سازمان تأمین اجتماعی ایران، یک سازمان بیمهگر اجتماعی است، این سازمان، وظیفه پوشش اجباری بیمه کارگران، حقوق بگیران و پوشش اختیاری صاحبان حرف و مشاغل دولتی و آزاد را برعهده دارد. این سازمان اولین، قدیمیترین و بزرگترین سازمان تأمین اجتماعی و درمانی در کشور است، در گذشته بیمه تأمین اجتماعی جزو پرطرفدارترین بیمهها برای انتخاب شهروندان در جهت مستمری بگیری بود اما امروزه شهروندان از این بیمه شکایت دارند چراکه برخی از بیمارستانهای خصوصی این بیمه شدگان را پذیرش نمیکنند و دلیل این عدم پذیرش بدهیهای سازمان تأمین اجتماعی به بخش خصوصی است.
هزینههای سنگین بستری و درمان در بخش خصوصی به قدری سرسام آور است که هر کسی جرأت رفتن به بیمارستان خصوصی را ندارد اما گاه افرادی هستند که مجبور میشوند برای درمان راه خود را به سمت بیمارستان خصوصی کج کنند که متأسفانه با عدم پذیرش بیمه تأمین اجتماعی روبهرو میشوند و عدم تقبل هزینههای آزاد فرد بیمار را از همان راه رفته به عقب باز میگرداند. بر اساس آمار سال گذشته بیش از ۴۴ میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار داشتند، بنابراین انتظار میرود خدمترسانی کاملی از سوی این بیمه صورت گیرد.
ایسنا در این گزارش به موضوع چالش میان مردم، بیمه تأمین اجتماعی و بیمارستانهای خصوصی پرداخته است.
پروانه بهرهبرداری برخی بیمارستانها باید لغو شود
محسن شمس الدینی مقدم، مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قزوین، در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ کلیه مراکز درمانی بستری باید با بیمههای پایه عقد قرارداد داشته باشند و در قانون بودجه نیز نوشته شده که کلیه مراکز درمانی خصوصی شامل همین قانون هستند و در صورتی که عقد قرارداد از سوی بیمارستان صورت نگیرد باید پروانه بهرهبرداری آن بیمارستان لغو شود.
وی میگوید: ما به عنوان سازمان تأمین اجتماعی آماده عقد قرارداد با تمام بیمارستانهای خصوصی هستیم و هم اکنون نیز بیمارستان دهخدا و پاستور در قزوین قانون عقد قرارداد با تأمین اجتماعی را رعایت کردهاند و به افراد دارای این بیمه خدمترسانی میکنند اما بیمارستان مهرگان همچنان قانون را اجرا نکرده و برای پذیرش بیمه شدگان تأمین اجتماعی عقد قرار انجام نداده است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قزوین درباره میزان بدهی تأمین اجتماعی به بیمارستانها بیان میکند: میزان بدهی تأمین اجتماعی به بیمارستان دانشگاهی تا آذر ۱۴۰۱ مبلغ ۱۳۸ میلیارد تومان و به بیمارستانهای خصوصی یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان است.
وی ادامه میدهد: پس از ثبت مبالغ پروندهها، سازمان تأمین اجتماعی سه ماه مهلت پرداخت دارد و اگر به دلایلی بدهی پرداخت نشود سود مشارکت سالیانه پرداخت خواهد شد همچنین تهاتر با حق بیمه بیمارستانها انجام دادهایم که از این طریق یک سوم بدهی پرداخت میشود.
این مسئول خاطرنشان میکند: پرونده بهرهبرداری بیمارستانها توسط دانشگاه علوم پزشکی صادر میشود و طبق قانون باید پروانه بهرهبرداری بیمارستانهایی که با بیمه تأمین اجتماعی قرار داد ندارند، لغو شد.
وی عنوان میکند: حدود ۷۰ درصد شهروندان قزوینی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند و قزوین جزو استانهایی است که شهروندان بسیاری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.
شمسیالدینی تصریح میکند: میزان پوشش بیمه تأمین اجتماعی در بیمارستانهای خصوصی بستگی به نوع بیماری و شرایط بیمار دارد و به طور کلی ۷۰ الی ۹۰ درصد هزینه بستری بیمار پرداخت میشود.
دغدغه بیمارستان باید خدمترسانی باشد نه دوندگی برای دریافت مطالبات!
محمدرضا سید احمدیان، رئیس بیمارستان مهرگان در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: ما تولید کننده خدمت سلامت و بیماران خریدار این خدمت هستند و همواره ما در تلاش هستیم که بهترین خدمات را ارائه دهیم.
وی ادامه میدهد: بیمه تأمین اجتماعی باید سه ماه پس از اعلام مطالبات هزینه را به بیمارستان پرداخت کند اما روند پرداخت معمولاً ۶ ماه یا یک سال است که در این صورت هم باید پس از دوندگی بسیار طلب خود را دریافت کنیم.
رئیس بیمارستان مهرگان تأکید میکند: بیمه تأمین اجتماعی حتی نتوانسته است که به تعهدات خود در بیمارستانهای دانشگاهی عمل کند و ما با این وضعیت اقتصادی و مشکلات موجود نمیتوانیم جراحیهای سنگین انجام دهیم و هزینه را یک سال بعد از بیمه دریافت کنیم.
وی بیان میکند: اکنون به مدت یک سال است که دیگر قراردادی با بیمه تأمین اجتماعی نداریم چرا که دغدغه بیمارستان باید خدمترسانی خوب باشد نه دوندگی برای دریافت مطالبات از بیمه، به همین سبب پس از دریافت بدهی دیگر قرار دادی با این بیمه منعقد نکردیم.
