• شنبه / ۳ دی ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401100300806
  • منبع : نمایندگی کردستان

سرپرست دانشگاه کردستان:

حفظ پایداری جامعه نیازمند حرکت در مسیر پژوهش است

حفظ پایداری جامعه نیازمند حرکت در مسیر پژوهش است

ایسنا/کردستان سرپرست دانشگاه کردستان گفت: اگر بخواهیم در جامعه‌، فضایی آرام و پایدار داشته باشیم نیازمند حرکت در مسیر پژوهش هستیم.

حامد قادرزاده، در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت پژوهش در جامعه، اظهار کرد: اگر بخواهیم در جامعه‌، فضایی آرام و پایدار داشته باشیم نیازمند حرکت در مسیر پژوهش هستیم.
وی افزود: توسعه یک امر دیوان‌سالارانه و از بالا به پایین نیست، توسعه و پیشرفت کشورها نیازمند نگاه از پایین به بالا بوده و باید این دیدگاه نهادینه شود.
به گفته سرپرست دانشگاه کردستان، باید داده‌های دقیق، مرتبط، کامل و به‌هنگام را در اختیار داشته باشیم تا زمینه پیشرفت و توسعه را فراهم کنیم.
وی با اشاره به ضرورت توجه به پژوهش‌های کاربردی، بیان کرد: امروزه علاوه بر پژوهش‌های بنیادین، به پژوهش‌های کاربردی و حتی مطالعاتی در سطح جامعه به طور وسیع نیاز داریم تا در کمترین زمان ممکن بهترین نتیجه را کسب کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان در ادامه این مراسم گفت: دانشگاه‌ها باید بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از بودجه خود را صرف پژوهش و فناوری کرده و با توجه به برنامه ششم توسعه، سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی باید به ۴ درصد برسد؛ عددی که هم اکنون نزدیک ۰/۳ درصد است و این ارقام در کره و ژاپن در حدود ۳ و ۴ درصد است.

دبیر برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کردستان افزود: دانشگاه‌ها زیرساخت‌های لازم در سطح ملی، وزارت‌خانه و دانشگاه‌ها را در بخش ارتباط با صنعت داشته به طور مثال معاونت علمی به موازات وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری در وزارت علوم، دفتر ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه‌ها همگی برای ارتباط دو سویه جامعه و صنعت فعالیت داشته اما ضروری است ۲ طرف با همدیگر ارتباط داشته باشند و دستگاه‌های اجرایی نیز از دانشگاه حمایت کند.

وی همچنین افزود: ۴۷ طرح پژوهشی سال قبل با ۹ میلیارد و ۳۱۷ میلیون تومان اعتبار در راستای بهبود نقش اجتماعی و گسترش ارتباط جامعه و صنعت توسط دانشگاه کردستان در استان به اجرا درآمد.

دکتر کرمی تصریح کرد: دانشگاه کردستان دارای سه مرکز رشد و ۱۰ مرکز نوآوری بوده و قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری این دانشگاه، سومین قطب فعال در دانشگاه‌های کشور است.

گفتنی است در اختتامیه این جشنواره از ۱۲۳ پژوهشگر برتر کردستان در عرصه دانشگاهی و دستگاه‌های اجرایی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha