• دوشنبه / ۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401100502881
  • خبرنگار : 50454

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان:

بیش از ۹۶ درصد مردم چهارمحال و بختیاری باسواد هستند

بیش از ۹۶ درصد مردم چهارمحال و بختیاری باسواد هستند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون سوادآموزی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: براساس سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵ درصد باسوادی در سن ۱۰ تا ۴۹ سالگی که محدوده سنی فعالیت سازمان سوادآموزی است ۹۴ درصد ثبت شده است که این‌ میزان براساس برآوردهای غیررسمی که در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت به ۹۶.۸ درصد رسیده و تقریبا با میانگین کشوری که ۹۷ درصد است برابری می‌کند.

یاسر خسروی پنجم دی ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری که به مناسبت هفته سوادآموزی برگزار شد، اظهار کرد: سواد کلید ورود انسان به دنیا و جامعه است، افراد دارای سواد در زمینه‌های گوناگون اعم از سیاسی، اجتماعی، شغلی و... دارای موقعیت مناسبت‌تری نسبت به افراد بی‌سواد هستند، درواقع سواد فرصت مطالعه را برای افراد فراهم می‌کند که همین امر موجب می‌شود آن‌ها به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کنند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: براساس سرشماری سال ۱۳۵۵ که آخرین سرشماری انجام شده پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌آید حدود ۳۵ درصد از افراد بالای شش سال دارای سواد بودند که این آمار در سرشماری سال ۱۳۹۵ به حدود ۸۵ درصد رسیده و رشد ۵۰ درصدی داشته است که این موضوع از برکات انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: براساس سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵ درصد باسوادی در سن ۱۰ تا ۴۹ سالگی که محدوده سنی فعالیت سازمان سوادآموزی است ۹۴ درصد ثبت شده است که این‌ میزان براساس برآوردهای غیررسمی که در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت به ۹۶.۸ درصد رسیده و تقریبا با میانگین کشوری که ۹۷ درصد است برابری می‌کند.

خسروی عنوان کرد: براساس برآوردهای سال ۱۴۰۰ در میانگین سنی بالای شش سال ۸۸.۱ درصد باسواد در چهارمحال و بختیاری وجود دارد این درحالی است که میانگین کشوری ۹۰.۳ درصد ثبت شده و این استان ۲۰ امین استان با سواد در ایران به شمار می‌آید.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهداف این سازمان در سال ۱۴۰۱، اضافه کرد: باز تعریف مفهوم سواد با توجه به نیازهای جدید جامعه، تبدیل سازمان سوادآموزی به نهضت فراگیر که براساس آن هر فرد با سواد به فرد بی‌سواد آموزش دهد، پایش و پالایش آمار بی‌سوادی و کم‌سوادی کشور و استان، گفتمان‌سازی نیاز دائمی بزرگسالان به سواد، نقش‌آفرینی موثر مدارس در سوادآموزی و توجه ویژه به سوادآموزی اقشار از جمله این اهداف به شمار می‌آید که درخصوص سوادآموزی به اقشار اقدامات موثری انجام شده و تفاهم‌نامه‌های بسیاری با سازمان‌های مرتبط از جمله اداره زندان‌ها، کمیته امداد، بهزیستی و جهادکشاورزی منعقد شده است همچنین از ظرفیت سازمان‌هایی همچون فنی حرفه‌ای، میراث فرهنگی و... برای مهارت‌آموزی استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد از فعالیت‌های سازمان سوادآموزی آموزش و پرورش به بانوان اختصاص دارد، تصریح کرد: فعالیت‌های این سازمان در سه دوره شامل سواد، انتقال و تحکیم فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد که افراد پس از گذراندن این سه دوره مدرک دوره ابتدایی را اخذ می‌کند، سازمان سوادآموزی هرساله براساس ظرفیت مشخصی که برای جذب سوادآموز دارد اقدام به این کار می‌کند در سال جاری نیز در دوره سواد ۲۴۰۰ نفر، انتقال ۱۲۰۰ نفر و در دوره تحکیم ۹۶۰ نفر سهمیه برای استان درنظر گرفته شده که این افراد براساس درصد بی‌سوادی و جمعیت موجود در شهرستان‌ها در نقاط گوناگون استان جذب خواهند شد، درحال حاضر نیز با توجه به نیاز سنجی بیشترین سهمیه جذب سوادآموز به شهرستان لردگان اختصاص پیدا کرده است.

خسروی یادآور شد: فعالیت‌های سازمان سوادآموزی براساس تعریف یونسکو از سواد دچار تغییر می‌شوند، آخرین تعریف یونسکو نیز این است که "سوادی، سواد محسوب می‌شود که منجر به ایجاد تغییر در فرد شود" و براساس همین تعریف تغییرات در فعالیت‌های سازمان ایجاد شده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به برگزاری شورای پشتیبانی در استانداری، بیان کرد: در این شورا حدود ۱۰ تا ۱۲ سازمان عضو هستند و طول سال چهار بار این شورا تشکیل می‌شود، براساس تصمیمی که در یکی از جلسات شورای پشتیبانی به ریاست استاندار اخذ شده فرمانداران، شوراها و دهیاران مناطق دوردست در شهرستان‌های اردل، کوهرنگ، لردگان و... موظف شدند افراد بی‌سواد را شناسایی و لیست آن‌ها را ارائه کنند، این افراد پس از پالایش توسط سازمان سوادآموزی تا حدامکان تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه افراد سوادآموز پس از دریافت مدرک دوره ابتدایی می‌توانند از طریق آموزش بزرگسالان تحصیل خود را تا مرحله کنکور و دانشگاه ادامه دهند، خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی، دوردست بودن مناطق و مشکلاتی از این قبیل موجب شده افراد تمایلی جهت ورود به چرخه سوادآموزی نداشته باشند به همین‌ دلیل برخی طرح‌های تشویقی از سوی سازمان سوادآموزی، بهزیستی، کمیته امداد و خیرین برای آن‌ها درنظر گرفته شده تا به این ترتیب برای حضور در کلاس درس تشویق شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha