• چهارشنبه / ۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401100704002
  • خبرنگار : 50454

فواید و مضرات مصرف دمنوش‌های گیاهی

فواید و مضرات مصرف دمنوش‌های گیاهی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: مصرف طولانی مدت یک نوع دمنوش موجب می‌شود پس از گذشت مدتی اثرات مفید دمنوش بر روی بدن از بین برود که این موضوع نیز به دلیل عادت کردن بدن به این ماده گیاهی است.

زینب علی‌بیگی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص فواید و مضرات مصرف چای‌های گیاهی، اظهار کرد: در طب سنتی افراط و تفریط در مصرف موادغذایی گوناگون حتی دمنوش‌های گیاهی پذیرفته شده نیست درواقع به افراد توصیه می‌شود به صورت مداوم و به مدت طولانی از یک نوع دمنوش استفاده نکنند.

این محقق طب سنتی افزود: براساس طب سنتی اگر یک دارو به صورت مداوم استفاده شود مانند غذا عمل کرده و خواص دارویی آن کاهش می یابد، درخصوص دمنوش‌های گیاهی نیز همین موضوع وجود دارد درواقع مصرف طولانی مدت یک نوع دمنوش موجب می‌شود پس از گذشت مدتی اثرات مفید دمنوش بر روی بدن از بین برود که این موضوع نیز به دلیل عادت کردن بدن به این ماده گیاهی است.

وی ادامه داد: بنابراین توصیه می‌شود اگر افراد به مصرف دمنوش‌های گیاهی علاقه دارند به صورت مداوم از یک نوع دمنوش استفاده نکنند و در مدت زمان دو تا سه روزه دمنوش‌های خود را تغییر دهند البته باید توجه داشت مصرف یک نوع دمنوش خاص به همه افراد توصیه نمی شود به عنوان مثال اگر افراد با مزاج گرم به مدت طولانی از دمنوش‌های گرم استفاده کنند ممکن است عوارض گرمی نشان دهند، درخصوص افراد دارای مزاج سرد و مصرف دمنوش‌های با طبع سرد نیز این مشکل وجود دارد.

علی‌بیگی عنوان کرد: اکثر دمنوش‌های گیاهی مانند بابونه، دارچین، زنجبیل، چای ترش، چای سبز و... که مورد استفاده افراد قرار می‌گیرند دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، تقویت سیستم ایمنی و... هستند برای مثال چای سبز به کنترل قندخون، چربی و کاهش وزن کمک می‌کند، دمنوش‌هایی مانند دارچین، چای ترش و چای سبز نیز برای کنترل دیابت مفید هستند اما مصرف مداوم چای سبز برای کاهش وزن توصیه نمی‌شود.

این محقق طب سنتی اضافه کرد: بابونه یکی از دمنوش‌های بسیار مفید است که نسبت به دمنوش‌های زنجبیل و دارچین درجه گرمی کمتری داشته و به همین دلیل افراد بسیاری می‌توانند از این دمنوش استفاده کنند و محدودیت چندانی ندارد همچنین چای بابونه به دفع مواد اضافی موجود در بدن کمک می‌کند و توصیه می‌شود افراد در هنگام سرماخوردگی و سینوزیت از این دمنوش گیاهی استفاده کنند.

وی تصریح کرد: مصرف دمنوش آویشن به تنهایی، در دو تا سه روز ابتدایی ابتلا به سرماخوردگی و به ویژه در زمان بالا بودن تب بدن به افراد توصیه نمی‌شود چراکه در این زمان به دلیل بروز بیماری ممکن است فرد دچار عوارض گرمی ناشی از دمنوش آویشن شود و درنتیجه می‌تواند برای افراد مشکلاتی به همراه داشته باشد بنابراین توصیه می‌شود در دو تا سه روز ابتدایی سرماخوردگی چای بابونه و یا ترکیب آویشن و عناب یا بنفشه یا ختمی مصرف شود.

علی‌بیگی یادآور شد: زمانی که علائم سرماخوردگی حالت مزمن پیدا می‌کند و طولانی شود یا سرفه‌های خلط دار ایجاد شود، می‌توان از دمنوش آویشن استفاده کرد همچنین در این زمان مصرف بخور بابونه، مرزنجوش و ناخنک بسیار مفید است که می‌تواند به مدت هفت روز و روزی ۱۵ دقیقه انجام شود البته این بخور برای افرادی که به بیماری سینوزیت مبتلا هستند نیز توصیه می‌شود چراکه در درمان این بیماری و سردردهای ناشی از آن بسیار موثر است.

این محقق طب سنتی با بیان اینکه چای ترش دارای مزاج سرد است، بیان کرد: به همین دلیل مصرف زیاد چای ترش به افرادی که دارای مزاج سرد هستند توصیه نمی‌شود البته این چای در کنترل فشارخون و دیابت مفید است اما مصرف طولانی آن نیز مشکلاتی برای شخص به همراه دارد.

وی افزود: افرادی که به مصرف چای سیاه عادت دارند و به مقدار زیاد مصرف می‌کنند نباید به صورت ناگهانی مصرف آن را قطع کنند چرا که ترک عادت نیز بیماری‌زا است همچنین افرادی که به یبوست مبتلا هستند نباید از این نوع چای به مقدار زیاد استفاده کنند بنابراین توصیه می‌شود افراد تعداد دفعات مصرف چای سیاه را کاهش دهند و یا اینکه چای کمرنگ مصرف کنند.

علی‎‌بیگی ادامه داد: چای سیاه به تنهایی موجب بروز کم‌خونی در افراد نمی‌شود اما این موضوع امروز به یک باور غلط تبدیل شده است، نکته مهم این است که اگر بلافاصله پس از مصرف غذا چای  استفاده شود مانع جذب آهن غذا در بدن شده و ممکن است باعث ایجاد کم خونی و فقر آهن شود بنابراین توصیه می‌شود از نیم ساعت پیش از خوردن غذا تا دو ساعت پس از آن چای و هرگونه نوشیدنی دیگر مانند دوغ و نوشابه و ... مصرف نشود.

این محقق طب سنتی با بیان اینکه چای سیاه فوایدی نیز برای بدن افراد دارد، خاطرنشان کرد: این نوع چای ضدالتهاب بوده، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می‌کند همچنین چای سیاه در درمان سنگ کلیه و هضم غذا نیز کمک‌کننده است البته به شرط این که با فاصله دو ساعت پس از خورد غذا استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha