حجتالاسلام محمدحسین صغیرا در گفتوگو با ایسنا ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: مطالب بسیاری در مورد حضرت زهرا(س ) وجود دارد که اگر بخواهیم شان و معرفت حضرت بیان شود، باید به قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) رجوع کنیم.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: یکی از کوتاهترین و مهمترین سورههای قرآن سوره کوثر است که در شان حضرت فاطمه(س) نازل شده یعنی او کوثر و خیر کثیر است و اگر او خلق نشده بود از اسلام و دین خبری نبود بنابراین عالمی که در آن زندگی میکنیم مرهون الطاف خاصه حضرت فاطمه زهراست.
صغیرا گفت: بانویی که همه عالم اذعان میکنند بیبی دو عالم است، در حقیقت باید همه زنان از لحاظ تبعیت، رفتار و الگو خود را پشت سر حضرت ببینند، اما متاسفانه در دنیایی زندگی میکنیم که به زن به عنوان کالا و نمادی از مسائل شهوترانی و جنسیتی خاص نگاه میشود. لازم است به سمتی حرکت کنیم که وجود زن از لحاظ معنوی و معرفتی مورد بررسی قرار گیرد، البته زن دارای ارزش و اهمیت بسیاری است، به طوریکه اسلام او را مادر معرفی کرده و بهشت را زیر پای او قرار داده و دارای چنین خصوصیت و احترام خاصی است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه توضیح داد: خداوند در قرآن کریم میفرماید: ما شما را از یک زن و مرد خلق کردیم یعنی هر کسی کارهای خود را متناسب با شرایط جسمی و روحی انجام میدهد، در حقیقت خداوند میفرماید نفس انسانی مساوی است یعنی از لحاظ روحی، معنوی و معرفتی روح در وجود همه بوده و قابلیت پیشرفت و تعالی دارد که باید به این روح توجه شود.
وی ادامه داد: اینکه برخی در این دنیا بحث برابری را مطرح میکنند حرف عاقلانهای نیست، مثلا زمانیکه حضرت فاطمه(س) با حضرت علی(ع) ازدواج کردند خدمت پیامبر رسیدند حضرت به آنها فرمودند علی جان شما به کارهای بیرون مشغول شو و فاطمه به کارهای منزل، این به معنای منع کردن زن از کارهای بیرون نیست بلکه در کنار هم و با همراهی یکدیگر پیشرفت حاصل میشود.
این مدرس حوزه و دانشگاه در استان تاکید کرد: جامعه ما نیز از دو قشر زن و مرد تشکیل شده که باید با همکاری یکدیگر و با در نظر گرفتن عواطف و احساسات کارها را پیش ببرند، اینگونه نباشد که تمام کارهای مردان بر عهده زنان باشد یا بالعکس، بنابراین اگر بخواهیم از سیره حضر فاطمه زهرا(س) درس بگیریم و الگو بپذیریم باید این را در نظر داشته باشیم که کار به هیچ عنوان برای کسی منع نشده است.
صغیرا اضافه کرد: حرکتهایی که امروزه در جامعه اتفاق افتاده به این دلیل است که ارزش و مقامی که خداوند برای زن قائل شده را دنبال نکردیم، بنابراین اگر به سیره حضرت فاطمه(س) نگاه کنیم ابتدا باید عظمتی که خداوند نسبت به این زن عطا کرده، مشاهده و سپس آن را به درون جامعه خود تسری دهیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه ارزش والای زن در اسلام به دلیل وجود حضرت فاطمه زهرا(س) بوده است، بیان کرد: اگر خلقتی انجام و عظمتی به زن داده شده به واسطه فاطمه زهرا(س) است که در راس تمام زنان قرار دارد و باید از ایشان تبعیت و الگوگیری شود، بنابراین لازم است زنان در زندگی، اجتماع و روابط خود به وسیله آموزش از حضرت فاطمه(س) الگوگیری کنند، به حدیث کساء و فرمایشات حضرت توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه خطبه فدکیه یک دوره فشردهای از معارف دین و فلسفه احکام الهی است، تصریح کرد: این خطبه یکی از مهمترین خطبههای معصومین در طول تاریخ اسلام بوده که اگر دقت کنیم متوجه میشویم اصل، اساس و مبنای این خطبه حمایت از ولایت است، در حقیقت در خطبه فدکیه صفات پیامبر را به عنوان بحث معرفتی عمیق مطرح و به بحث فدک که مسالهای اقتصادی است میپردازد، بنابراین اگر حضور زنان برای مسائل اقتصادی مورد نیاز باشد باید این را از فاطمه زهرا(س) درس بگیریم زیرا فدک یک کار اقتصادی برای گسترش عظمت و ارزش اسلام در جامعه بود.
صغیرا خاطرنشان کرد: از طرفی برای گسترش اسلام نیاز به یک برنامهای بوده که فدک به عنوان سرمایه حضرت زهرا(س) مطرح است و لازم بود از این سرمایه در جهت گسترش اسلام استفاده کند که به دنبال آن میرود تا حق غصب شده خود را بگیرد، درحقیقت این قضیه نشان میدهد کار اقتصادی به وقت خود باید توسط زنان در جامعه نیز انجام شود.
انتهای پیام
نظرات