به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری العربی الجدید، این اقدامات بار دیگر بحث و پرسشهایی را پیرامون طرح «صلح اقتصادی» مطرح می کند، طرحی که سالها پیش توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا پیشنهاد شد و برای آن کارگاههایی با حضور کشورهای عربی از جمله کشورهای حوزه خلیجفارس و رژیم صهیونیستی برگزار شد.
این تحولات پس از اظهارات آمریکایی ها در جریان مشارکت عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در اجلاس سران آمریکایی و آفریقایی رخ می دهد که به مدت سه روز در واشنگتن برگزار شد و در آن از نقش مصر در حفاظت از امنیت رژیم صهیونیستی و سرزمین های اشغالی فلسطین قدردانی کردند.
تسطیح زمین برای ایجاد منطقه آزاد
یکی از مهندسان در پروژه های ارتش مصر در شهر رفح به العربی الجدید گفت که تسطیح زمین های لازم برای ایجاد منطقه آزاد بین نوار غزه و سینای شمالی به تازگی آغاز شده است.
وی تصریح کرد، روند تسطیح زمین پس از آواربرداری از منازل تخریب شده شهروندان در پروژه منطقه امن که از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و تا سال ۲۰۱۸ ادامه داشت، شروع شد. در حال حاضر نیز یک شبکه بزرگ جاده ای در حال ساخت است که شهر رفح را از یک سو به بقیه استان سینای شمالی و از سوی دیگر به نوار غزه متصل می کند.
این مهندس که خواست نامش فاش نشود، گفت، کادری که روی آواربرداری کار می کند متعلق به شرکت "ابناء سینا" است که ریاست هیئت مدیره آن برعهده ابراهیم العرجانی است که به مشارکت با سرویس اطلاعات مصر معروف است.
ساخت دیوار در اطراف منطقه آزاد
این مهندس گفت، شرکت پس از سنگفرش کردن زمین، ساخت دیواری بزرگ مجهز به بالاترین سطوح نظارت و روشنایی را در اطراف منطقه شروع می کند.
وی افزود، این منطقه تجاری اطراف دروازه تاریخی صلاح الدین ساخته خواهد شد که یک گذرگاه برای عبور از قاره آسیا به آفریقا بود. ضمن اینکه قرار است بر سر برنامه کار در این منطقه آزاد با طرف فلسطینی هم توافق شود. البته این مساله منوط به تکمیل تمام پروژه های منطقه آزاد از احداث بندر و فرودگاه العریش گرفته تا راه آهن و شبکه جاده در حال ساخت است که استان سیناء را به غرب کانال سوئز متصل می کند.
پیش از این سایت خبری العربی الجدید اوایل نوامبر فاش کرده بود که ماشین آلات مهندسی مصر با نظارت این کشور و در چارچوب بهبود روابط مصر با طرف فلسطینی در غزه و نیز در راستای تلاش برای افزایش کارایی شبکه جاده ای که از نوار غزه تا مصر از طریق گذرگاه زمینی رفح امتداد می یابد، تعمیر دیوار حائل نوار غزه و استان سینای شمالی در شرق مصر را شروع کرده است تا در ادامه به ساخت جاده بین المللی برسد که این دو منطقه را از هم جدا می کند.
بیست و دوم همین ماه میلادی ابراهیم العرجانی مالک مجموعه شرکت های "الجبال السبعه" که روی انجام کمک مصر برای بازسازی نوار غزه کار می کند، نوشت، بخشی از کار شرکت ساخت و ساز "ابناء سینا" گسترش جاده مرزی شمال شرقی است که منظور از آن جاده ای است که سواحل دریای شهر رفح مصر و فلسطین را تا منطقه جنوبی که مرز با رژیم صهیونیستی است، به هم متصل می کند.
در همین راستا، یک پژوهشگر در امور استان سیناء گفت، صحبت درباره ایجاد این منطقه آزاد با تغییر رژیم های حکومتی در مصر همواره مطرح بوده است.
پیوند اقتصادی نوار غزه با مصر
وی افزود، ایجاد منطقه آزاد عملاً به معنای پیوند تقریباً کامل اقتصادی نوار غزه با مصر و کاهش وابستگی فلسطینی ها به اسرائیل است که باید به عنوان قدرت اشغالگر تمام نیازهای فلسطینی ها را فراهم کند. با ایجاد این منطقه مصر به جایگزین الزام آور در تامین نیازها تبدیل می شود و این امر دولت اشغالگر را به طور کامل از صحنه خارج می کند.
این پژوهشگر که خواست نامش فاش نشود، گفت، مصر به لحاظ اقتصادی از طریق حجم مبادلات تجاری به ویژه از سمت مصر به نوار غزه که منطقه ای پرجمعیت و با مصرف بالاست، مطمئناً از این پروژه سود خواهد برد. قاهره به لحاظ سیاسی نیز با بهبود روابط با دولت آمریکا که دنبال حل معضل نوار غزه به عنوان اولویت امنیت اسرائیل است و نیز با بهبود روابط با رژیم صهیونیستی، سود خواهد برد اما بازتاب آن بر مساله فلسطین حتما منفی خواهد بود، چرا که در این صورت مساله فلسطین مرکزیت و قدرت خود را از دست می دهد و تبدیل به یک مساله سیاسی، مساله امنیتی و اقتصادی صرف خواهد شد.
این پروژه های جدید ساخت و ساز در منطقه مرزی حساس که تا سال ۲۰۰۵ تحت کنترل رژیم صهیونیستی بود، درست زمانی صورت می گیرد که فعالیت مصر در نوار غزه افزایش یافته است.
شرایط برای اجرای پروژه مهیاتر شده است
در مورد موضع رسمی پیرامون این پروژه، العربی الجدید اطلاعاتی به دست آورده که نشان می دهد از زمان حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر و سپس دوره ریاست جمهوری محمد مرسی تا دوره فعلی و ریاست جمهوری السیسی شرایط عملی و لجستیکی برای اجرای پروژه مهیاتر شده است.
السیسی بارها در اظهارات خود تکرار کرده است که تمامی پروژه ها و تحرکاتی که مصر اطراف خود با هدف بهبود اقتصاد، افزایش حجم مبادلات تجاری، باز کردن بازارهای جدید به روی کالاهای مصری و وارد کردن ارز به کشور انجام می دهد به جنبه اقتصادی اهمیت و اولویت میدهد.
دهها تیم مهندسی و فنی مصری همچنان در شهرهای غزه مشغول به کار هستند تا پروژههای عظیمی را که پس از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ماه مه ۲۰۲۱ پیرامون محور جادههای اصلی در نوار ساحلی و سایر پروژه های زیربنایی کلید خورده را تکمیل کنند.
انتهای پیام
نظرات