• پنجشنبه / ۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401100100233
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل مدیریت بحران استان تشریح کرد:

سمنان قعرنشین جدول تامین آب کشور/ خسارت‌بارترین مخاطرات امسال استان

سمنان قعرنشین جدول تامین آب کشور/ خسارت‌بارترین مخاطرات امسال استان

ایسنا/سمنان مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به تداوم خشکسالی‌ها در این استان از ثبت کمترین تامین آب این استان بعد از سیستان و بلوچستان در سال آبی جاری خبر داد و گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون تنها ۵.۶ درصد تامین آب در استان سمنان داشتیم.

کمال طاهریان امروز اول دی ماه در آستانه هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان سمنان با ۵.۶ درصد بعد از سیستان و بلوچستان که از ابتدای سال تاکنون تنها ۱.۸ درصد تامین آب داشته، کمترین تامین منابع آبی را در سطح کشور داشته است.

وی با اشاره تداوم روند خشکسالی‌های چند ساله در این استان تصریح کرد: این مهم در کنار روند ادامه دار افزایش دما در استان شرایط ویژه‌ای را به وجود آورده و از همین رو صرفه‌جویی در مصرف منابع آبی باید با حساسیت بیشتری ادامه بیابد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان میانگین دما در این استان از ابتدای سال تاکنون را ۱۵.۶ درجه اعلام و خاطرنشان کرد: میانگین دمای هوا در این استان نسبت به بلندمدت در همین زمان، ۱.۸ درجه افزایش یافته است.

وی یادآوری کرد: از ابتدای سال تاکنون شهرستان آرادان با ۳.۱ درجه بیشترین افزایش دما و شهرستان مهدیشهر با نیم درصد کمترین افزایش دما را در سطح این استان داشته است.

کاهش آب پشت سدها در استان سمنان

طاهریان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با ذخیره آب سدها در این استان گفت:مخزن سد شهید شاهچراغی به عنوان منبع مهم تامین آب شهرستان دامغان تا ۳۰ آبان ماه  ۶۶ درصد آب داشته که این رقم در سال قبل در همین مدت بیش از ۸۰ درصد بوده است.
وی با اشاره به کاهش ۱۴ درصد آب مخزن این سد افزود: در سد کالپوش نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شاهد کاهش ۵ درصدی مخزن آب سد بودیم. ضمن اینکه در سد مجن نیز تا ۳۰ آبان با کاهش چهار درصدی آب مخزن این سد روبرو بودیم.
وی کاهش این حجم از مخازن سدها را یک هشدار دانست و اضافه کرد: این کاهش‌ها در شرایطی بوده که سال گذشته نیز ما یک سال خشک را پشت سر گذاشته بودیم.

وی از کاهش دبی آب رودخانه حبله‌رود در شهرستان های غربی استان خبر داد و بیان کرد: در شهرستان گرمسار، دبی آب ورودی حبله رود ۴.۵ مترمکعب است که‌ نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش یافته است.

طاهریان با اشاره به بهره‌برداری بی‌رویه از منابع زیرزمینی استان در دهه‌های اخیر تصریح کرد: ۷۱.۸ منابع آب ما در استان آب زیر زمینی و ۲۸.۲۴ درصد منابع آب های سطح است.

این مدیر مسوول یادآوری کرد: در حال حاضر ۱۰.۶ درصد از مصارف آبی ما در سطح استان در بخش شُرب، ۸۵.۱ درصد در بخش کشاورزی و ۴.۳ درصد در بخش صنعت است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان از کمبود منابع آبی در بخش شرب در استان خبر داد و اظهار کرد: در شهرهای ما بر اساس آمار آب و فاضلاب ۴۵۳ لیتر و در سطح روستاها ۲۹۳.۷ لیتر کمبود آب داریم.

برنامه‌های استان در هفته کاهش بلایای طبیعی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به پنجم دی‌ماه، روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی از زلزله بم چه از نظر شدت و چه حجم تلفات انسانی به عنوان سومین زلزله پرتلفات کشور نام برد و گفت: آن حادثه تلخ درس‌های زیادی برای ما به همراه داشت.

وی با اشاره به برنامه های مدیریت بحران استانداری برای این هفته اظهار کرد:  در همین ارتباط برنامه های متعددی در طول هفته برای شهرستان‌های هشت‌گانه استان برنامه‌ریزی شده است.

