سید عبدالله ارجائی در مراسم رونمایی از پایگاه اینترنتی جهانشهر و آغاز به کار رسمی این پورتال بینالمللی که امروز، ۱۰ دی ماه، در ساختمان مرکزی شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در ایام دی ماه خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای ملت ایران رقم خورد. دی سال ۵۷ اوج درگیریهای بین انقلابیها و عوامل رژیم منحوس پهلوی در مشهد و شهرهای مختلف بود. از آبان ماه در مشهد تظاهرات و تحصنها رنگ و بوی تازهای یافت و در آذر ماه تداوم پیدا کرد که اوج و قله آن در ۲۳ آذر در حمله دژخیمان پهلوی به بیمارستان امام رضا(ع) بود؛ روزی که کودککشی در کارنامه رژیم طاغوتی پهلوی ثبت شد.
وی افزود: با آغاز دی ماه التهابات در مشهد فزونی گرفت که اوج آن نهم و دهم دی بود؛ روزی که ملت ما آن را یکشنبه خونین مشهد نامگذاری کردند؛ روزی که دژخیمان پهلوی به سمت مردم تیراندازی کور کردند و فاجعهای را رقم زدند که در تاریخ این مرز و بوم ماندگار شد. این روز در شهر ما به عنوان روز مشهد نامگذاری شد و امروز را به یاد شهدای این روز و به خاطر این مناسبت گرامی میداریم.
شهردار مشهد بیان کرد: نهم و دهم دی یادآور حوادث دیگری بعد انقلاب نیز هست. فتنه ۸۸ در نهم دی توسط مردم ایران خاموش شد؛ آتشی که هشت ماه طول کشید اما خسارات آن بیش از جنگ بود. ملت بصیر ایران با لبیک به ندای رهبر آن فتنه عظیم را در کوتاهترین زمان ممکن خنثی کردند. نهم دی یادآور روز بصیرت است؛ روزی که ایرانیان نشان دادند پای انقلاب هستند. این ایام مناسبت دیگری هم دارد و آن شهادت سردار سلیمانی است که نهتنها در ایران بلکه در تمام جبهه مقاومت نخ تسبیح بود و رزمندگان جبهه مقاومت خاطرات زیادی از وی دارند. ۱۳ دی ماه یادآور روز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزم ایشان ابومهدی المهندس است.
ارجائی با بیان اینکه یکی از سیاستهای اصلی دوره ششم مدیریت شهری تقویت دیپلماسی شهری است، عنوان کرد: شهرها فارغ از محدودیتهای دولتها میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند. شهرها همچنین به دلیل سطح زیاد تماس با مردم شهرها میتوانند ارتباطات بین مردم و شهروندان خود را بهتر کنند. بسیاری از شهرها با هم خواهرخوانده هستند. همانگونه که سرکنسول افغانستان گفت، خواهرخواندگی برای برخی شهرها مانند دوقلوهاست؛ مانند مشهد و کربلا، هرات و کاظمین، لاهور و شهرهای دیگر.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در دوره مدیریت ششم به آن اهتمام خواهد شد، تقویت این ارتباطات در عرصه دیپلماسی شهری بوده که یکی از این پروژهها پایگاه بینالمللی جهانشهر بود. از رئیس پایگاه اطلاعرسانی شهرداری میخواهیم زبان اردو را نیز به این پایگاه اضافه کند.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات زائران عربزبان از مدیریت شهری این است که تابلوهای شهر علاوه بر راهنمایی زائران به زبان فارسی و انگلیسی، به عربی نیز باشد. از معاونت حملونقل درخواست میکنم این پروژه را مورد بررسی کارشناسی قرار دهد و اگر تایید شد، کار را آغاز کند. مشهد سالانه ۳۰ میلیون زائر دارد که بالغ بر ۱۰ درصد خارجی و عمده آن عربزبان هستند.
ارجائی اضافه کرد: نکته دیگری که در شهرداری مشهد و با همکاری وزارت امور خارجه اتفاق افتاد، تشکیل میزهای دیپلماسی بین مشهد و کشورهای همسایه است که از هشت ماه پیش آغاز شده و امروز به بلوغ خوبی رسیده است.
انتهای پیام
نظرات