اسدالله ربانیمهر در نشست «بررسی وضعیت و شرایط اسکواش همدان» که در دفتر خبرگزاری ایسنا برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه هزینه در حوزه ورزش سرشار از منفعتهای فراوان و حتی درآمدزایی است، اظهار کرد: رشته ورزشی اسکواش هنوز در استان و حتی کشور آنچنان سرآمد و شناختهشده نیست و باید در راستای رشد روزافزون آن تلاش بسیاری انجام دهیم و از زمان رؤسای گذشته استان تاکنون اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده و کادر فعلی هیأت طی سه سال اخیر با وجود مباحث کرونایی برنامههای زیادی اجرا کرده است.
وی افزود: کورت شهید شمسیپور شهرداری مشکلات بسیاری داشت و استفاده بهینهای از آن صورت نمیگرفت اما در نخستین اقدام این مشکل حل شد و تفاهمنامهای با شهرداری در این زمینه امضاء شد و از تعامل آنها سپاسگزاریم.
ربانی مهر ادامه داد: مشکلات زیرساختی، محل دفتر هیأت و اعضای کمیتههای زیرمجموعه در همان ابتدا معین و حل و فصل شد و سعی کردیم با برنامهریزی کوتاه و بلندمدت و بیتوجهی به مسائل حاشیهای در راستای رشد و توسعه اسکواش استان گام برداریم؛ رؤسای هیأت چهار شهرستان در استان مشخص شده و این هیأتها فعال هستند.
سکاندار اسکواش همدان تصریح کرد: در گذشته اسکواش همدان رتبه ۲۳ کشور بود اما هماکنون در آخرین ردهبندی کشوری جزء پنج استان برتر کشور هستیم و در سال ۱۴۰۰ موفق شدیم رتبه سوم را در میان تمام استانها کسب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پس از آن که کورت شهید شمسی پور مشکلش حل شد و در اختیار هیأت قرار گرفت، طی همکاری و تفاهمنامهای که با شهرداری امضاء کردیم زیرساختهای اسکواش همدان را توسعه دادیم؛ برای تجهیز و راهاندازی مجموعه استاندارد اسکواش در سالن حجاب(واقع در کوچه مشکی) با همکاری اداره کل ورزش و جوانان اعتباری ۷۰۰ میلیون تومانی جذب شد و سه کورت شیشهای استاندارد و دفتر هیأت در این مجموعه ورزشی قرار دارد.
ربانی مهر در ادامه گفت: اعتبارات دولتی دیگری نیز قرار است جذب شود اما مشکل اینجا است اینگونه اعتبارات صرفاً تخصیص داده میشود اما در مرحله اجرا کار سخت میشود و مشخص نمیشود که دقیقاً چه زمانی جذب خواهد شد!
رئیس هیأت نباید آویزان اداره ورزش باشد
وی اضافه کرد: ارتباط و تعامل خوبی با اداره کل ورزش و جوانان داریم و به طور قطع ۵۰ هیأت ورزشی دیگر نیز انتظاراتی متفاوت دارند و غالباً اداره در حد توان به ما کمک کرده است، ما سعی کردهایم تمام نگاهمان به سمت فدراسیون و اداره کل نباشد و روی توان خود نیز تمرکز کنیم چراکه شخصی که ریاست هیأتی را قبول میکند نباید آویزان اداره کل باشد و باید خودش نیز خلاقیت مدیریتی به کار ببرد اما در کل ما انتظار داریم در کارهای کلان مانند درخواست زمین، اداره ورزش تعامل و همکاری بهتری با ما صورت دهد.
رئیس هیأت اسکواش استان همدان بیان کرد: در دوره کرونا هیأت ما فعالیت بالایی داشت، مسابقات، جشنواره و رویدادهای مختلفی داشتیم و از سوی اداره کل ورزش و جوانان به عنوان هیأت فعال از ما تقدیر شد.
وی با بیان اینکه از زمان شروع کار بنده در هیأت ۷۰ درصد جذب مخاطب و ورزشکار اسکواش صورت گرفت و استقبال از این رشته ورزشی در همدان بیشتر شد، گفت: ما چهارمین شهر در کشور بودیم که «کورت پارکی» را پیگیری کردیم و با پیگیری و نامهنگاریهای بسیار این کورت در پارک مردم همدان احداث شد، در آن زمان برای احداث این کورت نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومان هزینه انجام شد، اکنون لازم است بالای این کورت به علت بارش باران و برف بسته شود تا آسیبی به آن وارد نشود، چند بار این موضوع را از طریق شهرداری پیگیری کردیم و امیدوارم این کار در اسرع وقت صورت گیرد.
رئیس هیأت اسکواش استان همدان تصریح کرد: کمیته استعدادیابی هیأت اسکواش استان همدان پس از تهران و تبریز با ۸۰ امتیاز رتبه سوم کشور است و یکی از علل آن فعالیتهای اسکواشی در کورت پارک مردم است. استاد وزیر یوسف جهان زهی، مربی و مدرس بین المللی پاکستانی و نخستین سرمربی تیم ملی اسکواش ایران چندین بار در همدان حضور داشت و به استعدادهای ما و افراد فعال این حوزه در این کورت پارکی و باقی کورتها آموزش داد، او علاقه بسیاری به شهر همدان دارد.
وی در ادامه مطرح کرد: در حوزه برنامههای فرهنگی، کمیته فرهنگی ما عملکرد بسیار خوبی داشت و برنامههای مناسبتی و دیدار با خانواده شهدا و همچنین پیادهروی خانوادگی ویترین عملکرد این کمیته بود که بهترین برنامه فرهنگی ما بین هیأتها حضور نزدیک به ۱۶۰ نفر بازیکن و خانوادههای اسکواش بازان در پیادهروی خانوادگی جامعه اسکواش همدان بود که این اقدام باعث تمجید فدراسیون شد.
شهریه اسکواش ماهانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است
ربانی مهر تأکید کرد: رشته ورزشی اسکواش جزء رشتههای تقریباً پرهزینه است و در تهران ماهی ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان شهریه از بچهها میگیرند اما در همدان با همکاری مربیهای خوبمان تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان شهریه دریافت میکنیم، ۹۵ درصد سانسهای ما پر است و تاکنون هدف ما مباحث مالی و درآمدزایی نبوده و فعلاً در فکر جذب افراد هستیم.
وی اضافه کرد: برای نخستینبار در همدان دوره آموزشی مربیگری مقدماتی اسکواش(درجه یک) برگزار کردیم و در حال حاضر ۱۴ مربی داریم که نفر آنها فعال در کورتها هستند و فعالیت بالایی دارند و از حضور هفت داور نیز برخوردار هستیم، در حوزه بانوان نیز عملکرد خوبی داشتیم. در همدان تاکنون ملی پوش نداشتیم و در حال حاضر نیز نداریم اما بازیکن جوان و رنک هفت امیرصالح نصرتی را داریم که سطح بسیار بالایی دارد و در گذشته چنین رنکی نداشتیم، با این وجود باید پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
ربانی مهر با اشاره به اینکه در فصل تابستان چهار اعزام به مسابقات کشوری (تبریز، ارومیه، اصفهان و قم) از سوی هیأت انجام شد، گفت: تعداد افرادی که در اسکواش حضور دارند و در سامانه مبین ثبت نام کردهاند، در کل استان ۲۱۰ نفر است که البته بخش قابل توجهی از آن در شهرستان همدان حضور دارند و در رده سنی کودکان کارهای بسیاری انجام شده و نصف سانسهای صبح هفته به نوجوانان و بچههای مدارس و دبستان اختصاص داده شده تا آیندهسازی برای اسکواش همدان صورت گیرد، فعلاً ظرفیتی برای جذب افراد بیشتر نداریم و باید زیرساختها توسعه یابد.
اسکواش با گردشگری گره خورده
وی تصریح کرد: اسکواش با حوزه گردشگری گره خورده اما در حال حاضر در استان همدان نمیتوان به اسکواش به چشم شغل نگاه کرد چراکه هنوز به این سطح نرسیدهایم اما اگر مربی ثابت جذب کنیم و زیرساختهای خود را توسعه دهیم، درآمدزایی از این رشته امکان پذیر خواهد شد.
ربانی مهر بیان کرد: همه قشری در اسکواش حضور پیدا میکنند اما معمولاً حضور قشر مرفه و تحصیلکرده و بی نیاز بیشتر است، برخی جمعهها را به اقشار مختلف همچون اعضای شورای شهر، ورزشی نویسان، پزشکان، کارمندان شهرداری و ... اختصاص دادیم و برای آنها مسابقه برگزار کردیم.
رئیس هیأت اسکواش استان همدان در پایان گفت: متأسفانه بودجه ورزش و جوانان نسبت به سایر دستگاههای مختلف اجرایی بسیار پایین است و جای تعجب دارد با وجود این حجم از مخاطب چرا این اتفاق در کشور رخ میدهد، اعتقاد دارم استفاده از اماکن ورزشی برای مردم باید آسان و راحت باشد چراکه آمار همدان در آسیبهای اجتماعی و چاقی و بیماری بسیار بالاست.
قیمت بهترین راکت اسکواش معادل راکت معمولی تنیس!
به گزارش ایسنا، در ادامه دبیر هیأت اسکواش استان همدان و پیشکسوت و مربی مطرح این رشته ورزشی با بیان اینکه اسکواش برای نخستینبار در سال ۸۳ در همدان مطرح شد، گفت: در اصفهان به عنوان دبیر هیأت زیرساخت آنجا را توسعه داده و تجربهای در این زمینه داشتم اما در آن سال استقبالی از سوی اداره کل وقت همدان صورت نگرفت البته چند سال بعد از ما خواستند در همدان فعالیت کنم و استارت اسکواش را بزنم.
جلال محمودی با بیان اینکه اسکواش همدان طی این مدت عملکرد بینظیری داشته و بازیکن رنک هفتی همچون امیرصالح نصرتی ویترین بازیکنان هیأت است، تصریح کرد: اسکواش را میتوان از شش سالگی شروع کرد و اصول اولیه را در عرض یک یا حتی دو تا سه ماه نسبت به توانمندی فرد آموزش دید. ممکن است یک کودک در عرض یک سال به مرحله خوبی برسد.
وی مطرح کرد: به نظرم اسکواش نسبت به برخی رشتهها ورزش گرانی نیست، بهترین راکت در اسکواش پنج یا شش میلیون تومان است اما در رشتههایی مثل تنیس این قیمت یک راکت معمولی است.
دبیر هیأت اسکواش استان همدان در پایان گفت: یک سری راکتهای دسته دو در کورتها برای استفاده بازیکنان تازهکار وجود دارد تا با آنها فعالیت کنند که اگر علاقمند به حضور در این رشته ورزشی شدند بعداً خودشان برای خرید راکت با مشورت مربی اقدام کنند.
امیرصالح نصرتی، اسکواشباز رنک هفت کشور و از ورزشکاران برتر این رشته ورزشی در استان همدان نیز با حضور در دفتر ایسنا گفت: ۱۸ ساله هستم و از سال ۹۱ در این رشته حضور دارم. در این رشته همه نوع قشری حضور دارند و حضور قشر مرفه کمی بیشتر است. زحمات و تلاشهای آقایان ربانی مهر و محمودی از علل اصلی پیشرفت و توسعه اسکواش استان همدان است.
سیدهحنانه عقیلیان، مسئول کورتهای اسکواش سالن حجاب نیز در ادامه با بیان اینکه متقاضی رشته ورزشی اسکواش بالا است، مطرح کرد: در حال حاضر با کمبود کورت مواجه هستیم، اگر کورتهای ما افزایش پیدا کند استقبال و ثبت نام بیشتری صورت خواهد گرفت و تعداد ورزشکاران رشته ورزشی اسکواش در همدان افزایش پیدا می کند.
انتهای پیام
نظرات