• سه‌شنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۱ / ۲۳:۳۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401092920198

گزارش ایسنا از شورای اسلامی شهر قم؛

از تقدیر رانندگان تا رونمایی از طرح‌های پژوهشی

از تقدیر رانندگان تا رونمایی از طرح‌های پژوهشی

ایسنا/قم شصت و هفتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم برگزار شد.

شصت و هفتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم امروز 29 آذرماه در سالن جلسات ساختمان شهید باکری برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه موارد مختلفی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت که ازجمله آن‌ها می‌توان به رونمایی از پروژه‌های پژوهشی و تقدیر از رانندگان به مناسب 26 آذرماه، اشاره کرد.

لزوم بازنگری در هزینه‌های خدمات شهری برای کاهش هزینه‌های نگهداری شهر/رابطه مستقیم کیفیت حمل‌ونقل عمومی با آلودگی هوا

حسین اسلامی در این جلسه با اشاره به روز ۲۶ آذرماه روز ملی حمل‌ونقل اظهار داشت: معضل آلودگی هوا به‌عنوان یکی از معضلات کلان‌شهرها ارتباط مستقیمی با کیفیت و کمیت حمل‌ونقل عمومی دارد.

وی با ابراز امیدواری از تغییر رفتارها و فرهنگ ترافیک در شهر افزود: برای افزایش استفاده مردم از حمل‌ونقل عمومی و کاهش تردد خودروهای شخصی، باید افزایش کیفیت و کمیت حمل‌ونقل عمومی در کنار کار فرهنگی در دستور کار معاونت حمل‌ونقل شهرداری و کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قرار گرفته و به آن توجه شود و از رانندگان نمونه ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر تشکر و قدردانی می‌کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قم  در ادامه به لایحه ۳۰ درصد کاهش بهای خدمات بازدید سازمان آتش‌نشانی از بیمارستان امام رضا(ع) متعلق به سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: این بیمارستان به قشر خاصی خدمات‌رسانی می‌کند و در دوران کرونا نیز بسیار فعال و در خدمت مردم بوده و شایسته این تخفیف است.

وی تأکید کرد: تبعیض ناروا اشکال دارد اما این تبعیض اشکال نداشته و این بیمارستان از سایر بیمارستان‌ها متفاوت است و نیاز به این مساعدت دارد.

اسلامی در پایان به افزایش هزینه خدمات شهری مانند رفت‌وروب اشاره کرد و گفت: روند افزایشی هزینه خدمات شهری زیاد بوده و بیشتر هزینه‌ها در بخش نیروی انسانی است، اما سؤال اصلی این است که با این روش می‌توانیم ادامه بدهیم یا خیر، که به نظر می‌رسد نیاز به بازنگری دارد.

فعالیت بیش از ۲۷ هزار راننده در حوزه جابجایی مسافر و بار در قم

در ادامه، سید محمدحسین دهناد با اشاره به روز ۲۶ آذرماه و روز ملی حمل‌ونقل اظهار داشت: این روز یادآور روز ۲۶ آذرماه سال ۶۱ است که کالاهای اساسی کشور علیرغم اعتصابات با فرمان امام خمینی(ره) از بنادر جنوبی به تمام کشور فرستاده شد.

وی فرمان بسیج عمومی امام خمینی(ره) را یادآور شد و افزود: این روز بهانه است برای تقدیر از قشر زحمت‌کش رانندگان به‌خصوص رانندگانی که در شبکه حمل‌ونقل عمومی خدمت می‌کنند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه امروز بیش از ۸ هزار و ۲۵۰  راننده در ناوگان تاکسیرانی، ۳۵۰ راننده در ناوگان اتوبوس‌رانی و ۷ هزار و ۲۰۰ راننده نیز در ناوگان بار در محدوده شهری فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: همچنین ۹ هزار راننده در سرویس مدارس و ۲ هزار و ۵۰۰ راننده تاکسی اینترنتی در سطح شهر فعال هستند.

وی معیارهای انتخاب رانندگان نمونه را مورد توجه قرار داد و گفت: در ناوگان اتوبوس‌رانی علاوه بر توسعه کمی ناوگان و بهبود کیفی و توزیع منظم ناوگان بر اساس زمان‌بندی که رانندگان رعایت کردند و همچنین نظافت خودرو و برخورد مناسب با شهروندان، رانندگان نمونه انتخاب‌شده‌اند.

دهناد معیار انتخاب در ناوگان تاکسیرانی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: تعدادی از معیار انتخاب در بخش تاکسیرانی، سرویس مدارس و تاکسی بی‌سیم نیز برخورد مناسب با شهروندان، حضور منظم و رعایت قوانین و مقررات بوده و افراد انتخاب‌شده نماینده تعداد زیادی از رانندگان نمونه در شهر قم هستند.

وی سپس در آیین رونمایی از کتابچه بودجه تصریح کرد: به مناسبت هفته پژوهش از چهار طرح پژوهشی رونمایی می‌شود که یکی از مه‌ترین طرح‌های با توجه به اهمیت شفافیت برای شهروندان که از دغدغه‌های شورای اسلامی شهر بوده، کتابچه بودجه است که بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری به زبان ساده برای شهروندان تهیه‌شده است و در سایت شهرداری و شورای شهر بارگذاری می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: از دیگر طرح‌های پژوهشی بررسی و تحلیل توسعه فیزیکی و مخاطرات شهرک پردیسان با تأکید بر مخاطرات سیلاب است، گردشگری مذهبی فرصت پنهان و حلقه مفقوده در درآمدزایی پایدار شهرداری‌ها، بررسی و کارشناسی قانون درامدهای پایدار شهرداری‌ها و طرح آخر شناسایی و تحلیل منابع درآمدی و هزینه‌های توسعه افقی شهر است.

عدم پیش‌بینی زیرساخت‌ها در الحاقیات جدید به قم، مشکل‌ساز می‌شود

همچنین محمود مسگری با اشاره به اعزام عوامل سازمان آتش‌نشانی در موارد مشکوک به مزاحمت تلفنی اظهار داشت: هرچند تعداد تماس‌های مزاحم به سازمان آتش‌نشانی زیاد است، اما در همه موارد باید نیرو به محل اعلام حادثه اعزام شود.

وی در ادامه، افزایش هزینه خدمات شهری در بودجه سال ۱۴۰۱ را مورد توجه قرار داد و افزود: با توسعه شهر و اجرای طرح ملی مسکن و الحاق زمین‌هایی در پردیسان اگر تدابیر لازم اندیشیده نشود به‌زودی با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهیم شد که لازم است به‌صورت جدی به آن پرداخته شود.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: در جلسه نمایندگان قم با وزیر راه و شهرسازی باید این موضوع مطرح شود، زیرا شهرداری توان ارائه خدمات به این صورت گسترده را در آینده‌ای نزدیک را نخواهد داشت.

درآمدهای شهرداری با قانون جدید درآمدهای پایدار محدود می‌شود

مجید اخوان نیز با اشاره به تذکر کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم به سازمان آتش‌نشانی مبنی بر پرداخت هزینه بدون ردیف بودجه  اظهار داشت: باید برای پرداخت این هزینه لایحه به شورا فرستاده می‌شد و نسبت به این موضوع کوتاهی شده است.

وی در ادامه لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر را موردبررسی قرار داد و افزود: این سازمان در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ میلیارد تومان بودجه داشته است که در اصلاحیه به ۱۱ میلیارد تومان کاهش پیدا می‌کند که برای این سازمان بسیار کم است.

عضو شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: عملکرد کیفی این سازمان در بودجه دیده نمی‌شود و باید نسبت به این موضوع بازنگری انجام شود، زیرا نقش سازمان در  کمیته بازآفرینی شهری و نظارت بر اجرای پروژه‌ها در بافت فرسوده و پیرامون حرم بسیار کلیدی بوده و نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی نگرانی مدیریت شهری را در خصوص درآمدهای آینده شهرداری‌ها بر اساس قانون جدید درآمدهای پایدار شهرداری‌ها یادآور شد و گفت: درآمدهای شهرداری‌ها در آینده محدود می‌شود و باید هزینه خدمات شهری با یک ساختار جدید کاهش پیدا کند و با وجود محدودیت مالی بیشتر به آن توجه شود.

افزایش ۴۱ درصدی هزینه خدمات شهری در متمم و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری قم

حسین صابری در این جلسه، با اشاره به لایحه ۳۰ درصد کاهش بهای خدمات بازدید سازمان آتش‌نشانی از بیمارستان امام رضا(ع) متعلق به سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: با توجه به خدماتی که بیمارستان امام رضا(ع) در دوران کرونا ارائه داده، درخواستی مبنی بر کاهش ۳۰ درصدی بهای خدمات داشته است.

وی سپس اخذ مجوز تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان قطار شهری را مطرح کرد و گفت: یکی از مشکلات سازمان قطار شهری جذب نیرو بدون مجوز بوده که باید در این خصوص پاسخ داده و مدارک و اسناد آن را به‌صورت کامل به شورای اسلامی شهر قم ارائه دهند.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم سپس به اخذ مجوز تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اشاره و بیان کرد: تحقق درآمد سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم در سال ۱۴۰۰، بیش از ۹۶ درصد و تحقق هزینه سازمان نیز معادل ۹۶ درصد بوده است.

وی اخذ مجوز تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان آتش‌نشانی شهرداری قم را نیز مطرح و تصریح کرد: تحقق درامد سازمان آتش‌نشانی شهرداری قم در سال ۱۴۰۰ معادل ۸۸ درصد و تحقق هزینه سازمان نیز ۹۱ درصد بوده است.

صابری در ادامه اخذ مجوز متمم و اصلاحیه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۱ شهرداری قم را بررسی کرد و گفت: در اصلاحیه، بودجه حدود ۲۱ درصد افزایش در کل منابع آمده و در مصارف نیز ۲۳ درصد افزایش لحاظ شده و بابت افزایش مبلغ خدمات شهری درخواست کاهش و بازنگری را داریم.

وی ادامه داد: در متمم سه درصد افزایش در درآمدها، شش درصد کاهش در واگذاری دارایی مالی، سه درصد افزایش در واگذاری دارایی سرمایه‌ای داشته‌ایم و نهایتاً درآمدهای حاصل از عوارض عمومی شش درصد افزایش،‌ درآمدهای ناشی از عوارض اختصاصی شهرداری ۳۷ درصد افزایش و بهای خدمات و درآمدهای مصارف انتفاعی شهرداری نیز ۳ درصد کاهش داشته است.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: همچنین درآمدهای حاصل از وجوه شهرداری ۲۸ درصد کاهش،‌ کمک‌های اعطایی دولت و سازمان‌های دولتی ۱۸ درصد افزایش و جمع کل درآمدهای شهرداری ۳۲ درصد افزایش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش مصارف نیز به‌صورت کلی در متمم اعتبار هزینه‌ای در مصوبه یک درصد افزایش، تملک دارایی مالی نیز دو درصد افزایش و دارایی سرمایه‌ای سه درصد کاهش داشته است و بخش خدمات به‌صورت کلی ۴۱ درصد رشد داشته است.

لزوم احداث ۳ ایستگاه آتش‌نشانی جدید در قم برای کاهش زمان رسیدن به حوادث

همچنین روح‌الله امرللهی به سه پهنه موردنیاز به خدمات آتش‌نشانی در شهر اشاره کرد و اظهار داشت: دو پهنه در حریم شهر و یک پهنه در شهر وجود دارد که نیاز به خدمات ویژه در حوزه آتش‌نشانی دارند.

وی با درخواست از شهردار قم مبنی بر ساخت ایستگاه‌های آتش‌نشانی در این سه پهنه افزود: مجموعه عالی باف،‌ مجموعه شمس‌آباد و کوه سفید سه پهنه‌ای بوده که نیاز به حداقل یک ایستگاه رده پایین دارد تا در صورت بروز حادثه زمان رسیدن به محل کاهش پیدا کند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: این سه پهنه و محدوده، خطرزا بوده و در صورت بروز حادثه هزینه‌های سنگینی را برای شهر خواهد داشت.

توجه به پیوست نگاری فرهنگی و هویت بخشی در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد

در ادامه نیز، مصطفی ملایی با اشاره به هفته پژوهش اظهار داشت: حوزه پژوهش در شهرداری‌ها مغفول مانده و نیاز است به آن توجه ویژه‌ای شود.

وی دو پروژه مهم در شهرداری را مطرح کرد و افزود: پیوست نگاری فرهنگی علاوه بر تأکید شورای اسلامی شهر و تشکیل جلسات مستمر مغفول مانده و همچنین توجه به هویت بخشی و پژوهش در این حوزه نیز انجام‌نشده و از مجموعه شهرداری درخواست داریم به این دو موضوع توجه کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: امروز یکی از مهم‌ترین نیازهای شهر توجه به فرهنگ و مقوله هویت بخشی به جوانان و نوجوانان است که نباید نسبت به آن بی‌توجه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha