چانگهوا در نشست با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و فعالان اقتصادی این جزیره، به تفاهمنامههای منعقدشده بین مناطق آزاد گوانگجو و قشم در سال ۲۰۱۶، قرارداد ۲۵ ساله چین با ایران در سال گذشته، سفر سفیران و تماس تلفنی روسای جمهوری دو کشور اشاره کرد و گفت: امضای این تفاهمنامهها در شرایط تحریم مؤید اراده روسای دو کشور در راستای تقویت دوجانبه در زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، بهداشتی و نظامی است.
به گفته چانگهوا، ایران با تبادل مالی ۲۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱، بزرگترین شریک تجاری چین است و حضور سرمایهگذاران چینی در قشم برای توسعه تولیدات و صادرات محصولات چینی، فرصتی ارزشمند است.
وی همچنین مشکلات موجود در روابط مالی بین چین و ایران را ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا دانست و این تحریمها را محکوم کرد.
سفیر جمهوری خلق چین در ایران در تأیید روابط حسنه بین دو کشور چین و ایران و همکاری نزدیک تحتفشارهای بینالمللی و شرایط تحریم، ادامه داد: در حال حاضر چین تنها کشوری است که بهصورت رسمی مشغول واردات نفت از ایران است و ارز این کشور را مسدود نکرده است.
چانگهوا افتتاح سرکنسولگری چین در بندرعباس را یک رویداد ویژه قلمداد و تأکید کرد: تسهیلات صدور ویزا و راهاندازی پروازهای هفتگی از ایران به شهرهای مختلف چین از برنامههای اولویتدار این سرکنسولگری برای افزایش مراودات بین شرکای اقتصادی و خصوصا گردشگران چینی برای بازدید از ظرفیتهای ژئوپارک جهانی قشم است.
سفیر چین در ایران نیز در این جلسه تاکید کرد: با استقرار سرکنسول کشور چین در دفتر بندرعباس ارتباط میان شرکت های چینی فعال در منطقه تسهیل شده و امکان سرمایه گذاری بیشتر فراهم می شود.
چانگ هوآ با اشاره به برخی مشکلات شرکت های چینی فعال در منطقه آزاد قشم، افزود: امیدوار هستیم با تشویق شرکت های چینی برای حضور در ایران و بویژه منطقه آزاد قشم، شاهد فعالیت اقتصادی بیشتر آنها در این منطقه باشیم.
وی ادامه داد: توافق نامه همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین و همچنین تفاهم نامه خواهرخواندگی میان قشم و گوانگجو با هدف توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی به امضا رسیده و درصدد هستیم تا این مساله به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد.
سفیر چین در ایران تصریح کرد: سفارت چین مسئولیت پیگیری اجرای این توافق نامه ها را برعهد دارد و انتظار داریم با بهبود وضعیت کرونا در کشور چین، شرایط برای سفر و ملاقات حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با طرف چینی ایجاد شود.
هوآ با بیان اینکه کشور چین تحریم های آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران را محکوم می کند، تاکید کرد: روابط دو جانبه میان ایران و چین، بدون توجه به سرنوشت مذاکرات برجام ادامه خواهد داشت و امیدواریم شرایط برای حضور سرمایه گذاران و شرکت های چینی در قشم تسهیل شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این جلسه از افتتاح سرکنسولگری چین در بندرعباس بهعنوان سرفصل جدیدی در ارتباطات مستقیم فعالان اقتصادی جزیره با کشور چین یادکرد.
افشار فتح الهی با اشاره به حجم واردات ۱۱۰ میلیون دلاری این منطقه آزاد با کشور چین در ۹ ماهه سال جاری افزود: قشم ظرفیتی ایده آل برای ورود سرمایهگذاران چینی فعال در صنایع مختلف است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین از احیا تفاهمنامه جاری بین منطقه آزاد قشم با منطقه آزاد گوانگجو خبر داد و گفت: در بحث مراودات مالی نیز پیگیر راهحلهایی خارج از فرآیند سوئیفت هستیم.
انتهای پیام
نظرات