• جمعه / ۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401100904774
  • خبرنگار : 50175

بازدید وزیر میراث فرهنگی از خانه دوران قاجاریه بروجرد

بازدید وزیر میراث فرهنگی از خانه دوران قاجاریه بروجرد

ایسنا/لرستان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران از خانه افتخارالاسلام بروجرد بازدید کرد.

عزت‌الله ضرغامی نهم دی‌ماه از خانه حاج افتخارالاسلام، در حدود اوایل قاجاریه ساخته شده، بازدید به عمل آورد.

خانه افتخار الاسلام متعلق به یکی از روحانیون برجسته شهر و از خانواده سادات طباطبایی بروجرد به نام حاج افتخارالاسلام نبوی طباطبایی بوده است.

خانه در کوچه معروف به حاج افتخار از محله صوفیان واقع شده که در زمان خود یکی از بزرگترین خانه‌های مسکونی شهر بوده و در حال حاضر از زیباترین منازل مسکونی قدیم در شهر بروجرد است.

بخش بیرونی این اثر تاریخی سال‎ها پیش تجدید بنا شد و قسمت اندرون و خلوت شامل فضاهای تعریف شده‎ای نظیر حیاط اصلی، تالار هفت دری، پس تالار، شبستان زمستانی، آب انبار، حمام اختصاصی، مطبخ و… است که به طرز ماهرانه ارتباط بین فضاهای آن برقرار شده است.

این خانه تاریخی با تزئینات زیبایی نظیر آجر، کاشی، نقاشی روی چوب تزئین شده است.

این بنای تاریخی در حدود اوایل قاجاریه ساخته شده و مشتمل بر یک ورودی با سردری بزرگ و زیباست، در دو لنگه چوبی بر آن نصب شده است که پس از عبور از فضای هشتی بر حیاط خانه وارد می‌شود.

حیاط خانه از سه جهت با فضاهای معماری و از سمت غرب با دیوار بزرگ و قطور محصور است که با طاق‎نماهای نیم دایره کوچک و بزرگ و تزیینات زیبای آجر کاری و کاشی معرق نماسازی شده است.

حیاط خانه از سه جهت با فضاهای معماری و از سمت غرب با دیوار بزرگ و قطور محصور است که با طاق‎نماهای نیم دایره کوچک و بزرگ و تزیینات زیبای آجر کاری و کاشی معرق نماسازی شده است.

ساختمان اصلی عمارت در سمت شمال حیاط قرار دارد این بخش در دو طبقه ساخته شده که در نمای بیرونی با دو پلکان قرینه به سه قسمت تقسیم شده است.

طبقه زیرین بنا دو اتاق بزرگ سه دری قرینه در طرفین پلکان با پوشش سقف طاق آهنگ، دو اتاق کوچک در زیر پله و یک تالار پنج دری در قسمت میانی است. این تالار در داخل از یک تالار در جلو و یک پس تالار پشت آن تشکیل شده است.

را ه ورود به طبقه بالا از دو پلکان آجری قرینه است که نمای فوقانی آنها با کاشی‌های زیبای معرق و خشتی مزین شده است. طبقه بالا نیز همانند پایین دو اتاق قرینه در طرفین ورودی دارند و اروسی سه دری مشرف به حیاط بر آن است.

دو اتاق کوچک دیگر در روبروی پلکان ورودی قرار دارد و در قسمت میانی اروسی هفت دری بزرگی نصب شده که در پشت آن تالار و پس تالار بزرگی قرار دارد، بر بدنه دیوار و بر قاب‎بندی‌های زیر سقف آن نقاشی‌های دیواری متنوع و زیبایی نقش بسته است.

سراسر سمت شرقی حیاط با اتاق‎ها و فضاهایی متنوع معماری پوشیده است و حمامی زیبایی در انتهای جنوب شرقی آن قرار دارد حمام همانند تمامی حمام‌های سنتی شامل بخش‌های مختلف سربینه، گرمینه است.

این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۷۵۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha