در این گذر رانندگان ماشین سنگین شهرستان اسدآباد معروف به پایتخت تریلرها نیز بهتبع رانندگان دیگر نقاط کشور دارای مشکلاتی در حوزه خود بوده که توجه و رسیدگی به این مشکلات چندین ساله آنها ضرورت دارد در غیر این صورت عدم توجه به این مشکلات را باید تهدید و زنگ خطری جدی در بیکاری بسیاری از رانندگان و کمکرانندگان و حتی مشاغل مرتبط با این حوزه در این شهرستان در آیندهای نهچندان دور دانست.
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان اسدآباد گفت: صنعت حمل و نقل رابط میان تولید و مصرف کننده و به مثابه پایه پلی است که بخشهای تولید جوامع به واسطه آن به سمت توسعه پایدار حرکت میکند.
علی هاتفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روز حمل و نقل و راننده هنوز در جامعه فرهنگسازی نشده، کسی نمیداند این روز چه روزی است در حالیکه اگر راننده نباشد آب خوردن هم نیست.
وی تصریح کرد: راننده ماشین سنگین آمار شکست های پی در پی نوسازی ناوگان به کام دلالان را نمی خواهد، راننده حمل و نقل جادهای التماس برای دریافت کرایه و التماس بارگیری و تخلیه را نمیخواهد، رانندگان ماشین سنگین اسیر شدن در صف طولانی را نمی خواهند، راننده امنیت اقتصادی، آرامش و آسایش میخواهد.
هاتفی با بیان اینکه همواره رانندگان و کامیونداران کشور از ابتدای انقلاب در برهههای مختلف تاریخ کشور دشمنان نظام را مأیوس کردهاند، افزود: صنعت حمل و نقل کشور همواره از نقش مؤثری در تأمین ثبات امنیت کشور برخوردار بوده و هست.
رئیس بازرس اتحادیه بار کشور ادامه داد: آیا وقت آن نرسیده مسئولان فکری به حال امنیت جادههای کشور برای رانندگان کنند؟ آیا وقت آن نرسیده صندوق حمایت از رانندگان تأسیس شود؟ آیا وقت آن نرسیده رانندگان با کامیون روز و نو برای جابهجایی بار اقدام کنند؟
وی با بیان اینکه از مسئولان درخواست داریم برای رشد و پیشرفت صنعت حمل و نقل شهرستان اسدآباد معروف به شهر تریلرها از هیچ حمایتی فروگذار نباشند، یادآور شد: سخت و زیان آور بودن شغل رانندگی، نبود امنیت در جادهها، کمبود سوخت، نبود تعویض روغن دولتی در سطح شهرستان، گرانی و بی ثباتی لوازم یدکی، درآمد راننده به ریال و هزینه کرد به دلار و ناامن بودن کمربندی اسدآباد از جمله مشکلات و دردهای رانندگان ماشین سنگین شهر تریلرها به تبع سراسر کشور است.
وی ایجاد صندوق قرض الحسنه رانندگان و هماهنگی برای دریافت تسهیلات برای کامیونداران با سند کامیون را از جمله درخواستهای رانندگان ماشین سنگین این شهرستان برشمرد و گفت: جای تأسف است که در سفر رئیس جمهور به استان همدان، نماینده ویژه رئیس جمهور به اسدآباد آمد و ۱۴ مورد از مشکلات و درخواست های رانندگان ماشین سنگین اسدآباد معروف به پایتخت تریلرها را به وی انتقال دادیم اما طی این مدت دریغ از اینکه پاسخ یکی از موارد درخواست ها را بدهند.
هاتفی اضافه کرد: ما که ادعا داریم شهرستان اسدآباد قطب کامیون داران کشور است آیا تاکنون طی این مدت از زمان سفر نماینده ویژه ریاست جمهوری به اسدآباد حل موردی از مشکلات کامیونداران این شهرستان مقدور نشده که تاکنون پاسخی ندادهاند؟
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان اسدآباد ادامه داد: انتظار داریم حداقل کاری که میشود یکی از مشکلات ما را رفع کنند، چقدر فریاد بزنیم سوخت کم است و کمبود سوخت رانندگان تریلرها و کامیون داران را زمینگیر کرده است؟
هاتفی با اشاره به سخت و زیان آور بودن شغل رانندگان خاطرنشان کرد: از نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس درخواست داریم سخت و زیان آور بودن شغل رانندگی را در قانون بیاورند.
وی ادامه داد: در حال حاضر پلیس راه یک بخشنامه داده که اگر هر لاستیکی ضعیف باشد و طرف تصادف کند مقصر صدرصد راننده بوده و پنج سال از رانندگی محروم خواهد شد، با این گرانی لاستیک با قیمت هر جفت ۳۰ میلیون تومان راننده از کجا لاستیک نو خریداری کند و زیرکامیون بیندازد؟ پس مجبور است با لاستیک چینی دست چندم و دست دهم خود بسازد و اگر تصادفی رخ دهد پنج سال از رانندگی محروم شود.
بازرس اتحادیه بار کشور خاطرنشان کرد: اگر اینطور باشد باید چندی دیگر مانند یک برهه که در زمان جنگ اتفاق افتاد دوباره رانندگان هندی در سیستم صنعت حمل و نقل جادهای کشور دیده شود؟
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان اسدآباد با بیان اینکه درد ما زیاد است، گفت: ما ادعا داریم اسدآباد شهر کامیون ها است اما دریغ از یک نمایندگی روغن در این شهر، یک روغن خراب که ناخواسته رانندگان ماشین سنگین شهرستان داخل ماشین میریزند، موجب میشود که حداقل در کمترین حالت ۲۰۰ میلیون تومان برای تعمیر موتور باید از جیب خود پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: قبلاً لوازم یدکی فروشی ها به رانندگان ماشین سنگین نسیه میدادند اما حالا تا پول را دریافت نکنند هیچ قطعه ای به آنها فروخته نمیشود ضمن اینکه بعد از خرید نقدی قطعه یدکی ماشین سنگین خود باید چند روز نیز برای دریافت قطعه مورد نظر منتظر بمانند.
هاتفی با بیان اینکه این همه مشکلات و درد و دردسر برازنده رانندگان ما نیست، ادامه داد: رانندگان شهر تریلرها به تبع رانندگان سایر کشور همواره در همه برهههای سخت در دوران هشت سال دفاع مقدس، سیل و زلزله و نیز بحث عتبات عالیات پای کار بودهاند، از هیچ خدمتی با جان و مال خود دریغ نکردهاند و اکنون تنها خواسته آنها حمایت است.
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان اسدآباد یادآور شد: از نمایندگان مجلس خواهش داریم در بحث کمیسیون ماده ۱۲ شرکت حمل و نقل در قانون سازمان راهداری یک بازنگری شود.
وی گفت: شرکتی داریم ۵۰۰ بارنامه هر بارنامه ۵۰۰ هزار تومان از راننده پول زیادی گرفته میشود، کمیسیون ماده ۱۲ دستورالعمل دارند که در این رابطه چنین شرکت هایی بار اول تعهد، بار دوم تعهد، بار سوم جریمه و بار چهارم یک ماه تعطیل شوند، پس پول زیادی که از رانندگان بیچاره دریافت کردهاند، چه می شود؟
هاتفی خاطرنشان کرد: شهرستان اسدآباد یکی از شهرستان ها با بیشترین کامیون در صنعت حمل و نقل و با سابقه بیش از چندین دهه در این صنعت بوده که گرایش روزافزون مردم منطقه به کامیونداری موجب اشتغال بسیاری مرتبط با این صنف در این شهرستان شده است.
وی همچنین با اشاره به وجود بیش از ۵۵۰۰ دستگاه ماشین سنگین و تریلر در شهرستان اسدآباد اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار نفر راننده، کمکراننده و تعمیرکار، لوازم و قطعات فروشی خودرو وابسته به ماشین سنگین و تریلر در شهرستان اسدآباد دارای فعالیت هستند.
هاتفی فرسودگی ناوگان حملونقل جادهای شهرستان را یکی از مشکلات کامیون داران و تریلر داران این شهرستان برشمرد و افزود: متأسفانه بیش از نیمی از ناوگان حملونقل جادهای این شهرستان فرسوده بوده و بهواسطه همین فرسودگی هزینههای بالایی را به رانندگان خود برای تعمیر تحمیل میکند.
وی با اشاره به قیمت بسیار هنگفت ماشین سنگین بیان کرد: با چنین قیمتهای بالا دیگر امکان تبدیل به احسن و نوسازی تریلر و ماشینهای سنگین برای رانندگان اسدآبادی وجود ندارد و مقرونبهصرفه نیست و باید با ماشینهای سنگین فرسوده کنونی خود مدارا کنند که خرابی هر روزه این ماشینهای فرسوده هم رمق رانندگان اسدآبادی را گرفته است.
هاتفی خاطرنشان کرد: شهرستان اسدآباد با بیش از ۱۰ هزار راننده و کمکراننده ماشین سنگین تریلر و کامیون و بیش از ۵۵۰۰ دستگاه ماشین سنگین نیم درصد از ناوگان حملونقل کشور را به خود اختصاص داده که با این ظرفیت و پتانسیل بالا در این امر میتواند بهعنوان قطب حملونقل زمینی غرب کشور محسوب شود.
یکی از رانندگان ماشین سنگین اسدآباد هم با اشاره به نبود پارکینگ مناسب برای ماشینهای سنگین اسدآباد گفت: نداشتن پارکینگ برای ماشینهای سنگین و تریلرهای سطح شهرستان مشکلاتی چون سرقت، ترافیک، استهلاک آسفالت سطح شهر و ... را به همراه دارد.
نظری افزود: اکثریت ماشین های تریلر و کامیون اسدآباد فرسوده هستند، حال اینکه شهرستان کنگاور در همسایگی شهرستان اسدآباد بیشتر ماشین های سنگین خود را بهروزرسانی کردهاند.
یک جانباز دوران دفاع مقدس که از رانندگان بازنشسته ماشین سنگین هم گفت: در دوران دفاع مقدس و حوادث غیرمترقبه و بسیاری از موارد دیگر همین رانندهها بودند که در خط مقدم اقتصادی کشور فعال بودند و اجازه ندادند بار مردم روی زمین بماند و امروز هم دولت باید به مشکلاتشان توجه کند.
رضایی اظهار کرد: رانندگان با لبیک گفتن به فرمان حضرت امام خمینی(ره) نشان دادند که این قشر با روحیه جهادی و انقلابی در خدمات رسانی به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکرده اند و در هر زمانی به دور از مسائل سیاسی و اقتصادی با تحمل مشکلات در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی نقش مهمی داشته اند.
یکی از فعالان صنفی حمل و نقل نیز به خبرنگار ایسنا گفت: رانندگان بازنشسته تأمین اجتماعی در بحث بیمه تکمیلی که پرداخت می کنند، خدماتی که باید بگیرند را دریافت نمی کنند.
وی ضمن اشاره به مشکلاتی که عموم راننده های اتوبوس و کامیون با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: از مشکلاتی که برخی راننده ها با آن مواجه هستند، موضوع بیمه(خویش فرما) و بیمه تکمیلی برای خانواده(همسر و فرزندان) است که در برخی ایام این مشکلات بروز و ظهور می یابد و باید دولت برای آن برنامه ریزی همه گیر و جامع داشته باشد و در کل کشور یک قانون برای آن اجرا شود.
هزینه بالای عوارض، هزینه بالای تعمیر ماشین سنگین مستهلک، گرانی لوازم و قطعات ماشین سنگین از دیگر مشکلاتی بود که دیگر رانندگان حمل و نقل جاده ای شهرستان به آن اشاره داشتند.
به گزارش ایسنا، امیدواریم با نگاه ویژه به مشکلات این قشر زحمتکش کشور، با برنامه ریزی مشخص و قانونگذاری دقیق، به گونهای عمل شود که ناوگان حمل و نقل جاده ای به عنوان رگ های شریانی حیات اقتصادی این کشور، بتواند حداقل از موانع موجود داخلی که موجب رکود آنها شده خلاص شوند تا حمل و نقل جادهای کالا تسهیل و روان شود.
انتهای پیام
نظرات