اسدالله پروین، در گفت و گو با خبرنگاران استان، ضمن اشاره به وضعیت اجرای برنامه غربالگری کم کاری تیروئید در استان، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۵ لغایت پایان ۱۴۰۰، بیش از ۴۳۷ هزار و ۵۶۵ نوزاد در استان کردستان در مراکز غربالگری کم کاری تیروئید و PKU مراکز بهداشتی شهرستان ها غربالگری شده اند که ۲ هزار و ۲۲۳ نفر آنان مبتلا به کم کاری تیروئید تشخیص داده شده اند.
وی پوشش برنامه غربالگری بیماری کم کاری تیروئید را در استان بسیار مناسب و نزدیک به ۱۰۰ درصد بیان کرد و افزود: میانگین درصد شروع درمان زیر ۲۸ روز در بیماران شناسایی شده مبتلا به کم کاری تیروئید از سال ۱۳۸۸ تا پایان ۱۴۰۰ برابر با ۸۴.۷ درصد است.
آموزش بهداشت و مسئول برنامه غربالگری تیروئید نوزادان مرکز بهداشت استان کردستان، میزان بروز بیماری کم کاری تیروئید در نوزادان(در هزار) را در استان و از سال ۱۳۸۶ الی ۱۴۰۰ افزایشی توصیف کرد و ادامه داد: یکی از دلایل این افزایش بهتر شدن روش های تشخیصی و میزان دسترسی ها و نیز افزایش تعداد نوزادان غربالگری شده است.
پروین ۳۵ درصد نوزادان را نیازمند به انجام غربالگری کم کاری تیروئید برشمرد و ادامه داد: نوزادان در مواردی از قبیل TSH مشکوک، نارس، وزن کمتر از ۲.۵ و بیش از ۴ کیلوگرم، دو یا چند قلو و بستری در بیمارستان از نظر بیماری تیروئید با فاصله یک هفته غربالگری مجدد می گردند.
وی از بروز بالاتر بیماری تیروئید در نوزادان پسر به نسبت دختر در استان خبر داد و عنوان کرد: به صورت میانگین از سال ۱۳۹۲ لغایت پایان ۱۴۰۰، ۵۷ درصد بیماران تحت مراقبت پسر و ۴۳ درصد نیز دختر بوده اند.
مسئول برنامه غربالگری تیروئید نوزادان معاونت بهداشتی دانشگاه، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ لغایت ۱۳۹۷، وضعیت نتیجه نهایی بیماری از لحاظ (گذرا و دائم بودن)در استان کردستان در ۶۱.۴ درصد موارد گذرا و در ۳۸.۶ درصد نیز دائمی بوده است.
اسدالله پروین عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ سنندج با شناسایی ۵۹ نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید بیشترین و دیواندره با دو مورد کمترین میزان بروز را به ثبت رسانیده اند.
وی از پوشش ۱۰۰ درصدی برنامه در شش ماهه اول سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: در مدت مذکور ۱۱ هزار و ۵۹۹ نوزاد در استان بدنیا آمده اند که ۱۱ هزار و ۶۰۶ نفر آنان مورد غربالگری تیروئیدی قرار گرفته و بر طبق نتایج آزمایشات ۹۱ نفر آنان مبتلا به این بیماری بوده و وارد مرحله درمانی شده اند.
شایان ذکر است نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع دچار عقب ماندگی ذهنی شده و بر تحمیل هزینه های عاطفی و اقتصادی سنگین به خانواده ها، بر روی سیستم سلامت جامعه هم بار و فشار کاری زیادی را وارد می سازد.
انتهای پیام
نظرات