این مسئول عنوان میکند: بیمارستان مهرگان قزوین جراحیهای فوق تخصصی انجام میدهد و اگر بخواهیم چنین جراحیهایی را با مدل پرداخت دیر هنگام بیمه تأمین اجتماعی انجام دهیم چراغ بیمارستان خاموش خواهد شد.
احمدیان میگوید: برای همدلی با بیماران روشهای تسهیلاتی مختلفی مهیا کردهایم تا بتوانیم از این طریق خدمترسانی به تمامی شهروندان انجام دهیم و مردم نیز تا کنون از نوع تسهیلات راضی بودهاند.
با بیمههای تکمیلی نیز مشکلات بسیاری داریم
در ادامه لیلا شمالی، رئیس بیمارستان دهخدا در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: با وجود اینکه بیمه تأمین اجتماعی به بیمارستان دهخدا بدهی دارد با استانداری صحبت کردیم که به وضعیت بدهیها رسیدگی کند تا بتوانیم به شهروندان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی خدمترسانی کنیم.
وی ادامه میدهد: بیمه تأمین اجتماعی فقط به بیمارستان دهخدا بدهکار نیست چراکه بدهی سنگینتر را بیمه آتیه به ما دارد، در شرایط سختی قرار گرفتهایم به طوری که در پرداخت حقوق پرسنل با مشکلات بسیاری روبهرو هستیم.
شمالی عنوان میکند: به دلیل بدهیهایی که تأمین اجتماعی به بیمارستان دهخدا داشت تهاتر بدهی انجام دادیم به این صورت که بیمه پرسنل که هرماهه مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان است را پرداخت نمیکنیم تا از این طریق از بدهیها کاسته شود.
رئیس بیمارستان دهخدا میگوید: سازمان تأمین اجتماعی در گذشته سازمانی پردرآمد بود که بیمارستانها داوطلب برای عقد قرار داد با این بیمه بودند اما متأسفانه به مدت ۳ سال است که مشکلات بسیاری در این بیمه وجود دارد و در سال جاری نیز مشکلات این بیمه بسیار افزایش یافته است.
شمالی تصریح میکند: یک ریال هزینه بیشتر از بیماران دریافت نمیکنیم و تمامی پرسنل بیمارستان دهخدا به نحو احسن به مردم خدمترسانی میکنند و با روشهای تسهیلاتی نیز سعی میکنیم کمک کننده شرایط بیمار باشیم.
وی خاطرنشان میکند: با بیمههای تکمیلی مشکلات بسیاری داریم به طوری که حاضر هستیم لغو قرار داد کنیم و خود شخص برای دریافت هزینه به بیمه تکمیلی مراجعه کند.
بیمارستان پاستور هم در آستانه لغو قرارداد با بیمه تأمین اجتماعی است
مسعود عبادی، رئیس بیمارستان پاستور در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: با بیمه تأمین اجتماعی توافق کردهایم که بدهی خود را پرداخت کنند و اگر به درستی به این تعهدات عمل نکنند لغو قرارداد خواهیم کرد.
وی اضافه میکند: قزوین شهر کارگری است و ما در تلاش هستیم که همچنان عقد قرارداد با تأمین اجتماعی داشته باشیم تا به مردم تحت پوشش این بیمه آسیب نرسد. سالیان بسیاری است که با بیمه تأمین اجتماعی قرار داریم و اکنون به مدت پنج ماه است که از این بیمه طلبکار هستیم.
وی تأکید میکند: جناب شمسی الدینی از مدیران فعال هستند و امیدواریم که با تدابیر ایشان بدهیها پرداخت شود تا بیمارستانها در شرایط اقتصادی امروز بتوانند همچنان خدمات رسانی کنند.
رئیس بیمارستان پاستور عنوان میکند: نرخ خدمات درمان را دولت تعیین میکند و متأسفانه در شرایط امروز جامعه که هزینههای مصرفی ۱۰۰ درصد افزایش یافته حقوق پرسنل فقط ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی بیان میکند: اکثر دستگاههای پزشکی وارداتی و متأسفانه از طریق شرکتهای انحصاری وارد میشود و با افزایش دلار نیز هزینههای تجهیزات پزشکی افزایش یافته است و هم اکنون نیز در شرایط بسیاری سختی قرار داریم.
عبادی در پایان خاطرنشان میکند: بخش درمان از زیاندهترین قسمتهای شغلی شده است، چرخه اقتصادی در بخش درمان خوب نمیچرخد و بیماران تحت فشار هستند و اگر همینطور پیش برود آینده درخشانی در انتظار بخش خصوصی کشور نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، مدیر درمان تأمین اجتماعی استان قزوین درخواست لغو پروانه بهرهبرداری بیمارستانهای خصوصی را دارد که به دلیل بدهیها حاضر به عقد قرارداد با تأمین اجتماعی نشدهاند؛ اما آیا راه حل مشکلات فعلی لغو پروانه است؟ اگر لغو پروانه صورت گیرد بیمارستان تأمین اجتماعی قزوین قادر به پاسخگویی به نیازهای درمانی بیمه شدگان خواهد بود؟ به نظر میرسد شایسته است بیمه تأمین اجتماعی که بالغ بر ۷۰ درصد مردم قزوین از آن به عنوان بیمه پایه استفاده میکنند در جهت رفاه حال بیمارانی که برای درمان خود به بیمارستان های خصوصی مراجعه میکنند با چاره اندیشی، تعامل و سرعت بخشیدن در پرداخت مطالبات بیمارستانها، کاری کند که از دغدغه بیماران کاسته شود و خدمترسانی به بیماران بدون مشکل صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات