• شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1401100301043
  • خبرنگار : 71468

دوچرخه‌سواری ایران چگونه به سهمیه المپیک می‌رسد؟

دوچرخه‌سواری ایران چگونه به سهمیه المپیک می‌رسد؟

فدراسیون دوچرخه سواری ایران برای رسیدن به یک سهمیه المپیک پاریس در بخش جاده باید خودش را به رنکینگ ۴۵ جهان برساند.

به گزارش ایسنا، تغییر سیستم کسب سهمیه المپیک در رشته دوچرخه سواری جاده باعث شد که از المپیک توکیو تعداد سهمیه‌های ایران از سه نفر به یک نفر کاهش پیدا کند و اکنون هم با کم شدن تعداد سهمیه مردان  برای ایجاد برابری جنسیتی، کار برای گرفتن همان یک سهمیه المپیک پاریس هم سخت شده است، به گونه ای که اگر فدراسیون ایران برنامه ای برای حضور پر رنگ در مسابقات و گرفتن امتیاز نداشته باشد، ممکن است همان یک سهمیه را هم نگیرد.

سهمیه های المپیک تا المپیک ریو بر اساس رنکینگ آسیایی توزیع می شد که به واسطه حضور تیم‌های باشگاهی در تورهای مختلف، ایران در صدر رنکینگ آسیا قرار داشت و سه سهمیه  به دست می‌آورد اما از المپیک توکیو سهمیه‌ها بر اساس رنکینگ جهانی توزیع می‌شود.

طبق اعلام اتحادیه جهانی دوچرخه سواری، ۸۸ سهمیه در بخش مردان و ۸۸ سهمیه در بخش زنان در المپیک ۲۰۲۴ پاریس توزیع می‌شود که ۸۰ سهمیه مردان و ۸۰ سهمیه زنان از طریق رنکینگ جهانی است. نوع توزیع سهمیه از طریق رنکینگ جهانی به شرح زیر است:

- کشورهای اول تا پنجم رنکینگ جهانی: هر کدام ۵ سهمیه

- کشورهای ششم تا دهم رنکینگ جهانی: هر کدام ۳ سهمیه

- کشورهای یازدهم تا بیستم  رنکینگ جهانی: هر کدام ۲ سهمیه

- کشورهای بیست و یکم تا چهل و پنجم رنکینگ جهانی: هر کدام یک سهمیه

رنکینگ جهانی بر اساس نتایج مسابقات دو رده سنی بزرگسالان و زیر ۲۳ سال محاسبه می‌شود و بازه زمانی مسابقات نیز از ۲۷ مهر ۱۴۰۱ تا ۲۵ مهر ۱۴۰۲ است.

تیم مردان ایران در حال حاضر در رده ۴۸ رنکینگ جهانی قرار دارد و برای رسیدن به یک سهمیه باید خود را به جایگاه ۴۵ برساند. این در حالی است که کشورهایی که بعد از ایران قرار دارند، اختلاف امتیاز زیادی ندارند و ایران چاره ای جز حضور در مسابقات ندارد تا بتواند ارتقای جایگاه داشته باشد.

تیم زنان ایران نیز در رده ۵۲ رنکینگ جهانی قرار دارد و نسبت به مردان کار سخت‌تری برای ارتقا جایگاه و کسب سهمیه المپیک دارد.

* سهمیه‌های باقی‌مانده چگونه توزیع می‌شوند؟

۲ سهمیه در مردان و ۲ سهمیه در زنان به دو کشوری تعلق می‌گیرد (هر کشور یک سهمیه) که در رنکینگ جهانی سهمیه نگرفته اند و بهترین عملکرد را در قهرمانی جهان ۲۰۲۳ دارند. مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۳ به میزبانی بریتانیا برگزار می شود و ایران چند سال است که در قهرمانی جهان حضور ندارد.

۶ سهمیه در مردان و ۶ سهمیه در زنان، از طریق قهرمانی قاره‌ها در سال ۲۳ توزیع می‌شود که دو کشوری که بهترین عملکرد را داشته اند به هر کدام یک سهمیه تعلق می گیرد.

قاره آفریقا:  ۲ سهمیه مرد و ۲ سهمیه زن

قاره آسیا: ۲ سهمیه مرد و ۲ سهمیه زن

قاره اقیانوسیه: ۲ سهمیه مرد و ۲ سهمیه زن

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha