جهانبخش شکری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نهایی شدن ثبت ملی اسب کُرد، از آن به عنوان یک رویداد مهم برای ارتقا ارزش اسب کرد یاد کرد و گفت: ثبت ملی اسب کرد به برندسازی بیش از پیش اسب کرد کمک کرده و باعث میشود اسب کرد به ارزش واقعی خود نزدیک شود.
وی تعداد کنونی اسب کردی که در کرمانشاه داریم را حدود هشت هزار راس اعلام کرد و افزود: در حال حاضر صدها نفر از محل نگهداری، مربیگری، آموزش، تعمیر زین، نعلبندی، دامپزشکی و... این اسبها مشغول به کار هستند.
عضو انجمن صنفی اسبداران کرمانشاه ثبت ملی اسب کرد را زمینهساز ارتقا جایگاه اصیل این اسب دانست که اهمیت نگهداری از آن را دو چندان کرده و از همین رو تعداد کسانی که میتوانند در کنار این صنعت فعالیت داشته باشند، بیشتر شود.
وی یکی دیگر از بخشهایی که میتوان از قِبل آن از اسب کرد درآمدزایی داشت را کشش(جفتگیری) اسب دانست که برای اسبهای اصیل کرد که میکروچیپ دارند رقم قابل توجهی خواهد بود.
اسب کُرد، نیازمند میدان سوارکاری است
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه با بیان اینکه کسب درآمد از اسب کرد به عنوان یک ظرفیت عظیم در کرمانشاه تنها به ثبت ملی آن محدود نمیشود، یادآور شد: یکی از مهمترین بخشهایی که میتواند ثروت افرینی از اسب کرد را افزایش دهد، ایجاد یک خانه برای اسب کرد و یا همان میدان سوارکاری است که متاسفانه اکنون جای آن در کرمانشاه خالی است.
به گفته شکری، ایجاد میدان سوارکاری میتواند محلی برای برگزاری مسابقات باشد و چون شرط بندی در سوارکاری حلال است میتوان از این محل اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد کرد.
وی معتقد است، راهاندازی میدان سوارکاری میتواند برای حداقل سه هزار نفر به طور مستقیم در زمینههای مختلف ایجاد شغل داشته باشد.
صادرات و ثبت جهانی اسب کرد در دست اقدام است
عضو انجمن صنفی اسبداران کرمانشاه به اهمیت صادرات اسب کرد هم اشاره کرد که اکنون با همراهی اتاق بازرگانی در دست پیگیری است و افزود: ظرفیتهای بسیار خوبی برای ورود اسب اصیل کرد به کشورهای همسایه وجود دارد.
شکری کردستان عراق، سوریه و ترکیه را از جمله بازارهای صادراتی دانست که طالب اسب کرد هستند و افزود: اگرچه در این مناطق اسب کرد وجود دارد، اما اسب کردی که در کرمانشاه داریم بسیار اصیلتر از اسب کرد این مناطق است.
وی اظهار کرد: برقراری صادرات میتواند کمک بسزایی به درآمدزایی و اشتغالزایی اسب کرد داشته باشد، زیرا اگر مسیرهای قانونی برای صادرات اسب کرد به بازارهای صادراتی گشوده شود و بتوانیم اسبهای شناسنامهدار را صادر کنیم، دست دلالان نیز قطع خواهد شد و سود واقعی به پرورش دهندگان اسب میرسد.
رئیس انجمن صنفی اسبداران کرمانشاه معتقد است برای آنکه اسب کرد بیش از پیش در بازارهای جهانی معرفی شود نیازمند حضور در جشنوارههای اسب کرد هم هستیم.
شکری در پایان بر لزوم ثبت جهانی اسب کرد هم تاکید کرد که روند آن هم اکنون از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان آغاز شده و خاطرنشان کرد: ثبت جهانی کمک شایانی به برندسازی اسب کرد در جهان میکند و ارزش این اسب را دو چندان خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات