• پنجشنبه / ۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401100100087
  • خبرنگار : 50403

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی:

استفاده از سوخت مازوت به‌ضرر نیروگاه است

استفاده از سوخت مازوت به‌ضرر نیروگاه است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی گفت: مالک نیروگاه هیچ سهم و نفعی از مازوت سوزی ندارد اما در صورت مصرف مازوت، تاسیسات نیروگاه بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد لذا مالک نیز بیشتر علاقمند به مصرف گاز در نیروگاه است.

سیدمحسن موسوی در ششمین نشست از سلسله نشست‌های «دانشجوی مطالبه‌گر در گام دوم انقلاب اسلامی» که توسط جامعه‌ی اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با موضوع «آلودگی هوای تبریز، علل و راهکارهای برون رفت از آن» برگزار شد، با بیان اینکه نیروگاه تبریز شامل دو واحد بخار ۳۵۰ مگاواتی است که از سال ۱۳۶۴ فعالیت می‌کند، اظهار کرد: پایه‌ی این نیروگاه مازوت بوده و خط لوله‌ی انتقال مازوت از پالایشگاه تبریز به سمت نیروگاه است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان این‌که نیروگاه تبریز در سال گذشته مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعویض لوله، سرمشعله‌ها و بهینه سازی آن‌ها هزینه کرده است، افزود: پروژه‌ی تغییر سوخت نیروگاه تبریز به گاز از سال ۱۳۸۲ و همزمان با توسعه‌ی صنعت در استان، اجرا و اداره‌ی گاز متعهد شد تا از فروردین تا آبان هر سال گاز مورد نیاز نیروگاه را تأمین کند اما در ماه‌هایی که گاز به نیروگاه نمی‌رسد، ما به ناچار از مازوت استفاده می‌کنیم.

وی با بیان این‌که نیروگاه تبریز در سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شد، ادامه داد: این شرکت فقط بهره بردار نیروگاه‌ها بوده و هیچ تاسیسات و زمینی در اختیار ندارد و ما زحمات زیادی کشیدیم تا اجرای دو اورهال جامع را در نیروگاه تبریز بر عهده مالکیت بگذاریم.

موسوی افزود: واحد یک و دو نیروگاه در سال ۱۳۹۴ و ۱۴۰۰ تحت تعمیرات اساسی قرار گرفت و افتخار می‌کنیم که تولید این نیروگاه همچنان به اندازه سال ۱۳۶۵ و با راندمان ۳۴ درصد ادامه دارد اما منکر آلایندگی مازوت سوزی نیز نیستیم.

وی با تاکید بر این‌که خط قرمز ما قطعی برق تبریز است، خاطرنشان کرد: آخرین نیروگاه بخار نصب شده کشور در سال ۱۳۸۰ در بناب بوده و پس از آن  به‌دلیل تحریم‌های مخفی، هیچ نیروگاه بخاری در کشور ایجاد نشده است  و  از سال ۱۳۸۰ هر نیروگاهی که احداث شده به صورت گازی و سیکل ترکیبی است که ما نیز واقعا نمی‌دانیم به چه دلیلی تبریز از این نعمت بی بهره بوده است.

وی با انتقاد از عدم توسعه نیروگاه در تبریز، تاکید کرد: اکنون ۱۷۰۰ مگاوات برق در تبریز مصرف می‌شود در حالی که تنها ۱۲۰۰ مگاوات آن در استان تولید شده و ۵۰۰ مگاوات نیز از اردبیل و ارومیه وارد می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: باید برج‌های خنک کردن نیروگاه تبریز از تر به خشک تعویض شوند و برای این کار به کمک نیاز داریم. در هر ساعت حدود یک هزار تن آب در برج خنک کن مصرف می‌شود که به دلیل مشکل آب در تبریز، از مایان برداشت می‌کنیم که با توجه به آلوده بودن آب مایان، تاسیسات با اخلال جدی مواجه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha