• پنجشنبه / ۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401100100297
  • منبع : نمایندگی سمنان

راه اندازی اندیشکده‌های حکمرانی در ۱۱ استان کشور تا پایان امسال

راه اندازی اندیشکده‌های حکمرانی در ۱۱ استان کشور تا پایان امسال

ایسنا/سمنان عضو شورای راهبری اندیشکده‌های حکمرانی و قانون گذاری و معاون اجرایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از راه‌اندازی اندیشکده‌های حکمرانی در ۱۱ استان کشور تا پایان امسال خبر داد و گفت: تاکنون این اندیشکده‌ها در پنج استان راه‌اندازی شدند و با ایجاد این اندیشکده‌ها در ۱۱ استان دیگر نیمی از استان‌های کشور از این ظرفیت بهره‌مند می‌شوند.

محمد فرهادی یکم دی‌ماه در آئین آغاز به کار این اندیشکده در دانشگاه سمنان اظهار کرد: هدف از ایجاد این اندیشکده ها ایجاد یک شبکه نخبگانی از تمام کشور ، به منظور استفاده از دانش و توانمندی آنان برای اصلاح سیستم حکمرانی و رفع نوافص موجود است .

وی با بیان اینکه تا کنون بیشتر بازوی پژوهشی و علمی مرکز پژوهش های مجلس از نخبگان و دانشمندان مستقر در تهران بودند ادامه داد: با ایجاد این اندیشکده‌ها از توان پژوهشی و علمی هر استان برای رفع مشکلات آن استان استفاده می شود و از نظرات آنان در امر قانون گذاری و حکمرانی در مجلس شورای اسلامی استفاده می شود .

معاون اجرایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی چهار اصل کارآمدسازی، شفاف‌سازی، هوشمندسازی و مردمی‌سازی را از اهداف افتتاح این اندیشکده‌ها عنوان کرد و افزود: جدای از افتتاح اندیشکده حکمرانی سمنان که امروز افتتاح شد، تاکنون این اندیشکده‌ها تا در استان‌های کرمان‌، گیلان ، آذربایجان شرقی و مازندران افتتاح ‌و راه‌اندازی این اندیشکده‌ها تا اسفند ماه در ۱۱ استان هدفگذاری شده است.
وی با بیان اینکه اندیشکده‌های حکمرانی به تدریج در سراسر کشور آغاز به کار می‌کنند تصریح کرد: انتظار می‌رود که نخبگان استان‌ها با این مراکز همکاری بالایی داشته باشند.

فرهادی با بیان اینکه این اندیشکده ها از ظرفیت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی استان استفاده و در دانشگاه مادر استان مستقر می شوند افزود : این اندیشکده ها دارای یک شورای معین متشکل از روسای دانشگاه ها ، یک شورای علمی متشکل از منتخبان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دانشگاهها و خبرگان اجرایی هر استان و یک مدیر اندیشکده از اعضای هیات علمی همان استان است .

عضو شورای راهبردی اندیشکده‌های حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تدوین برنامه هفتم توسعه کشور را مهمترین کار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد و با اشاره به ظرفیت علمی استان سمنان و تحصیل یک دانشجو به ازای هر هفت نفر در این استان، خاطرنشان کرد: نخبگان و خبرگان استان ، در اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ایده‌پرداز باشند.

فرهادی با اشاره به دسیسه دشمن با بزرگنمایی مشکلات کشور، افزود: القای بزرگنمایی مشکلات نشان از نبود نظام حکمرانی مرتب بر جامعه رسانه است و باید در این زمینه بیشتر کار شود.

رئیس دانشگاه سمنان و رئیس دانشگاه معین استان هم با ارائه گزارشی از وضعیت علمی دانشگاه سمنان دررتبه بندی های ملی و بین المللی  گفت: نخبگان دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند و در تحولات جامعه نقشی موثر و تعیین‌کننده دارند و باید استفاده از این ظرفیت مورد توجه باشد.

دکترمسعود نصیری زرندی با بیان اینکه نخبگان سرمایه‌های یک جامعه هستند و باید با همراهی و استفاده از نخبگان برای توسعه و اعتلای کشور تلاش کرد اظهار داشت :  توجه به نخبگان در سال‌های گذشته  مطلوب نبوده است و اکنون ضرورت دارد با همراهی دولت  زمینه توسعه با همراهی نخبگان و دانشمندان میسر شود.

دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در استان سمنان نیز با بیان اینکه مرکز اندیشکده حکمرانی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در شناسایی نیروهای متخصص موثر است گفت : اندیشکده به مسائل استان به صورت اختصاصی می‌پردازد و مسایلی که در مرکز تهران دیده نشود به مرکز پژوهش‌های مجلس  گزارش ، که این گزارش‌ها در بومی سازی قوانین تاثیرگذر است.

داوود فیض افزود: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با راه اندازی این اندیشکده ها بازوان قدرتمندی از نیروهای علمی و نخبه استان ها را بکار می گیرد تا از ظرفیت آنها استفاده کند.

دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در استان سمنان تاکید کرد: در اندیشکده هر استان خروجی به دست آمده در اختیار مرکز پژوهش های مجلس قرار می‌گیرد و بعد به فراکسیون‌های مجلس ارایه و منجر به قانون خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha