سرانجام در پیگیریهای مستمر مسئولان شهرستان در سال گذشته طرح مطالعه احداث تونل در گردنه این شهرستان به عنوان یکی از مطالبات مهم مردمی در سراسر کشور به ویژه مطالبه رانندگان غرب کشور نهایی شد اما در حال حاضر طرح احداث تونل گردنه اسدآباد در چه مرحله ای قرار دارد؟
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا، از صرف هزینهای افزون بر ۱.۵ میلیارد تومان برای مطالعه احداث تونل گردنه این شهرستان خبر داد.
کیومرث سرمدیواله اظهار کرد: همه نمایندگان مجلس استانها و شهرستانهای غرب کشور در جلسهای در مجلس دعوت شدند و در رابطه با اهمیت مسیر گردنه اسدآباد به عنوان بحث کریدور ارتباطی شرق به غرب و قرار گرفتن آن در محور عتبات عالیات صحبت و در این جلسه گزارشی از خسارتها، تصادفات و فوتیهای سالیانه ارائه کردند و رهآورد تونل و مزایای احداث آن از جمله کاهش استهلاک قطعات خودرو، کوتاه شدن مسافت سفر، کاهش و صرفه جویی در سوخت بیان شد چراکه گردنه اسدآباد یک بحث محلی و شهرستانی مختص به اسدآباد نیست.
وی افزود: در نتیجه برای مطالعه تونل گردنه اسدآباد سال گذشته اعتبار لازم افزون بر ۱.۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات در اختیار نماینده توسط بنده برای این طرح اختصاص داده شد.
سرمدیواله تصریح کرد: راه و شهرسازی یک گروه پیمانکاری قوی تونل ساز را برای این کار به کار گرفت که احداث تونل در گردنه اسدآباد را به صورت فنی و کارشناسی شده مطالعه کند چراکه گفته میشد احداث تونل در گردنه اسدآباد به لحاظ بافت خاک و نوع ارتفاع و موارد دیگر شدنی نیست.
وی ادامه داد: خوشبختانه این پیمانکاری قوی تونل ساز امکان احداث تونل در گردنه اسدآباد را با مطالعات کارشناسی و فنی شدنی دانست و امکان ساخت تونل در گردنه را تأیید کرد.
سرمدیواله افزود: مطالعات فنی و کارشناسی شده را به وزارت راه و شهرسازی ارائه دادیم و وزیر راه و شهرسازی فقید کمک بسیاری در این ارتباط کردند و در نهایت مصوبه فنی و نهایی را از وزارت راه و شهرسازی خطاب به سازمان برنامه و بودجه اخذ کردیم.
وی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه کمیسیونی به نام ماده ۲۳ دارد که این کمیسیون باید مجوز گرفتن ردیف اعتباری را برای این پروژه بدهد، تصریح کرد: در حال حاضر تمامی کارهای آن انجام شده و در مرحله بررسی در سازمان برنامه و بودجه است و تمام تلاش خود را گذاشتهایم که این مصوبه نهایی را بگیریم.
سرمدیواله گفت: پس از گرفتن مصوبه نهایی و اختصاص ردیف اعتباری به پروژه باید به دنبال پول کردن ردیف اعتباری از طریق بخش خصوصی و یا قرارگاه خاتمالانبیاء باشیم و سعی خواهیم کرد این پروژه تا پنج یا شش سال آینده به اتمام برسد.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: گردنه اسدآباد جزء ۱۰ نقطه خطرخیز کشور بود که جدای از بحث تصادفات جرحی، خسارت های مالی و روانی آن سالیانه ۲۵ تا ۳۰ نفر در این نقطه و محور خطرخیز به علت تصادفات کشته میشدند.
وی بیان کرد: بعد از اجرای پروژه نصب نیوجرسی در محور گردنه اسدآباد به عنوان یکی از محورهای حادثه خیز استان و کشور خوشبختانه آمار تصادفات بزرگ و منجر به مرگ در این محور حادثه خیز حذف شده و به صفر رسیده و همین امر گردنه اسدآباد را از لیست ۱۰ جاده مرگبار کشور خارج کرده است.
نماینده مردم اسدآباد در خانه ملت یادآور شد: طی یک سال گذشته با اقدامات انجام شده در گردنه اسدآباد خوشبختانه تصادفات فوتی و نیز تصادفات شاخ به شاخ در گردنه اسدآباد نداشتهایم.
به گزارش ایسنا، امیدواریم با همت و عزم راسخ مسئولان امر با اخذ مصوبه نهایی و اختصاص ردیف اعتباری مناسب، شاهد کلنگ زنی و عملیات اجرایی این پروژه مهم فرااستانی در آینده نه چندان دور باشیم.
انتهای پیام
نظرات