حجتالاسلاموالمسلمین دکتر احمد حسین شریفی در اولین همایش ملی علوم انسانی کاربردی و زندگی معاصر که ۲۸ آذرماه در سالن اجتماعات دانشکده فنی دانشگاه آیتاللهالعظمی بروجردی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: در رابطه با طبقهبندی علوم از زمان باستان تاکنون بحثهای مختلفی وجود داشته است که مشهورترین طبقهبندی دانشهای جهان متعلق به ارسطو بوده که به ٣ نوع طبیعیات، ریاضیات، الهیات تقسیم کرده است.
وی تصریح کرد: علوم انسانی به دوشاخه علوم انسانی پایه شامل؛ علوم اجتماعی، اقتصاد، روانشناسی و...، علوم انسانی پیرو شامل؛ علوم تربیتی، مدیریت، علوم سیاسی و ... تقسیم میشود.
رئیس دانشگاه قم خاطرنشان کرد: منظور از علوم انسانی علومی بوده که ناظر بر کنشهای انسانی و پدیدههای انسانی هستند که در کنشهای انسانی، انسان مورد توجه بوده و پدیده انسان مانند بانک، بیمه، معماری و ... است.
شریفی اضافه کرد: موضوع علوم انسانی به مراتب پیچیدهتر از علوم طبیعی است به دلیل اینکه در علوم طبیعی با پدیده بیجان سروکار دارند و قابلسنجش و پیشبینی پذیر است.
وی بیان کرد: در علوم انسانی با یک موجود فوقالعاده پیچیده روبرو هستیم چون انسان یک موجود لایه به لایه بوده و پیچیدهتر از موجودات دیگر است.
رئیس دانشگاه قم ادامه داد: دلیل آن این است که انسان موجودی اقتصادی، با هیجان و راه برای رسیدن به عواطف انسان بسیار دشوار بوده و مطالعه انسان پیچیده است.
شریفی عنوان کرد: انسان در عصر جدید بیشترین مطالعات را از خود دارد و فلسفه، همه علوم حقیقی را در برمیگیرد که به ۲ شاخهی نظری و عملی تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه علوم انسانی در سه قرن اخیر جایگاه بسیار بالایی پیدا کرده و به آن اهمیت زیادی داده شده است، افزود: ورود به علوم انسانی یک جهاد بوده و کار در آن یک جهاد مضاعف است.
رئیس دانشگاه قم اظهار کرد: علوم انسانی روح سایر دانشها بوده و جهتگیری همه علوم دیگر در علوم انسانی مشخص میشود، موضوع علوم انسانی بهمراتب پیچیده از علوم طبیعی است.
انتهای پیام
نظرات