طاهریان ادامه داد: برپایی نشست های مدیریت بحران در استان و شهرستان‌ها، برگزاری مانور صفر و دورمیزی، برپایی مانور عملیاتی و اجرایی، دیدار روسای شورای مدیریت بحران با نماینده ولی فقیه، برپایی رژه موتوری،  برگزاری نشست های تخصصی با موضوع مدیریت بحران و بلایای طبیعی، ارائه آموزش های عمومی، سخنرانی فرمانداران در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌ها ،اجرای برنامه هایی با مشارکت پارک علم و فناوری استان و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و...از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان از سمنان به عنوان هفتمین استان پهناور کشور نام برد و افزود: گستردگی جغرافیایی و جمعیت کم سبب شده که خدمات دهی در این بخش با هزینه بالایی انجام شود.

سمنان قعرنشین جدول تامین آب کشور/ خسارت‌بارترین مخاطرات امسال استان

وی با اشاره به ۵.۲ میلیون هکتار بیابان در استان تصریح کرد: مهمترین مخاطره ای که استان پهناور سمنان با آن روبرو است، خشک‌سالی است.

طاهریان ادامه داد: ۵۴ مخاطره در سطح کشور ثبت شده که استان ما با ۴۰‌ مخاطره از این‌ تعداد مخاطره درگیر است.

وی گفت: بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰هزار هکتار وسعت پوشش منابع طبیعی ما در استان سمنان وجود دارد که ۹۱.۶۹ درصد از وسعت استان در سال گذشته تحت تاثیر خشکسالی بود که این میزان در سال جاری در ۳ ماهه نخست سال زراعی، ۹۹.۶۷ تحت تاثیر قرار گرفت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به مشکل جدی کاهش بارندگی ها در این استان کویری خاطرنشان کرد: متوسط بارندگی ها در این استان تا ۲۸ آذر ۱۴۰۱ افزون بر ۶.۲ میلی‌متر بوده که این مهم در مقایسه با بلند مدت که ۲۳.۶ بوده بیش از ۷۳.۶ درصد کاهش داشتیه است.

وی از سیل به عنوان یکی دیگر از مخاطرات استان نام برد و گفت: در همین ارتباط با حمایت های دولت، ساماندهی حوزه‌های آبخیز استان با هدف کاهش خسارت های ناشی از سیل از طریق تدوین‌ طرح جامع حوزه آبخیز در حال انجام است.

طاهریان از وجود قریب دو میلیون هکتار عرصه سیل خیز است در استان خبر داد و افزود: منابع طبیعی و آبخیزداری استان، از این‌ مقدار برای ۸۰۰ هزار هکتار عرصه‌ها، طرح مطالعاتی انجام داده است.
وی با بیان اینکه در ۲۶ سال گذشته ۸هزار و ۶۰۰‌میلیاردتومان خسارت در سطح استان به زیرساخت های کشاورزی وسایر بخش ها وارد شده است گفت: خشکسالی با۵۲.۴ درصد، سرمازدگی با۲۶.۳ درصد، سیل با۲۰.۶ درصد، زلزله وآتش سوزی با کمتر از یک درصد فراوانی خسارات را به خود اختصاص داده است

خسارت بیش از ۳۳۰۰ میلیارد تومانی به استان در ۸ ماهه امسال

وی با اشاره به مخاطره آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع محدود استان ادامه داد: با توجه به اهمیت حفاظت از این اراضی مرتعی و جنگلی در حال حاضر دو پایگاه اطفاء حریق در سطح استان راه اندازی و تجهیز شده است. ضمن اینکه مقدمات راه اندازی یک ‌پایگاه دیگر در شهر دیباج نیز در دست احداث است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان از خسارت بیش از ۳۳۰۰ میلیارد تومانی به استان در هشت ماهه امسال خبر داد و گفت: ۲۶۵۳ میلیارد تومان از این خسارت ها ناشی از خسارت خشکسالی بوده که عمدتا بخش کشاورزی را متاثر از خود کرده است.

خشکسالی و سیل در صدر خسارت‌بارترین مخاطرات استان
طاهریان همچنین از خسارت ۴۱۲ میلیارد تومانی سرمازدگی به استان خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر این وقوع سیل نیز در هشت ماهه امسال ۳۲۳ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت ها و بخش کشاورزی و باغداری استان وارد کرده است.

این مدیر مسوول یادآوری کرد: در هشت ماهه امسال در مجموع خسارتی افزون بر ۳۳۸۹ میلیارد تومان از ناحیه مخاطرات طبیعی به استان وارد شده است.

وی از افزایش چند برابری خسارت ها در مقایسه با سال قبل خبر داد و گفت: میزان خسارت ها به استان در هشت ماهه سال قبل ۱۳۲۶ میلیارد تومان بوده است.
وی از ثبت ۴۴ حادثه در استان در سال جاری خبر داد و افزود: ۹ درصد این حوادث در بخش سیل،توفان و صاعقه،۱۲ درصد در بخش سرمازدگی، ۷۸درصد در بخش خشکسالی و کمتر از یک درصد نیز در بخش آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع ثبت سامانه مخاطرات استان شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha