اشکال عادی‌سازی با رژیم اشغالگر تاکید کرد.

او در ادامه گفت: فلسطین در سال ۲۰۲۳ به دلیل وجود بن گویر و اسموتریچ در رأس کابینه جدید اسرائیل، با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد بود و مقاومت این شرایط را همانند بشکه باروتی می‌داند که ممکن است هر لحظه منفجر شود.

مصطفی الصواف، نویسنده و تحلیلگر سیاسی نیز به العربی الجدید گفت: سال ۲۰۲۳ با توجه به رویکرد نژادپرستانه، تروریستی و افراطی کابینه جدید به ریاست نتانیاهو، سال توسعه مقاومت و گسترش دامنه آن به زیان رژیم اشغالگر خواهد بود، مقاومت انتفاضه واقعی را در کرانه باختری ایجاد خواهد کرد و غزه به ایفای نقش خود در حمایت از مساله فلسطین با تقویت قدرتش جهت آمادگی برای هر گونه حماقتی که رژیم اشغالگر در سال جدید مرتکب شود، ادامه خواهد داد.

الصواف فرضیه رسیدن به توافق آشتی فلسطین و یا اجرای توافقی که با نظارت الجزایر به دست آمد، بعید دانست و گفت: سال ۲۰۲۳ با توجه به داده‌های موجود در فلسطین و نقض‌های احتمالی کابینه آتی به ویژه در موضوعاتی که مقاومت آن را خط قرمز می‌داند، احتمالا سال درگیری میان مقاومت در غزه و اسرائیل خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha