• چهارشنبه / ۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۸:۴۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401100704206
  • خبرنگار : 71541

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر:

عراق همچنان برای لایروبی اروندرود تمایلی ندارد

عراق همچنان برای لایروبی اروندرود تمایلی ندارد

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه سازمان بنادر برای لایروبی اروندرود آمادگی لازم را دارد، گفت که با این وجود تاکنون طرف عراقی آمادگی خود را اعلام نکرده است.

به گزارش ایسنا، نورالله اسعدی عصر امروز در نشستی با بیان اینکه بندر خرمشهر یکی از بنادر بسیار مهم در جنوب غرب کشور است، گفت: بندر خرمشهر در تاریخ تجارت و حمل‌ونقل دریایی نقش مهمی ایفا کرده و امروزه هم دارای فعالیت‌های گوناگون در حوزه تخلیه و بارگیری کالا، مسافری و فله خشک است.

وی با بیان اینکه قبل از جنگ، آوازه بندر خرمشهر به‌عنوان مهم‌ترین بندر دریایی مطرح بود، گفت: در سال ۱۳۵۵ عملکرد بندر خرمشهر نزدیک به پنج میلیون تن در سال بود، اما پس از جنگ زیرساخت‌های این بندر بعضا نزدیک به ۱۰۰ درصد از بین رفت.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد:‌ از این رو سازمان بنادر اقدامات خوبی را از سال ۱۳۷۱ شروع کرد و در زمینه احیای بندر خرمشهر با پروژه‌هایی که توسط این سازمان اجرا شده، ظرفیت بندر خرمشهر اکنون به ۱۱ میلیون تن رسیده است تا کالاها را به همه ذی‌نفعانی که این بندر را انتخاب می‌کنند، برساند. البته ظرفیت عملیاتی بندر خرمشهر در سال گذشته، سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود.

اسعدی خاطرنشان کرد: پروژه‌های مختلفی از جمله احداث ترمینال کانتینری با مساحت ۱۵ هکتار و ظرفیت ۵۰۰ هزار TEU‌ با سرمایه‌گذاری ۱۷۵ میلیاردی بخش خصوصی انجام شده که این زیرساخت یک سری تجهیزات هم داشته است؛ ازجمله دستگاه‌های ریچ استاکر و ۱۰ کشنده جزو این ترمینال به حساب می‌آید. همچنین ساخت ۳۲۵۰ متر اسکله با ظرفیت کشتی‌های لافت و ظرفیت ۱۰ هزار تنی - که در صورتی که عمق مناسب وجود داشته باشد، می‌توانند بارگیری کنند - از پروژه‌های بندر خرمشهر است.

وی ادامه داد: از مزیت‌های بندر خرمشهر، حمل‌ونقل چندوجهی است که از مهم‌ترین متدهای حمل و نقل است و ما در خرمشهر همه مدهای زمینی، آبی، ریلی و هوایی را داریم که بسیاری از بنادر این مزیت را ندارند و بندر خرمشهر از این جهت متمایز است. از مزیت‌های دیگر بندر خرمشهر، واقع شدن در منطقه آزاد اروند و نزدیک بودن به دو کشور عراق و کویت است که بخش عمده‌ای از صادرات و وارت ما از این دو کشور است و بخشی هم از شلمچه از مسیر خشکی انجام می‌شود.

واردات بندر خرمشهر ۲۸ درصد رشد داشت

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر درباره صادرات و واردات این بندر توضیح داد: آمار ۹ ماهه بندر خرمشهر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که ۹۰ درصد آن شامل صادرات است. واردات بندر خرمشهر در ۹ ماهه ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۸۲ هزار تن به تناژ و TEU بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد رشد داشته اما میزان صادرات تغییر چندانی نکرده است. تخلیه و بارگیری کانتیر هم ۱۵ هزار TEU‌ است که رشد ۲ درصدی دارد.

اسعدی با بیان اینکه بندر خرمشهر تا دریا ۱۱۵ کیلومتر فاصله دارد، گفت: بندر خرمشهر در حوزه ایمنی آبراه، ایمنی قابل قبولی دارد. از جمله اقدامات برای ایمن کردن مسیر کشتی‌ها، خارج‌سازی مغروقه‌ها پس از جنگ تحمیلی بوده که سازمان بنادر ۱۸۵ مغروقه را از آبراه اروند و کارون بعد از جنگ خارج کرده است. سال گذشته نیز شش فروند مغروقه خارج‌سازی شده و در حال حاضر هم ۱۰ شناور مغروقه در آبراه ما وجود دارد و برای سال آینده هم قرارداد بستیم تا تامین اعتبار کنیم و باقی مغروقه‌های ایمن در مسیر کشتی‌سازی خارج شود و دیگر شناور مغروقه‌ای در این مسیر نخواهد بود. البته طرف عراقی تا کنون خارج‌سازی انجام نداده است.

وی با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای بندر خرمشهر بیان کرد: پروژه‌های خوبی توسط سازمان بنادر اجرا شده که زمینه‌ساز تکمیل زیرساخت‌ها و روبناهای بندر در پیشانی اسکله و پسکرانه‌های بندری بوده است. سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیارد تومان پروژه بهره‌برداری کردیم و بخش دیگری از پروژه‌هایی که بر توسعه بندر تاثیر می‌گذارد در حال مطالعه است. در حوزه شهری هم بحث آسفالت در حال مطالعه است و به محض اینکه ردیف اعتبار بگیرد، انجام می‌شود. بخش خصوصی هم در بندر خرمشهر، در چند پروژه بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده که برای  ۱۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم در پی داشته است.

فعالیت ترمینال خرمشهر به کویت از سر گرفته شد

وی درباره میزان کالای متروکه در بندر خرمشهر اظهار کرد: حجم کالای متروکه در این بندر کاهش یافته که شامل خودرو، لاستیک و سایر اقلام از جمله لوازم خانگی است و همچنان به همکاری سازمان فروش اموال تملیکی نیاز دارد. به لحاظ تناژی حدود ۷۰۰۰ تن کالای متروکه باید از محوطه بندر خارج شود. در بخش واردات خودرو نیز برای اولین بار یک شناور در بندر لنگه پهلو گرفته است. در این رابطه بندر خرمشهر مزیتی برای واردات خودرو دارد و می توانیم با تعرفه کمتر این کار را انجام دهیم.

مدیرکل بندر خرمشهر ادامه داد: همچنین در حوزه گردشگری دریایی در راستای انجام مسئولیت‌های اجتماعی، هشت پست اسکله گردشگری به اجرا درآمده است. همچنین ترمینال مسافری در بندر خرمشهر با ظرفیت روزانه ۲۰۰۰ مسافر که هفتگی دو سرویس رفت به کویت و دو سرویس برگشت از کویت به خرمشهر دارند، پس از دو سال بخاطر کرونا دوباره راه‌اندازی شده است. این ترمینال برای ۲۰۰۰ نفر ظرفیت دارد و ظرفیت کشتی‌ها ۲۲۰ نفره است.

اسعدی با اشاره به نشست مشترک ایران و کویت بیان کرد: نشست مشترک ایران و کویت بعد از هشت سال برگزار شد و برای اولین بار بندر خرمشهر به نیابت از سازمان بنادر در آن شرکت کرد. مصوباتی از جمله پرهیز از معطلی بی‌مورد شناورها، ایجاد بیش از ۱۰ نمایندگی کشتی‌رانی به انتخاب مالک ایرانی (در حالی که قبلا فقط یک کشتیرانی بود)، رعایت تمام توافقنامه‌های بین‌المللی امضا شده، نصب تجهیزات ایمنی برای شناورها از جمله دستگاه AIS (دستگاه سیستم شناسایی خودکار) که شناورها را ردیابی و از معطلی شناورهای ما جلوگیری می‌کند و ورود شناورهای سنتی اعم از چوبی و فابرگلاس که پیش از این ممنوع بود، از نتایج این نشست بود.

پیگیری برای تخفیف ۳۰ درصدی سود واردات و صادرات

وی ادامه داد: اقدام تاثیرگذار دیگر، پیگیری تخفیف ۳۰ درصد سود بازگانی برای واردات و صادرات کالا است که این کار در راستای ایجاد ترافیک بیشتر برای بندر خرمشهر و رونق و افزایش ترافیک ورودی و خروجی در این بندر صورت گرفته است.

اسعدی با بیان اینکه در حوزه سرزمینی، ما در خرمشهر و بنادر امام و آبادان در مجاورت بنادر عراق هستیم، گفت: عراق با توسعه بندر فاو به دنبال تبدیل شدن به بندری مانند جبل علی است تا بتواند جریان چندسویه کالا از اروپا، آسیا و آفریقا جذب کند تا به یک کریدور اصلی تبدیل شود. باید به بندر خرمشهر توجه کنیم، زیرا وقتی تردد شناورها زیاد شود باعث می‌شود عراق فعالیت‌های تعطیل‌شده از جمله لایروبی و توسعه بنادری که در انتهای مسیر آبراه است را از سر گیرد و باید با این اقدامات بندر فاو را کم‌اثر کنیم و با دادن امتیاز به بندر خرمشهر به ترافیک کشتیرانی دامن بزنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha